به گزارش خبرنگار ایرنا، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که همراه با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور به خاورمیانه سفر کرده است، روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: حماس و اسرائیل همچنان به شکل غیرمستقیم در مورد گروگان ها گفتگو می کنند و آمریکا معتقد است که وقفه در درگیریها می تواند از روز جمعه از سر گرفته شود.
بلینکن لحظاتی پس از آن که ارتش اسرائیل از سرگیری درگیری ها را اعلام کرد، سوار هواپیمای خود شد تا سرزمینهای اشغالی را ترک کند.
این مقام آمریکایی در این پرواز، به خبرنگاران گفت اگرچه حماس فهرست مورد انتظار گروگان ها را در هشتمین روز وقفه ارائه نکرده است اما گفتگوها ادامه دارد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در بیانیهای که از دفترش منتشر شد، گفت: جنگ علیه حماس در غزه پس از نقض طرح آتشبس توسط حماس و عدم پیروی این گروه از « تعهد خود مبنی بر آزادی همه زنان ربوده شده در روز جمعه و شلیک موشک به سمت شهروندان اسرائیل، از سر گرفته شد.»
این مقام وزارت خارجه آمریکا گفت: حماس گفته است که دیگر زن و کودکی برای آزاد کردن ندارد، اما اسرائیل این اظهارات را باور ندارد.
صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، وقفه در درگیری ها میان اسرائیل و حماس یا آتش بس موقت در غزه به پایان رسید زیرا که این مهلت که با میانجیگری قطر همراه با تبادل اسرا آغاز شده بود، تمدید نشد.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
به دنبال پایان آتش بس موقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتشبس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتشبس قبلی به توافق رسیده است.
گروههای مقاومت فلسطین هفتم اکتبر، حملات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه بوده و حمایت غرب از این رژیم به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی برای تل آویو در ادامه کشتار بیرحمانه کودکان و زنان فلسطینی داده است.