به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب ده درس برای دنیای پساکرونا در مورد دنیای پساکرونا است، نه از آن رو که ویروس پشت سر ما ست، بلکه ازآنرو که ما از آستانه سرنوشت عبور کردیم. نویسنده این کتاب با بررسی تاریخچه بیماریهای همهگیر مختلفی مثل آنفولانزای اسپانیایی، سارس، مرس، آنفولانزای خوکی، پرندگان و ... به کرونا و تاثیراتی که در آینده می تواند داشته باشد میرسد. اینکه سبک شهرنشینی انسانها چه تغییراتی خواهد کرد. سبک زندگیها و حکمرانی با توجه به روی آوردن به زندگی دیجیتال چه تغییراتی خواهد کرد.
تقریبا هرکسی که تا این لحظه زنده مانده، از جنبههای مرگبار این همهگیری نجات یافته است. اما اکنون میدانیم که همهگیری به چه شکلی است. ما شاهد چالشها و بهای پاسخگویی به آنها بودهایم. کووید ۱۹ میتواند مقاومت کند، اما حتی اگر ریشهکن هم بشود، به یقین، همهگیریهای دیگری در آینده ما ظاهر خواهندشد. بااین معلومات و تجربه اکنون ما در عصر جدیددی زندگ میکنیم عصر پساهمهگیری.
زندگی پساکرونا برای کشورها، شرکتها و بهویژه، افراد بسیار متفاوت خواهد بود، حتی اگر اقتصاد و سیاست به شرایط عادی، انسان برنمیگردد. انسانها از مسیری دشوار و پرپیچ و خم عبور کردهاند و احساس میکنند فرصت تازه یافته را با تلاشی سخت به دست آوردهاند.
این کتاب از مجموعه کتابهای فانوس که بعد از ۴۰ سال فعالیت انتشارات فاطمی آغاز به کار کرده است، انتخاب شده است.
درباره نویسنده
فرید رفیق زکریا (Fareed Rafiq Zakaria) متولد ۱۹۶۴ در بمبئی، هندوستان، خبرنگار، مقالهنویس، ویراستار نشریه تایم، نظریهپرداز، و از اساتید شناخته شده مسائل سیاست خارجی در آمریکا است. او مجری برنامه شبانگاهی GPS در سی ان ان است. وی همچنین به عنوان کارشناس مسائل سیاستگذاری در کانالهای تلویزیونی سراسری سی ان ان، پی بی اس، و شبکهای بی سی نیز حضوری پر تعداد داشتهاست. وی دکترای خود را از دانشگاه هاروارد زیر نظر ساموئل هانتینگتون دریافت کرد. وی تا قبل از اشتغال در نشریه نیوزویک، از ویراستاران نشریه فارن افرز بودهاست جاییکه برای اولینبار از واژهٔ دموکراسی غیرلیبرال نام میبرد. زکریا در خانوادهای مسلمان بزرگ شده است.
قسمتی از متن کتاب
لغزشهایی که هوش مصنوعی در جنگ با این ویروس جدید با آنها مواجه است، بازتابی از معایب نهفته در فناوری نست: آنها تنها محدودیتها را در یک موقعیت خاص که بسیاری از چیزها ناشناختهاند و به دست آوردن دادهها دشوار است نشان میدهند. با گذشت زمان دادههای بیشتر و بهتری هم در مورد بیماری و روشهای نوظهوری برای رویارویی با آن به دست میآید – ازتصویربرداری گرمایی انبوه در اندازهگیری دمای بدن تا شناسایی چهره که هر دو در تشخیص سریع بیماری بالقوه در میان انبوه جمعیت در فضایی عمومی کاربرد دارند.
هماکنون برای هوش مصنوعی این امکان وجود دارد که بر اساس الگوهای مشاهده شده، پیشبینی کند کدام بیمار بهتر و کدامیک بدتر خواهدشد. همچنین استفاده از هوش مصنوعی در پژوهشهای پیشگام پزشکی ادامه خواهد یافت که به نتایج موثری بریا درمان و تهیه واکسنها منجر میشوند. و البته در حالی که پژوهشها در مورد کووید-۱۹ افزایش مییابد، هوش مصنوعی در حال کمک به دانشمندان و ارزیابی هزاران پژوهش جدیدی است که هر هفته با کارایی بیشتری نسبت به عامل انسانی در سراسر جهان ارائه میشوند.
در هر صورت تجربه این همهگیری، نه تنها نقاط قوت، بلکه محدودیتهای هوش مصنوعی را برجسته کرده است. (صفحه ۱۱۰ و ۱۱۱)
کتاب ده درس برای دنیای پساکرونا با ترجمه منیژه شیخجوادی(بهزاد) در ۲۴۴ صفحه و شمارگان هزار نسخه در سال ۱۴۰۱ منتشر شد.
در شناسنامه کتاب مشخص شده که کتاب با کاغذ حمایتی منتشر شده است.