به گزارش ایرنا، رسول امامی عصر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این اثر انتقادی، درامی صریح است و برای اولین بار در شمال غرب با این ادبیات به روی صحنه می رود.
وی اضافه کرد: متن این اثر نمایشی سه بار بازنویسی شده و حفظ صراحت لهجه نمایشنامه مورد تاکید تیم این نمایش بوده است زیرا ، چاره مشکلات مردم از طریق تعریف و تمجید امکان پذیر نیست و زبان هنر و استفاده از ادبیات انتقادی صریح یکی از راه حل های مهم در این زمینه است.
امامی با بیان اینکه تئاتر ارتباط روحی و فیزیکی با مردم برقرار می کند، گفت: سال ۱۴۰۱ و همزمان با اغتشاشات، با تنی چند از نخبگان که بیشتر آنها دانشگاهی بودند، جلساتی برگزار کردیم تا زوایای این مسئله را بررسی کنیم و به این نتیجه رسیدیم که با نمایش بهتر می توان به موضوعات اجتماعی و یافتن راه چاره پرداخت.
وی ادامه داد: البته هدف اصلی در این نمایش، اغتشاشات نیست بلکه بررسی علل اغتشاشات و ریشه یابی آنها است.
وی در مورد موضوع این نمایشنامه افزود: ماه جان شخصیتی نمادی از مادر، نام میهن و وطن است و همه به آن غیرت دارند، اسمی سنتی است و از آن مهر و محبت می بارد از این رو این نام برای نمایش انتخاب شد.
امامی افزود: ماه جان، نقش اول این نمایش هم مادر و هم همسر شهید است و با گلدان های شمعدانی اش در خانه ای قدیمی مشغول است.
وی گفت: در جریان اغتشاشات، دانشجویی از ترس ماموران به این خانه پناه می برد و بعدها یکی از لیدرهای اغتشاشات و زن همسایه به جمع آنها اضافه می شود و به محلی برای بحث منطقی تبدیل می شود و نویسنده دخالتی در این بحث ها ندارد.
کارگردان این نمایش ادامه داد: این نمایش حامی مالی ندارد و همه هزینه ها به صورت شخصی پرداخته شده است و پیدا کردن حامی به دلیل واکنش های فردی میسر نشد.
امامی گفت: این نمایش از ۱۵ آذر و برای مدت پنج روز به روی صحنه می رود و ساعت ۱۸.۳۰ هر روز پذیرای علاقه مندان خواهد بود.