مراغه- ایرنا- مدیر مرکز رشد واحدهای فناور مراغه گفت: ۱۳ ایده فناورانه در زمینه بهره‌وری سیب به دبیرخانه نخستین جشنواره رویش ایده‌های فناورانه سیب مراغه ارسال شده و در حال داوری است.

«سینا صادق‌فام» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ایده‌های برگزیده پس از داوری در کمیته‌های تخصصی و دبیرخانه علمی جشنواره، به نحو شایسته مورد حمایت قرار می‌گیرد و همزمان با برگزاری جشنواره نیز سه ورک‌شاپ از جمله هرس درختان سیب در دانشگاه مراغه برگزار می‌شود.

اولین جشنواره رویش ایده‌های فناورانه سیب مراغه ۲۳ آذر در دانشگاه مراغه برگزار می‌شود

وی اضافه کرد: این جشنواره ۲۳ آذرماه جاری در محورهای «کشاورزی و تأثیر آن در کیفیت سیب درختی شامل کود، سم، خاک، ترویج، آبیاری، هرس، برداشت، بسته‌بندی اولیه، انتقال و سایر زمینه‌های مرتبط» برگزار می‌شود.

به گفته وی از دیگر محورهای این جشنواره می‌توان به «روش‌های نوین نگهداری سیب درختی در انبار و سردخانه شامل پارامترهای تأثیرگذار مانند رطوبت، دما، تهویه و روش‌های نوین در ضدعفونی، سردخانه‌های بالای صفر، سردخانه‌ها با اتمسفر کنترل شده و سایر زمینه‌های مرتبط» اشاره کرد.

رییس مرکز رشد واحدهای فناور مراغه اضافه کرد: در این جشنواره همچنین در محورهای «بسته‌بندی‌های نوین سیب درختی از جمله بسته‌بندی فعال، بسته‌بندی هوشمند و سایر بسته‌بندی‌ها» و «محصولات جانبی و صنایع تبدیلی و تکمیلی سیب درختی شامل سرکه سیب، شیره سیب، پوره و سایر زمینه‌های مرتبط» نیز ایده‌های فناورانه مورد داوری قرار می‌گیرد.

«صادق‌فام» محور دیگر این جشنواره را برندسازی و صادرات شامل برندسازی گونه‌های مختلف سیب، برندسازی در کشاورزی سردخانه، برندسازی در صنایع تبدیلی و تکمیلی و سایر زمینه‌های مرتبط عنوان کرد.

به گزارش ایرنا پائین بودن بهره‌وری و تولید، بالا بودن هزینه‌های سموم و دفع آفات، سود پائین کشاورزان و آسیب‌زا بودن عوامل محیطی و اقلیمی همچون سرمازدگی و سایر عوامل موجب شده تا سود اندکی از این محصول نصیب مردم مراغه شود.

بر همین اساس مرکز رشد واحدهای فناور مراغه به عنوان بخشی از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور نسبت به برگزاری اولین جشنواره رویش ایده فناورانه سیب مراغه اقدام کرده است و برگزاری این جشنواره با راه‌اندازی دبیرخانه دایمی آن در دانشگاه مراغه ادامه می‌یابد.