«سینا صادقفام» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ایدههای برگزیده پس از داوری در کمیتههای تخصصی و دبیرخانه علمی جشنواره، به نحو شایسته مورد حمایت قرار میگیرد و همزمان با برگزاری جشنواره نیز سه ورکشاپ از جمله هرس درختان سیب در دانشگاه مراغه برگزار میشود.
وی اضافه کرد: این جشنواره ۲۳ آذرماه جاری در محورهای «کشاورزی و تأثیر آن در کیفیت سیب درختی شامل کود، سم، خاک، ترویج، آبیاری، هرس، برداشت، بستهبندی اولیه، انتقال و سایر زمینههای مرتبط» برگزار میشود.
به گفته وی از دیگر محورهای این جشنواره میتوان به «روشهای نوین نگهداری سیب درختی در انبار و سردخانه شامل پارامترهای تأثیرگذار مانند رطوبت، دما، تهویه و روشهای نوین در ضدعفونی، سردخانههای بالای صفر، سردخانهها با اتمسفر کنترل شده و سایر زمینههای مرتبط» اشاره کرد.
رییس مرکز رشد واحدهای فناور مراغه اضافه کرد: در این جشنواره همچنین در محورهای «بستهبندیهای نوین سیب درختی از جمله بستهبندی فعال، بستهبندی هوشمند و سایر بستهبندیها» و «محصولات جانبی و صنایع تبدیلی و تکمیلی سیب درختی شامل سرکه سیب، شیره سیب، پوره و سایر زمینههای مرتبط» نیز ایدههای فناورانه مورد داوری قرار میگیرد.
«صادقفام» محور دیگر این جشنواره را برندسازی و صادرات شامل برندسازی گونههای مختلف سیب، برندسازی در کشاورزی سردخانه، برندسازی در صنایع تبدیلی و تکمیلی و سایر زمینههای مرتبط عنوان کرد.
به گزارش ایرنا پائین بودن بهرهوری و تولید، بالا بودن هزینههای سموم و دفع آفات، سود پائین کشاورزان و آسیبزا بودن عوامل محیطی و اقلیمی همچون سرمازدگی و سایر عوامل موجب شده تا سود اندکی از این محصول نصیب مردم مراغه شود.
بر همین اساس مرکز رشد واحدهای فناور مراغه به عنوان بخشی از زیستبوم فناوری و نوآوری کشور نسبت به برگزاری اولین جشنواره رویش ایده فناورانه سیب مراغه اقدام کرده است و برگزاری این جشنواره با راهاندازی دبیرخانه دایمی آن در دانشگاه مراغه ادامه مییابد.
نظر شما