به گزارش ایرنا، مهدی طاهری امروز یکشنبه در نشست تخصصی تولید توت فرنگی که به صورت وبینار به همت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان برگزار شد، اظهار کرد: در چند سال گذشته مردم کردستان و محققان زحمات زیادی برای تولید توت فرنگی کشیدند و امروز این محصول به برند این استان تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: تغییر جغرافیای کشت توت فرنگی، تولید آنرا تهدید می کند و معتقدم این مسئله یکی از چالش های پیش روی تولید این محصول به شمار می رود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور با اشاره به اینکه کوچ تولید و اهلیت تولید توت فرنگی بهم خورده است، گفت: تولید توت فرنگی را در گلخانه ها و فضای باز در بسیاری از استان های کشور در حال توسعه است و این روال مطلوب به نظر نمی رسد.
طاهری با بیان اینکه اهلیت تولید از لحاظ عوامل اقلیمی، استراتژی تولید و آمایش سرزمین مهم است، بیان کرد: ۶۰،۷۰ درصد گلخانه ها در اسپانیا در جزایر قناری و حدود ۶۰ درصد گلخانه های ترکیه هم در آنتالیا ایجاد و در حال گسترش است.
وی ادامه داد: متاسفانه در ایران این برنامه ریزی و نظم در ایجاد و توسعه گلخانه ها ایجاد نشده است و به عنوان نمونه تولید انار در یک نقطه کشور آغاز شده و حالا در بسیاری از نقاط شاهد تولید آن هستیم و مسئولان به این مهم باید توجه کنند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور کیفیت و سلامت تولید را مسئله مهمی خواند و گفت: محصولی هم چون توت فرنگی عطر و طعم گذشته را ندارد و می طلبد ارقام جدید مردم پسند معرفی و وارد بازار شود.
طاهری با بیان اینکه در تولید محصولات کشاورزی نباید فقط عملکرد و مسائل جانبی آن مدنظر باشد و باید سلامت محصول در اولویت قرار گیرد، یادآور شد: با توجه به تورم موجود در کشور و کاهش قدرت خرید مصرف کننده باید به فکر بازار صادرات محصولات کشاورزی و تولید محصول سالم باشیم.
رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور اظهار کرد: اگر در توسعه گلخانه ها توجه اساسی نشود بحران آینده کشور محصولات گلخانه ای و بازار فروش آنها است لذا تعادل باید در هر موردی رعایت شود تا مشکل و مسئله ای پیش نیاید.