سنندج- ایرنا- رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: تغییر جغرافیای کشت توت فرنگی می تواند یکی از چالش های پیش روی تولید این محصول در کشور ما باشد، بنابراین باید کارشناسی‌شده عمل کرد.

به گزارش ایرنا، مهدی طاهری امروز یکشنبه در نشست تخصصی تولید توت فرنگی که به صورت وبینار به همت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان برگزار شد، اظهار کرد: در چند سال گذشته مردم کردستان و محققان زحمات زیادی برای تولید توت فرنگی کشیدند و امروز این محصول به برند این استان تبدیل شده است.

وی اضافه کرد: تغییر جغرافیای کشت توت فرنگی، تولید آنرا تهدید می کند و معتقدم این مسئله یکی از چالش های پیش روی تولید این محصول به شمار می رود.

رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور با اشاره به اینکه کوچ تولید و اهلیت تولید توت فرنگی بهم خورده است، گفت: تولید توت فرنگی را در گلخانه ها و فضای باز در بسیاری از استان های کشور در حال توسعه است و این روال مطلوب به نظر نمی رسد.

طاهری با بیان اینکه اهلیت تولید از لحاظ عوامل اقلیمی، استراتژی تولید و آمایش سرزمین مهم است، بیان کرد: ۶۰،۷۰ درصد گلخانه ها در اسپانیا در جزایر قناری و حدود ۶۰ درصد گلخانه های ترکیه هم در آنتالیا ایجاد و در حال گسترش است.

وی ادامه داد: متاسفانه در ایران این برنامه ریزی و نظم در ایجاد و توسعه گلخانه ها ایجاد نشده است و به عنوان نمونه تولید انار در یک نقطه کشور آغاز شده و حالا در بسیاری از نقاط شاهد تولید آن هستیم و مسئولان به این مهم باید توجه کنند.

رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور کیفیت و سلامت تولید را مسئله مهمی خواند و گفت: محصولی هم چون توت فرنگی عطر و طعم گذشته را ندارد و می طلبد ارقام جدید مردم پسند معرفی و وارد بازار شود.

طاهری با بیان اینکه در تولید محصولات کشاورزی نباید فقط عملکرد و مسائل جانبی آن مدنظر باشد و باید سلامت محصول در اولویت قرار گیرد، یادآور شد: با توجه به تورم موجود در کشور و کاهش قدرت خرید مصرف کننده باید به فکر بازار صادرات محصولات کشاورزی و تولید محصول سالم باشیم.

رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور اظهار کرد: اگر در توسعه گلخانه ها توجه اساسی نشود بحران آینده کشور محصولات گلخانه ای و بازار فروش آنها است لذا تعادل باید در هر موردی رعایت شود تا مشکل و مسئله ای پیش نیاید.