مراغه- ایرنا- شانزدهمین جشنواره پژوهشی دانشگاه مراغه با تجلیل یکی از مفاخر این شهرستان خاتمه یافت و دکتر «امیرعلی حمیدیه» در این آیین تجلیل شد؛ فوق‌تخصصی که تاکنون هزار و ۳۰۰ کودک سرطانی را درمان کرده است و به گفته خودش، پدر مرحومش «خسرو حمیدیه» و پدربزرگش مرحوم «اسماعیل حمیدیه» اهل مراغه بودند.

به گزارش ایرنا رییس دانشگاه مراغه یکشنبه‌شب و در اولین دوره تجلیل از مفاخر این شهرستان بیان کرد: دکتر حمیدیه، رییس بخش پیوند سلول‌‍‌های بنیادی مرکز طبی کودکان، مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی و بنیانگذار پیوند اطفال در ایران است.

دکتر محمد زادشکویان، رییس دانشگاه مراغه

«محمد زادشکویان» افزود: دکتر حمیدیه تنها پزشک ایرانی به شمار می‌رود که توانسته است در فهرست ۳۵ نفره افراد صاحب سبک و محقق جهان در زمینه سلول‌های بنیادی قرار گیرد.

وی ادامه داد: دکتر حمیدیه بنیانگذار اولین بانک اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز در شرق مدیترانه است و با ۱۵ سال سابقه پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیات رئیسه پیوند آسیا - اقیانوسیه و نماینده انجمن پیوند شرق مدیترانه در سازمان جهانی پیوند است.

رییس دانشگاه مراغه این را هم بیان کرد که این استاد توانمند ایرانی تاکنون موفق به کسب چندین جایزه بین‌المللی شده و بیش از ۱۳۰ مقاله بین‌المللی در این زمینه چاپ کرده است.

«زادشکویان» با بیان اینکه دکتر حمیدیه رییس بخش پیوند سلول‌های بنیادی مرکز طبی کودکان است، اظهار کرد: دکتر حمیدیه مسئولیت ریاست مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران را بر عهده دارد و پیش از دبیری ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را هم برعهده داشت.

وی همچنین ادامه داد: دانشگاه مراغه در مسیر عمل به مسئولیت اجتماعی خود گام بر می‌دارد و بر همین اساس پایان‌نامه‌های کاربردی، حرکت در مسیر امنیت غذایی و تجلیل از مفاخر را در دستور کار قرار داده است.

«زادشکویان» بیان کرد: تا زمانی که علم به ثروت تبدیل نشود، دانشگاه به وظایف خود به خوبی عمل نکرده است و دانشگاه در تراز انقلاب و اثربخش باید بتواند ثروت تولید کند.

از تقدس پژوهش تا علم مطبوع

امام جمعه موقت مراغه نیز آیات نخست سوره «قلم» را قرائت کرد و گفت: سوگند خداوند بیانگر تقدس آن چیزی است که مورد قسم قرار می‌گیرد و سوگند به قلم و آنچه که از قلم می‌تراود به پژوهش اشاره دارد.

حجت‌الاسلام محمدی‌راد، امام جمعه موقت مراغه

حجت‌الاسلام «حمید محمدی‌راد» افزود: در این آیه مقصود از قلم، اهل قلم هستند و خداوند در حقیقت از پژوهشگر و پژوهش تمجید و تکریم می‌کند که دلیل آن تاثیر تحقیق در کاربردی کردن علم است.

وی با بیان اینکه امام علی (ع) علم را به دو دسته مطبوع و مسموع تقسیم‌بندی کرده، اضافه کرد: برتری با علمی است که زایش دارد و هرچقدر بیشتر به کار گرفته شود، زایش آن ادامه می‌یابد.

حجت‌الاسلام محمدی‌راد با اشاره به اینکه مرجعیت علمی کشورمان به پژوهش وابسته است، اضافه کرد: از کسانی که علم مطبوع تولید می‌کنند، باید تجلیل کنیم زیرا کشور را به استقلال و مرجعیت می‌رسانند.

دکتر حمیدیه از مفاخر کشورمان است

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز در این آیین بیان کرد: دکتر حمیدیه در بین ۳۵ پزشک برتر پیوند سلول‌های بنیادی جهان قرار دارد و نه تنها از مفاخر مراغه و آذربایجان بلکه از مفاخر کشورمان است.

داود اسدیان، فرماندار مراغه

«داود اسدیان» حضور دکتر حمیدیه در مراغه را فرصتی برای بهره‌گیری پژوهشگران این شهرستان از چهره فاخر علمی ایشان عنوان کرد و افزود: تعامل و تقویت ارتباطات میان پژوهشگران زمینه را برای رشد روزافزون کشورمان فراهم می‌کند.

به گزارش ایرنا در این آیین که جمعی از ادبا و فرهیختگان مراغه حضور داشتند، از محققان برتر دانش‌آموزی و ادارات، پژوهشگران دانشگاهی و اساتید برجسته دانشگاه دولتی این شهرستان تجلیل شد.

گفتنی است پدربزرگ دکتر امیرعلی حمیدیه، مرحوم اسماعیل حمیدیه از شاعران شناخته شده مراغه بود که «نشید مراغه‌ای» تخلص می‌کرد و دکتر حمیدیه در بخش پایانی سخنرانی‌اش نیز اشعاری از این شاعر را قرائت کرد.