شهرکرد – ایرنا – مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد گفت: ۱۲ محصول فناورانه حاصل تلاش واحدهای فناور مستقر در این مرکز همزمان با هفته پژوهش و فناوری رونمایی شد.

موسی جاودانی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: از این تعداد محصول فناورانه چهار محصول مرتبط با مکمل‌های خوراکی پرندگان و اسپری درمانی مشکلات پوستی حیوانات و چهار محصول نیز شامل محصولات میکروگرین هستند.

وی اظهار داشت: رونمایی از فرمان برقی خودرو، اتوسکوپ (ابزاری برای معاینه گوش دام کوچک) ویژه دامپزشکی و بُرد تخصصی مربوط به اتوماسیون‌های گلخانه‌ای از جمله محصولات فنی مرکز رشد دانشگاه شهرکرد است.

مدیرمرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد گفت: رونمایی از محصول تکمیل شده برای بهداشت و درمان در حیطه زنبور عسل و آی سی ایسیو خودرو که به مرحله تجاری نیز رسیده از جمله دیگر محصولات مرکز رشد هستند.

به گفته جاودانی، فعالیت در بخش احیای گیاهان دارویی در معرض انقراض، تولید محصول بیوسنسور ویژه بهداشت و ارزیابی سلامت محصولات غذایی به طور خاص شیر خشک و تولید محصولات چوب و مبلمان براساس ارگونومی استاندارد به صورت بومی از دیگر فعالیت واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه شهرکرد است.

مدیرمرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد گفت: نسل جوان جامعه به عنوان یک نسل هوشمند شناخته شده است.

از سرگیری دوره‌های مهارت‌افزایی در مرکز رشد

وی با اشاره به فراهم بودن شرایط حضور استادان و دانشجویان در مراکز رشد برای آغاز کسب و کارهای دانش بنیان افزود: از سرگیری دوره‌های مهارت‌افزایی از دیگر رویکردهای مرکز رشد دانشگاه شهرکرد است.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد با اشاره به فعالیت این مرکز در ۲ مقوله دامپزشکی و فنی گفت: با هدف مهارت‌افزایی و برطرف کردن خلاء بین دانش‌آموختگان و کسب و کار؛ تفاهم‌نامه‌هایی با نظام دامپزشکی (مرجعی که برای فارغ التحصیلان اشتغال‌زایی می‌کند) برای آموزش دانش‌آموخته‌ها به صورت کاربردی منعقد شده است.

وی در خصوص حمایت‌های انجام شده از واحدهای فناور اضافه کرد: افزون بر تامین فضا، وسایل آزمایشگاهی و تحقیقاتی، با انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با بانک‌ها حمایت‌های لازم مالی در قالب تسهیلات ارزان قیمت نیز این این واحدها انجام می‌شود.

جاودانی اضافه کرد: مرکز رشد با تولید محصولات اولیه خلاء بین تجاری‌سازی و تحقیقات را پر می‌کند.

تولید دانش‌بنیان کلید حل مشکلات

جاودانی ادامه داد: براساس تاکید رهبر معظم انقلاب پس از کنترل تورم تولید دانش بنیان کلید حل مشکلات جامعه است؛ تولید دانش‌بنیان و فناور مهمترین راهکار برای رقابت با بازارهای جهانی و بین‌المللی است.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد گفت: حضور جوانان در عرصه تولید دانش بنیان و فناور از جمله الزاماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

جادوانی توجه به نیروی جوانی، امیدآفرینی و حمایت مسوولان برای به چرخه درآوردن تولید را از جمله گام‌های مهم و اصلی عنوان کرد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تولید دانش‌بنیان و فناورانه از رویکردهای مرکز رشد دانشگاه شهرکرد است ادامه داد: در ادامه مسیر اگر دانشگاه توان حمایت داشت این کار انجام می‌شود و اگر این امکان فراهم نبود از توان بخش خصوصی، پارک‌های علم و فناوری استفاده می‌شود.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد بر ضرورت ورود یک تیم حقوقی برای اعتمادسازی تاکید کرد.

بیشتر بخوانید:

نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری چهارمحال و بختیاری گشایش یافت

وی با بیان اینکه مرکز رشد محل تمرکز ایده‌های خلاق، کارآفرین و فناور است، گفت: تلاش می‌شود دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در این مرکز با مهارت‌های لازم و مورد نیاز در کسب و کارهای نوین آشنا شوند.

به گفته جاودانی، مرکز رشد در تلاش است با حمایت رییس دانشگاه و حوزه پژوهشی دانشگاه با محوریت فناوری و دانش بنیان به خصوص در بخش کارآفرینی از کسب و کارهای کوچک و خانگی حمایت کند.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد اضافه کرد: مرکز رشد دانشگاه شهرکرد ۱۷ هسته یا واحد فناور دارد که از این واحدها تعدادی متمرکز بر تولید محصول اولیه و تعدادی نیز در حوزه آی تی (فناوری اطلاعات)، تولید محتوا و اپلیکیشن فعالیت دارند.

وی یادآور شد: از تعداد کل هسته‌های فناور ۶ واحد فناور در مرحله رشد( حدود سه سال قرارداد اسکان دارند) و ۱۱ واحد در مرحله رشد مقدماتی یا پیش رشد( بین ۶ تا ۹ ماه امکان فعالیت دارند) قرار دارند.

به گزارش ایرنا، دانشگاه شهرکرد بیش از ۶ هزار دانشجو ، ۴۰۰ استاد و ۲۳ هزار و ۲۲۰ دانش آموخته دارد.