گرگان- ایرنا- توجه به پژوهش و اندیشیدن، یکی از مبانی اصلی رسیدن به توسعه، رشد صنعتی و در ادامه رونق اقتصادی به شمار می‌رود. برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش تلاشی برای نمایش دستاوردهای پژوهشی و تحقیقاتی شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی گلستان است اما این رویداد کمتر از انتظار مورد توجه دانشجویان به عنوان پایه‌گذاران اصلی آینده کشور قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، بیست‌ و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار گلستان با حضور ۲۳ غرفه در نمایشگاه هفته پژوهش برپا است و یکی از جلوه‌های آن، حضور پررنگ دانشگاه‌ها با آخرین یافته‌ها، اختراعات و تولیدات است.

ساعت خلوتی را برای حضور در نمایشگاه انتخاب کرده ایم تا با فرصت از این نمایشگاه دیدن کنیم اما پیدانشدن جای پارک، ثابت می‌کند که تصورمان اشتباه است و علاوه بر خودروهای شخصی، پارک مینی‌بوس‌های زیاد در اطراف محل برپایی نمایشگاه به حضور جمعیت زیاد درغرفه‌ها گواهی می‌دهد.

درون نمایشگاه شلوغ است اما بسیاری از شرکت کنندگان را کودکان و دختران و پسران دبستانی تشکیل می‌دهند. شور و شادی کودکانه در فضای این نمایشگاه پیچیده و مدیریت را برای مربیان و همراهان آنان سخت کرده است.

غرفه ها بسیار شلوغ است. روبه روی هر غرفه‌ تعداد زیادی از دانش آموزان ایستاده اند و به حرف‌های مربی و یا مسوول غرفه گوش می دهند. از چهره آنان معلوم است که متوجه بسیاری از حرف‌ها و توضیحات نمی‌شوند اما اشتیاق حضور در محیطی خارج از مدرسه و در جمع صمیمانه دوستان، از شور و شوق آنان برای بازدید از غرفه‌ها نمی‌کاهد.

«بچه‌ها! این دستگاه به محض ورود سارق و احساس خطر فعال می‌شه و با تولید حجم متراکمی از مه غلیظ با ماندگاری بالا در کمترین زمان ممکن، باعث از بین بردن دید سارق و سلب امکان هرگونه عکس العمل بعدی ازش میشه.»

جای خالی دانشجویان در نمایشگاه هفته پژوهش گلستان

متوجه شدین: همه بلند فریاد می‌زنند «بله» و چندان حرف «ب» را می‌کشند که ساختمان به لرزه در می‌آید اما از قیافه‌هایشان معلوم است که متوجه اصل ماجرا نشده اند.

غرفه‌ها، پراکندگی موضوعی زیادی دارند. از تولید محصولات کشاورزی و ابزار وابسته به آن تا اختراعات دانش آموزی و دانشجویی و حتی غرفه فروش شال و کیف و کلاه.

تولید می‌کنیم اما حمایت نمی‌شویم

یکی از غرفه‌ها، محصولاتی که با حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) تولید شده را به نمایش می‌گذارد. ابزارها و تجهیزات و قطعه‌های صنعتی کوچک و متوسط که بخشی از هزینه آن از سوی این نهاد پرداخت شده و چند نفر با کمک هم به تولید آن پرداختند.

فواد عبادی از جمله کسانی است که با این حمایت‌ها دست به تولید زده و چندین قطعه از جمله موتور احتراق داخلی صفحه‌ای دوزمان و قطعات مورد استفاده از خودرو را ساخته است.

وی به ایرنا گفت: کاربرد برخی قطعه‌ها برای خودروهای داخلی است و برای تولید انبوه آن با شرکت‌های خودروساز مذاکره کردیم اما به نتیجه نرسیدیم.

جای خالی دانشجویان در نمایشگاه هفته پژوهش گلستان

این مخترع و صنعتگر گلستانی ادامه داد: به جز خودروسازها، دیگر تولیدات خود را با سفارش مشتریان می‌سازیم و از فعالیت و فروش آن نیز رضایت داریم.

عبادی به کیفیت برگزاری بیست‌ و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار گلستان اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های مثبت این نمایشگاه، برقراری تعامل با دیگر غرفه‌ها برای کمک به بهبود وضعیت و تکمیل فرایند تولید با کمک دیگر ایده‌پردازان استان بود.

جای خالی دانشجویان و پژوهشگران

وی به استقبال مردم از این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: بخش عمده مراجعه کنندگان ما دانش آموزان و حتی از مهدهای کودک بودند. اگر چه از برنامه‌ریزی مدیران این مدارس و مهدها برای معرفی ظرفیت های صنعتی گلستان خوشحالیم اما ای‌کاش دانشجویان بیشتری از این نمایشگاه دیدن می‌کردند.

غرفه دانشگاه گنبدکاووس، در طبقه دوم نمایشگاه قرار دارد و خلوت است.

حسین بابایی مسوولین این غرفه به دستاوردهای پژوهشی دانشگاه گنبدکاووش اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های مهم این مرکز آموزش عالی، توجه به بخش پژوهش و کاربردی کردن آن برای حل مشکلات استان است که یکی از نمونه‌های بازر آن، کمک به اجرای طرح بیابان‌زدایی در مراتع شرق گلستان با مطالعه بر روی گونه‌های مقاوم به آب و هوای منطقه است.

بابایی افزود: پایه توسعه هر جامعه، توجه به تحقیق و پژوهش و کاربردی کردن آن است که اساس این تغییر و تحولات باید از مراکز آموزش عالی آغاز شود.

وی ادامه داد: با وجود آن که دانشگاه‌های گلستان در این نمایشگاه غرفه داشته و حضور دارند اما تعداد دانشجویانی که از نمایشگاه دیدن کرده اند، بسیار کم است.

وی به ظرفیت کارخانه نوآوری گرگان که از سوی پارک علم و فناوری گلستان پشتیبانی می‌شود اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های زیادی در این کارخانه برای عرضه به جوانان دارای ایده فراهم شده اما استقبال از آن کمتر از حد انتظار است.

زمان چهار ساله برای به سرانجام رساندن یک ایده کاموایی

دانیال آشور یکی از جوانان گلستانی است که در کارخانه نوآوری گرگان مشغول فعالیت است. او چند سال قبل ایده تولید محصولات بافتنی مانند جاکلیدی، عروسک و مانند آن با ماده اولیه کاموا را در ذهن خود پرورش داد و با همکاری ۲ دوست دیگرش، این ایده را به مرحله اجرا رساند.

وی گفت: با گذشت چهار سال از اجرای این کار، حالا در ۱۶ استان کشور بافنده داریم و محصولات خود را در بسیاری از استان‌ها می‌فروشیم.

آشور افزود: در این کار، کامواهای رنگارنگ و طرح‌های که می‌خواهیم تولید کنیم را برای بافنده های خود در استان‌ها می‌فرستیم و آنان پس از بافت، آن را از طریق پست برای ما ارسال می‌کنند و سپس با بسته‌بندی برای مشتریان می‌فرستیم.

اجرای این ایده ساده جوان گرگانی، چندین نفر را به طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول کار کرده و توجه به ایده‌های خلاقانه جوانان و حمایت از آنان برای رساندن به مرحله تولید انبوه را ضروری کرده است.

مه‌فام اکبری دانشجوی رشته روانشناسی یکی از دانشگاه‌های گرگان است که به همراه سه دوست دیگرش مشغول تماشای غرفه‌ها هستند. هراز گاهی هم با دوربین از خودشان عکاسی می‌کنند.

او در پاسخ به چرایی علت استقبال کم دانشجویان از این نمایشگاه گفت: برای ما که چیز جذابی نداشت. همه چیز تکراری بود. ما هم فقط از روی کنجکاوی آمدیم.

در گوشه‌ای از نمایشگاه، کارگاه آموزشی و پنل تخصصی در حوزه‌های فناورانه و پژوهش‌محور برگزار می‌شود.

ارائه انواع مشاوره‌های تخصصی از قبیل دانش‌بنیانی، مالکیت فکری و معنوی، ثبت اختراع و مشاوره‌های حقوقی به بازدیدکنندگان ارائه خواهد شد.

موزه تخصصی سنگ و گوهر و آموزش‌های بازی‌محور و مهارت‌محور برای دانش‌آموزان و کودکان از دیگر بخش‌های ویژه این نمایشگاه است.

بیست‌ و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار گلستان امروز سه‌شنبه به کار خود پایان می‌دهد.