به گزارش خبرنگار ایرنا محمد خزاعی سهشنبه شب در نشست با سینماگران خراسان جنوبی در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: به احیای سینمای بومی و استانی معتقدیم چراکه تنها راه برونرفت از شرایط کنونی، پوستاندازی سینما با نسل جدید است که در استانها اتفاق میافتد چون اهتمام نسبت به مسائل ملی در استانها بسیار جدیتر است.
وی با بیان اینکه نخستین بار مجوز تهیهکنندگی استانی در حال صادر شدن است گفت: اگر قرار است فیلم سینمایی در استانی تولید شود در صورتی که همه شرایط اعم از فیلمنامه و موضوع مرتبط در همان استان فراهم باشد مجوز تهیهکنندگی صادر میشود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: البته وضعیت زیرساختها در استانها مناسب نیست و نسبت به ردهبندی جهانی و کشورهای همسایه شرایط خوبی نداریم چون دغدغهای برای مسئولان ایجاد نشده یا مردم پیگیری نکردهاند.
وی گفت: سالها مسئولان سالن سینما را به عنوان اولویت قرار ندادهاند، به سینما فقط برای نمایش فیلم نگاه کردهاند نه به کارکردهای اجتماعی، تخلیه روانی، آموزش و سایر موارد، در حالی که سینما به اندازه یک فضای سبز دارای اهمیت است.
خزاعی افزود: سال گذشته بودجه ما در تولید فیلم سینمایی استانها نزدیک به ۳۰۰ میلیارد ریال بود که سه فیلم تولید شد و از این میزان ۴۰ درصد در حوزه شهرستانها بوده است.
تجهیز همه دفاتر سینمای جوان تا پایان دولت سیزدهم
وی از تامین تجهیزات و امکانات برای دفاتر سینمای جوان نیز خبر داد و گفت: تا پایان دولت سیزدهم برنامهریزی کرده بودیم اما تا پایان امسال تمامی دفاتر سینمای جوان کشور براساس نیازهایی که اعلام کردهاند مجهز خواهند شد.
رئیس سازمان سینمایی با مقایسه تعداد سالنهای سینمای کشور نسبت به ۴۰ سال قبل اظهار داشت: زمان آغاز دولت سیزدهم ۵۷۰ سالن سینمایی در ایران داشتیم و در حوزه زیرساختی انقلابی در حال رقم خوردن است به طوری که در ۲ سال گذشته ۲۳۴ سالن سینما در کشور افتتاح شد و این تعداد تا پایان دولت به ۴۳۰ سالن میرسد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد بودجه سینمای جوان و ۳۰ درصد بودجه مرکز گسترش سینمای مستند به میزان ۱۰۰ درصد در شهرستانها هزینه میشود.
خزاعی گفت: از نظر ما همه سینما تهران نیست چون معتقدیم جواهرها و فیروزههایی در شهرستانها هستند که نادیده گرفته شدهاند البته به این معنا نیست که میتوانیم همه افراد را ببینیم یا مشکلات را حل کنیم بلکه حداقل این دغدغه را داریم که مشکلات را بشنویم و تا حد توان پیگیری و حل کنیم.
وی تصریح کرد: همه ما دغدغهای مشترک در شهرستانها اما یک تفاوت داریم اینکه تلاش کردیم و شد که شاید در استان خراسان جنوبی هنوز محقق نشده است.
رئیس سازمان سینمایی افزود: اینکه دغدغه فیلمسازان استان تولید فیلم سینمایی است آیا تاکنون فیلمنامه خوبی در این زمینه تهیه شده؟ لذا پیگیری، اهتمام و جدیت نیاز است.
وی بیان کرد: برخی استانها خواستار برگزاری رویدادهای ملی هستند و « جشن مِهر سینمای ایران» از سال بعد به صورت رقابتی برگزار میشود و برگزیدگان جشنواره به جشنواره ملی راه خواهند یافت.
خزاعی با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای مسکن و بازنشستگی هنرمندان اظهار داشت: این موارد فرآیند زیادی در دولت دارد که دست ما نیست اما در حال پیگیری بوده و اقدامات خوبی رقم خورده است.
وی گفت: در شهرستانها سینماسازی یا پردیسسازی توسط بخش خصوصی باید انجام شود چون در سازمان سینمایی هیچ گونه اعتبار عمرانی نداریم و بیشتر اعتبارات در حوزه تامین تجهیزات است.
اختصاص ۷۰ درصد اعتبارات سینمایی به شهرستانها
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از محل تسهیلات تبصره ۱۸ قول داده شده بودجه ۱۰ هزار میلیارد ریالی برای سازمان سینمایی مصوب شود که ۷۰ درصد این سهم در شهرستانها خواهد بود.
وی گفت: تا زمانی که سینماها را بهروز و تجهیز نکنیم نباید انتظار داشت شهروندان برای دیدن فیلم به سالنهای فرسوده و غیراستاندارد مراجعه کنند.
خزاعی با بیان اینکه سلیقه مردم در فیلمها تغییر کرده است، گفت: فیلمسازی برای مردم یعنی قصه، درام و قهرمان داشتن، قرار نیست پُز فیلم هنری یا شخصی داشته باشیم و به دنبال اکران بالا هم باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مضامین در سینما استاندارد شده است افزود: به مردم و خانوادهها متعهد هستیم لذا سختگیریها در زمینه فیلمسازی وجود دارد چون خانواده ایرانی برای ما مهم است، قرار نیست همه چیز فدای جریان سرمایهداری در کشور شود لذا در فیلمسازی به ویژه اگر در حوزه تخریب خانواده و جوانان باشد به شدت سختگیری و مقاومت میکنیم.
هزار و ۳۰۰ اثر به جشنواره کویر و زندگی رسید
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: در مجموع هزار و ۳۰۰ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه سومین جشنواره ملی عکس، فیلم و مستند «کویر و زندگی» ارسال و داوری انجام شده است.
علی فرخنده افزود: سومین جشنواره «کویر و زندگی» با مشارکت سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی و به میزبانی شهرستان طبس برگزار میشود.
وی با اشاره به وجود هفت مجوز سالن سینما در استان اظهار داشت: در شهر بیرجند ۲ سینما بهمن و فردوسی و سینما قاین متعلق به شهرداری به صورت رسمی فعالیت دارند اما در شهرستانهای فردوس، طبس، سرایان و نهبندان رسمیت نداشته و مجوزها از گذشته بوده و برخی ساختمانها مستهلک شدهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: سینما فردوسی بیرجند و سینما پارک قاین سال ۱۳۹۸ با حمایتهای سازمان سینمایی بازسازی و ترمیم شدند که در سال جاری درجه یک و به سطح ممتاز در استان ارتقا پیدا کردند.
وی گفت: در حوزه سینما سیار با توجه به اینکه سومین استان پهناور کشور هستیم تنها یک مجموعه داریم که با توجه به نگاه دولت سیزدهم به عدالت فرهنگی نیاز به تقویت این حوزه داریم تا حداقل ۲ مجموعه دیگر در استان فعال شود.
فرخنده با اشاره به فعالیت چهار مجموعه آموزشگاههی آزاد سینمایی در استان بیان کرد: در حال حاضر ۹ مجوز شرکت سینمایی صادر شده که هفت مجوز در مرکز استان و ۲ مورد در قاین و طبس فعال هستند.
صدور مجوز برای ۱۲ فیلم کوتاه در استان
وی عنوان کرد: سال گذشته و امسال ۱۲ فیلم کوتاه زیر ۴۵ دقیقه در استان مجوز گرفت همچنین امسال شاهد برگزاری دومین مراسم مهر سینمای ایران در استان بودیم که سال گذشته در این زمینه به عنوان استان برتر انتخاب شدیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به بخشی از مشکلات فیلمسازان و سینماگران خراسان جنوبی، گفت: به دلیل اینکه جایگاه ساختاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان درجه سوم است، معاونت سینمایی استان مستقل نیست و با توجه به اهمیت این حوزه، نیاز به توجه دارد.
وی خواستار تجهیز برخی سالنها و مجتمعهای فرهنگی و هنری استان شد و افزود: برخی شهرستانها درخواست مجوز دفتر یا حداقل نمایندگی سینمای جوان دارند.
فرخنده بیان کرد: یکی از نکاتی که در استان یا کشور وجود دارد اینکه بعضی مجموعهها بدون هماهنگی و مجوز نسبت به اکران فیلم اقدام میکنند در حالیکه باید هماهنگی لازم در این خصوص از طریق فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شود.
وی گفت: برخورد سلیقهای کانونهای پخشکننده فیلم برای در اختیار قرار گذاشتن فیلمهای پرفروش به مدیران سینماها از دیگر موضوعات است که نیاز به توجه دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، تسهیل و تسریع در روند صدور کارتهای صلاحیت تدریس را از دیگر انتظارات ذکر کرد و گفت: در بخش سینمای جوان نیاز به حمایت داریم تا بتوان حرکت خوبی در زمینه تقویت و توانمندسازی تخصصی متقاضیان داشته باشیم.
وی ادامه داد: یکی از کدرشتههای هنرستان دخترانه زیبا با حدود ۱۶۰ هنرجو، سینماست که تولیدات و استعدادهای بالقوهای در استان داریم.
فرخنده گفت: در دولت سیزدهم تحولات خوبی در حوزه سینمایی اتفاق افتاده و امید است با نگاه ویژهای که به نقاط کم برخوردار دارید در زمینه فرهنگی و سینمایی استان هم شاهد تحول باشیم.
رئیس سازمان سینمایی روز گذشته (سهشنبه) به شهرستان طبس سفر کرد و در جلسه هماندیشی درباره نیازهای فرهنگی، هنری این شهرستان حضور یافت.