به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این پیام نوشت: شانزدهم آذر ماه یکی از بهیادماندنیترین و خاطره انگیزترین روزهای تاریخ پرفراز و نشیب میهن عزیزمان ایران است که یادآور شهادت دانشجویان معترض به حضور مستکبرانه نیکسون، معاون رییس جمهور وقت آمریکا در ایران در سال ۱۳۳۲ است که از همان زمان، ریشههای جنبشهای دانشجویی مستحکم شد و نقطه عطفی در مبارزه دانشجویان و مردم علیه استبداد و استعمار پدیدار گشت که سرانجام در روزهای منتهی به انقلاب جوانه زد و اینک به درختی تناور و بارور تبدیل شده است.
وی در ادامه این پیام افزود: بیتردید نقش پررنگ جنبشهای دانشجویی در به ثمر نشستن اهداف انقلاب اسلامی ایران و همچنین در جایجای رخدادها و حوادث پس از انقلاب از جمله تسخیر لانه جاسوسی، انقلاب فرهنگی و همچنین نقش پررنگ دانشجویان در دوران جنگ تحمیلی که یادآور رشادت این عزیزان است و در دوران سازندگی و شکوفایی کشور و در عرصههای مختلف علم و فناوری و تحقق بخشیدن به انتظارات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر رسیدن به آرمانهای علم، عدالتخواهی و آزاد اندیشی هرگز از یاد نخواهد رفت.
خسروپناه در این پیام تصریح کرد: امروز کمتر کسی است که به اهمیت نقش نسل جوان کنشگر و دانشجوی با انگیزه و پرتلاش برای رسیدن به دستاوردهای بزرگ و تحقق آرمانهای والا باور نداشته باشد. کشور عزیزمان، در عرصههای مختلف فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی و تبلیغاتی به نیروی پرتوان دانشجویان بابصیرت و آگاه و همچنین روشنبینی و آیندهسازی آنها نیاز مبرم دارد چنانکه رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی انتظار و توقع یک روشنفکر تمام عیارِ مسلمان متدیّن را از دانشجویان دارند.
در ادامه این پیام آمده است: رشد پرشتاب کشور در عرصههای مختلف علم، فناوری و نوآوری و همچنین توانمندیهای متنوع و گسترده ایران اسلامی، امروز در بستر دانشگاهها و کار علمی استاد و دانشجو رقم میخورد و این حرکت رو به جلو و امیدآفرین، روز به روز پرشتابتر و بهتر از قبل دنبال خواهد شد و این رشد، نوید حرکتی توقّفناپذیر را میدهد چنانکه مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای عزیز فرمودند:« انتظار من از شما جوانها و اساتید این است. تولید علم کنید. به سراغ مرزهای دانش بروید. فکر کنید. کار کنید. با کار و تلاش میشود از مرزهایی که امروز دانش دارد، عبور کرد».
خسروپناه در بخش دیگری از این پیام نوشت: دانشگاه نهادی پویا و جویا و برآمده از متن و بطن مردم و جامعه است و دانشجویان آگاهترین افراد به وضعیت مردم و جامعه هستند و به تعبیر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی دانشجویان نقش حلقههای میانی بین مردم و حاکمیت را ایفا میکنند. طبیعتا دغدغه «نسبت لایههای میانی با لایههای حاکمیتی» از اولویتهای نهادی مردمی چون دانشگاه است که شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در سرفصل جدید مأموریت های تحولی خود در ساحت بسط حکمرانی شبکهای و استفاده از سرمایه اجتماعی نظام و عینیت بخشیدن به مردمسالاری دینی به آن پرداخته و میپردازد.
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی با گرامیداشت روز دانشجو و تعظیم بر ساحت مقدس شهدای دانشجو که در راه تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و آبیاری نهال نوپای نظام مقدس جمهوری اسلامی از قطره قطره خون خود گذشتند که نتیجه و ثمره آن تحقق آرمانهای والای معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای(مدظله العالی) است، ابراز امیدواری کرد که بهتر از قبل و با تکیه بر تواناییهای خود در همه زمینههای علمی، فرهنگی و تربیتی به رشد و بالندگی رسیده و با بصیرت خود و نگاه استکبار ستیزانه و همچنین تکیه بر توان داخلی، شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر میهن عزیزمان ایران اسلامی باشیم.
به گزارش ایرنا، ۱۶ آذر روز دانشجو به یاد سه دانشجو مصطفی بزرگنیا ، احمد قندچی و مهدی شریعترضوی که هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رییسجمهور وقت آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با انگلیس، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ (حدود چهار ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد همان سال) در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند، گرامی داشته میشود.