بهزاد شهبازی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازدید خود از شیرخوارگاه معتضدی (تنها مرکز شیرخوارگاه استان کرمانشاه) افزود: رنج سنی پذیرش کودکان در این مرکز از یک روز تا سه سال است و بر اساس رنج سنی کودکان اتاقهای نگهداری آنان تفکیک میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در ادامه گفت: در استان مراکز دیگری برای نگه داری از کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست داریم البته برای کودکان بیشتر از سه سال؛ اما تنها مرکزی که در استان نوزادان زیر سه سال را پذیرش می کند شیرخوارگاه معتضدی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۲۰ کودک در این مرکز نگهداری میشود، ادامه داد: با حمایتهای خیرین و مردم از ابتدای سال تاکنون هشت کمیته فرزند خواندگی در این مرکز برگزار شده و در این کمیتهها خانوادههایی که واجد شرایط بودهاند کودکانی را به فرزندخواندگی گرفتهاند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه افزود: در خصوص شرایط فرزندپذیری باید گفت که کودکان به سه گروه تعلق میگیرند، گروه اول زوجینی که کودک ندارند، گروه دوم خانمها یا دخترانی که همسر و فرزند ندارند و دارای حداقل ۳۰ سال سن هستند و تمکن مالی خوبی دارند؛ این گروه متقاضی فقط میتوانند فرزند دختر را به فرزندخواندگی بگیرند.
شهبازی با بیان اینکه گروه سوم نیز کسانی هستند که متقاضی کودکان دارای معلولیت هستند، گفت: این افراد با توجه به شرایط کودکان دارای معلولیت و تقاضای کمتر برای آنان در اولویت قرار دارند و بسیاری از شرایط که برای افراد عادی در نظر گرفته میشود برای آنان مورد نظر نیست.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه افزود: خوشبختانه در چند سال گذشته نسبت به سال های دور آمار خانواده هایی که می خواهند کودکان دارای معلولیت را به سرپرستی بگیرند روز به روز در حال افزایش است؛ طبق قانون افرادی که میخواهند کودکی را به فرزندخواندگی بگیرند باید یک سوم اموال خود را به نام کودک بزنند.
وی با بیان اینکه کودک در صورت در قید حیات بودن قیم خود حق ندارد ادعای ارث کند، گفت: با توجه به اینکه این کودکان نمیتوانند پس از فوت قیم خود حقوق وی را دریافت کند پس قانون گفته است که قیم موظف است یک سوم اموال خود را به نام کودک کند.
شهبازی ادامه داد: با توجه به هزینه بالای تعمیرات مرکز و نگهداری کودکان، از مسوولان و خیرین درخواست داریم در این مسیر مارا یاری کنند و تنها نگذارند؛ الحق والانصاف بخش زیادی از تعمیرات این مرکز توسط خیرین انجام شده است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه هزینه نگهداری بعضی از کودکان با توجه به معلولیت آنها بسیار زیاد است، گفت: بعضی از کودکان حاضر در این مرکز برای درمان به تهران انتقال داده میشوند و گاها هزینه بستری آنها به ۱۰ میلیون تومان نیز میرسد.
وی افزود: اگر بخواهم خلاصه بگویم هزینههای نگهداری، خورد و خوراک، درمان و سایر امور مربوط به کودکان بسیار بالاست و در این مسیر به کمک خیرین نیاز داریم.
شهبازی اضافه کرد: خیرین از طریق شماره کارت مجازی ۶۳۶۷۹۵۷۰۶۵۳۸۹۲۰۲ یا شماره حساب ۴۱۵۶۰۳۴۵۴۱۵۸۵۳۴۸ و یا شماره شبای حساب IR۳۸۰۱۰۰۰۰۴۱۵۶۰۳۴۵۴۱۵۸۵۳۴۸ به نام مشارکت های مردم بهزیستی کرمانشاه و یا از طریق کد دستوری #۱۴۰۰۰۰۷*۴*۷۳۳* می توانند کمک های نقدی خود را به تنها شیرخوارگاه استان واریز کنند.
به گزارش ایرنا، شیرخوارگاه و خانه نوباوگان معتضدی کرمانشاه که یادگاری از واقف نیکاندیش حاج شریف معتضدی است، در حال حاضر پذیرای ۲۰ کودک در بازه سنی نوزاد تا سه سال است که عموماً بیسرپرست یا بدسرپرست هستند.
کادر این مرکز شامل رئیس، روانشناس، تیم مددکاری، مسوول جلب مشارکتهای مردمی، مسئول امور اداری، پرستار، پزشک، گفتار درمان (ذهنی ـ جسمی)، تیم کودکیاری، خدمه و سرشیفت میباشد و شیرخوارگاه نیز در بلوار کارگر، خیابان اربابی شهر کرمانشاه واقع شده است.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که ۱۸۰ هزار نفر آن زیرپوشش سازمان بهزیستی است و از این تعداد حدود ۴۶ هزار نفر از این سازمان ماهیانه مستمری دریافت می کنند.