به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید خانی بیست و دوم فروردین ۱۳۴۶ در شهر ایوانکی از توابع شهرستان گرمسار چشم به جهان گشود، پدرش خواربارفروش و بازاری شهر بود.
او با برادرش حسن دوقلو بود. حسن در سه ماهگی به دلیل بیماری فوت کرد و این شهید جلیل القدر هم سخت بیمار بود، ولی به لطف خداوند بهبود یافت.
شهید خانی یک سال از دوره متوسطه را در هنرستان مشغول به تحصیل بود که امام خمینی(ره) فرمودند جبهه واجب تر از مدرسه است. او دیگر از مدرسه رفتن دلسرد شد و به جبهه رفت.
در اولین اعزام چهارماه جبهه بود و بعد از بازگشت از جبهه چون در این مدت از مدرسه رفتن عقب مانده بود، برایش کلاس تشکیل دادند و امتحان داد و قبول شد. سال بعد دوباره رفت جبهه و برگشت و درسش را ادامه داد. اما هر وقت از مدرسه می آمد خاموش و دلسرد می نشست و باز دلش می خواست به جبهه برود، اما نگران خانواده بود و در نهایت مادرش نقل میکند «یک شب هنگام نماز به پسرم گفتم برای جبهه ثبت نام می کنند برو و ثبت نام کن. انگار دنیا را به او دادنده بودند.»
او بهعنوان بسیجی از طرف سپاه گرمسار لشکر۱۷ علی ابن ابیطالب(ع) در جبهه چندین بار حضور یافت و به عنوان کمک آرپیجیزن در دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران نقش آفرینی کرد.
این شهید والامقام در آخرین اعزام پس از پنج ماه و ۲۶ روز نقش آفرینی در دفاع از کشور در جبهههای نبرد حق علیه باطل، سرانجام در بیستم بهمن ۱۳۶۱ در رقابیه بر اثر اصابت ترکش در عملیات والفجر مقدماتی در فکه به شهادت رسید و پیکر مطهرش مدتها در منطقه بر جای ماند و سرانجام پس از ۴۰ سال چشمانتظاری پیکر شهید تفحص شد و به زادگاهش بازگشت.
پیکر مطهر شهید حسین خانی بیست و ششم اردیبهشت ۱۴۰۲ همزمان با سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) از حوزه بسیج علی بن ابیطالب (ع) به سوی گلزار شهدای ایوانکی تشییع و به خاک سپرده می شود.
مادر شهید میگوید: پسرم رفت وسط آتش تنور نشست و سالم بیرون آمد. آتش تنور را هم به جای چوب، با دست به هم می زد و من با تعجب به او گفتم پسرم چرا اینطوری می کنی؟ ممکن است آسیب ببینی، گفت: ببین مادر جان من سالم هستم و نسوختم، مگر ندیدی که رفتم داخل آتش؟ اینقدر آتش، آتش نکن مادر! از صبح تا حالا گریه کردی و گفتی من رفتم توی آتش، امشب آمدم به شما بگویم که در آتش نیستم. همانطور که خدا حضرت ابراهیم را از آتش نجات داد، ما هم نجات یافته هستیم.»
مادرش در خاطرهای دیگر میگوید: پسرم برایم تعریف میکرد در رویایی حضرت فاطمه زهرا (س) پرچمی را به دستش داده که برود کربلا.
پسرم خواب دیگری هم دیده بود که به نظر می رسید در آن از شهادتش خبر داده بودند. از همان اعزام اول به جبهه روحیات حسین تغییر کرد، وقتی اقدام به نماز خواندن میکردم، پسرم می گفت:« مادر جان دعا کن من شهید شوم، من دوست دارم شهید شوم و دیگر پیدا هم نشوم.» و من میگفتم:« خدا نکند، من برای پیروزی شما دعا می کنم که انشاالله پیروز شوید.»
بعد پسرم با مهربانی ادامه داد:« من سه تا خواب دیدم که یکی از آنها را برایت تعریف می کنم. خواب دیدم که دارم میروم کربلا و پرچم امام حسین (ع) دستم است و من اول خط جلودار و خط شکن هستم.»
نوجوانی با حیا
مادر شهید خانی میگوید: گذشتههای دور همسایهها تابستانها پشتبام میخوابیدند. دیوارهای بین خانه ها خیلی بلند نبود. یک روز صبح دیدم حسین در حال آمدن از پشت بام به صورت چهار دست و پا است، تعجب کردم و دلیش را پرسیدم.
حسین نگاهی به من کرد و با خنده گفت:« آخر اگر بایستم ممکن است چشمم به خانمهای همسایه بیفتد، شاید حجاب نداشته باشند. این طور هم من گناهکار میشوم و هم آنان.»
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان نیز به نوبه خود و با هدف قدرشناسی از رشادتها و دلاوریهای رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان و الگوسازی برای این نسل، از یکم آذر ۱۴۰۲ همه روز با انتشار محتوای در قالب «شهیدنامه ایرنا استان سمنان» تلاش میکند دِین خود را به شهدا و نظام جمهوری اسلامی از این طریق ادا کند.
البته ایرنا استان سمنان در سالهای نه چندان دور هم با انتشار مستمر بخشی از وصیتنامه شماری از شهدای استان سمنان نسبت به معرفی این سروقامتان همیشهجاوید اقدام میکرد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون هشت شهید شامل سیدمهدی میرافضلی، سپهدار ساجدی، داریوش گودرزیکیا، حسین ضامن، حسین فرهادی کوهپائی، علی نبیپور انگجی، مسعود مشایخی و محمود صارمی که روز خبرنگار با شهادت او نامگذاری شد و یک جاویدالاثر (کاظم اخوان) در راه رسالت رسانهای به جامعه تقدیم کرده است.