تهران- ایرنا- اندونزی به دلیل طرح اخراج پناهجویان روهینگیایی از این کشور با انتقاد شدید فعالان حقوق بشر و ناظران مواجه شده است.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری رادیو آزاد آسیا، فعالان حقوق بشر و ناظران از طرح دولت اندونزی برای بازگرداندن نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ روهینگیایی به کشور خود میانمار، جایی که با آزار و اذیت و خشونت بسیار شدیدی مواجه شده اند، به شدت انتقاد می کند.

مسلمانان روهینگیا در میانمار به شدت مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و هر ساله هزاران نفر جان خود را در سفرهای دریایی طولانی و پرهزینه، اغلب در قایق های قدیمی به خطر می اندازند تا به مالزی یا اندونزی برسند.

از اواسط ماه گذشته میلادی تاکنون بیش از ۱۴ قایق آوارگان روهینگیایی وارد سواحل آچه در اندونزی شده اند.

بر اساس این گزارش، شماری از مردم محلی در سواحل آچه از ورود قایق های مملو از آوارگان روهینگیایی جلوگیری می کنند و بر شمار گشت زنی های خود در سواحل این شهر افزوده اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد به تازگی بیش از ۱۰۰ پناهجوی روهینگیایی از جمله زنان و کودکان از طریق دریا وارد استان آچه در غرب اندونزی شده‌اند اما مردم محلی تهدید می‌کنند که آنها را به کشور خود باز می‌گردانند.

بر اساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گمان می رود بیش از سه‌هزار و ۵۰۰ روهینگیایی در سال ۲۰۲۲ سفر پرمخاطره ای را به کشورهای جنوب شرق آسیا داشته اند.

این کمیساریا تخمین زده است که نزدیک به ۳۵۰ نفر از آوارگان روهینگیایی در سال ۲۰۲۲ هنگام تلاش برای عبور از دریاهای خطرناک جان خود را از دست داده یا مفقود شده اند.