تهران-ایرنا- دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق و معاون شورای امنیت روسیه هشدار داد که از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲به بعد ، خطر جنگ جهانی سوم هسته‌ای هرگز به این نزدیکی نبوده است.

به گزارش جمعه شب ایرنا از رسانه انگلیسی"سان", او از تلاش‌های دولت آمریکا برای وادار کردن کنگره این کشور به تصویب حمایت نظامی بیشتر از اوکراین انتقاد کرد.

مدودف گفت: "آن‌ها هرگز برای یک کشور کوچک [اوکراین] که در حال فروپاشی است، این همه پول صرف نکرده‌اند. آمریکایی‌ها هیچگاه به این شکل تهاجمی و گستاخانه برای کشوری که آشکارا رئیس‌جمهور کنونی آمریکا و اعضای خانواده‌اش را فاسد کرده است، پول ارسال نکرده‌اند. "

این اظهارات به اتهامات مربوط به معاملات تجاری مبهم مرتبط با هانتر بایدن پسر جو بایدن رییس جمهور آمریکا در کی یف اشاره دارد.
این مقام روس هشدار داد: البته این جریان پول منجر به جاری شدن رودخانه خون خواهد شد و دولت جو بایدن و دست نشانده‌اشدر اوکراین مستقیما مسئول آن خواهد بود. جهان هیچگاه اینقدر به خطر جنگ جهانی سوم هسته‌ای نزدیک نبوده است.
به گزارش ایرنا, ۶۰ سال پیش، در جریان بحران موشکی کوبا در اکتبر ۱۹۶۲، جهان نظاره‌گر ظهور یک جنگ هسته‌ای بود.
به دنبال استقرار موشک‌های هسته‌ای اتحاد جماهیر شوروی در کوبا با هدف مهار تهاجم سازمان‌دهی شده توسط آمریکایی‌ها برای حمله به این جزیره و در پاسخ به استقرار موشک‌های هسته‌ای آمریکا در ترکیه، جهان برای حدود دو هفته در اکتبر ۱۹۶۲ به حالت تعلیق درآمد؛ تا اینکه سرانجام در آن یکشنبه تاریخی (۲۸ اکتبر ۱۹۶۲) ، جهان از ورطه جنگ جهانی سوم که می‌توانست منجر به جنگی اتمی شود، نجات یافت.

به دنبال ۱۳ روز تنش شدید میان آمریکا و شوروی سابق بر سر موضوع استقرار سکوهای پرتاب موشک‌های میان‌برد در کوبا، «نیکیتا خروشچف» نخست وزیر وقت شوروی و «جان‌اف کندی» رئیس‌جمهوری وقت آمریکا با امضای توافقی به «بحران موشکی» پایان دادند.

تلاش زمامداران اوکراینی برای نزدیکی به غرب و تلاش کشورهای غربی از جمله آمریکا برای افزایش نفوذ در کشورهای اطراف روسیه برای مسکو خط قرمز محسوب می‌شود. از زمان به قدرت رسیدن ولادیمیر پوتین در روسیه، آمریکا و متحدانش تلاش‌های پشت پرده و آشکاری را برای ممانعت از پیشرفت و تقویت جایگاه روسیه در جامعه جهانی داشته‌اند. در این میان روسیه به کشورهای غیرمتحد خود بارها هشدار داده در مسیر استراتژی آمریکا برای تضعیف روسیه قرار نگیرند، چون این مسئله برای آن‌ها مشکل‌آفرین خواهد بود.

جهان شاهد زوال هژمونی آمریکا است و کشورها از خطرهای جبران نشدنی وقوع یک اقدام نظامی گسترده در ابعاد جنگ هسته‌ای آگاهند. بر کسی پوشیده نیست که خطر جنگ هسته‌ای در صورت حرکت هر چه بیشتر روابط به سمت دوقطبی‌تر شدن تشدید می‌شود.