حسین یاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مطالعات آبخیزداری امسال در قالب هفت پروژه در شهرستانهای کوهپایه، هَرَند، چادِگان، اردستان و نایین با اعتبار بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال خواهد بود.
وی اضافه کرد: سه مشاور اصلی برای مطالعات مورد اشاره انتخاب شدهاند و اولویت اجرای این پروژهها را در مناطق گوناگون با توجه به وضعیت سیلابها، احتمال وقوع خطر و نیاز نواحی مورد ارزیابی قرار میدهند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان افزود: از آنجا که طرحهای مرتبط با کنترل، مهار و استفاده از سیلابها از اهمیت بالایی برخوردار است به اعتبارات بیشتری برای طرحهای مطالعاتی نیاز داریم تا پس از رصد نواحی بتوانیم پروژههای عملی را اجرا کنیم.
یاری خاطرنشان کرد: جلوگیری از وقوع سیلاب، حفظ اراضی کشاورزی، پوشش گیاهی و محیط زیست، حفاظت از منازل مسکونی و تاسیسات شهری و روستایی، تغذیه سُفرههای آب زیرزمینی و قنوات از مزایای اجرای پروژه های آبخیزداری متشکل از بندهای سنگی، ملاتی و خاکی، پخش سیلاب و انواع دیگری از این دست سازههاست.
به گزارش ایرنا، آبخیزداری(Watershed Management) علم و هنر برنامهریزی مُستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثر منفی در منابع آبوخاک است که میتواند بصورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل(معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع(معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان(معادل ۳۲ درصد) دربرگرفته است.