حسین یاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مطالعات بیشتر با محوریت کنترل و بهره برداری از سیلاب در حوضه های آبخیز انجام می شود و ما را قادر خواهد ساخت که در نواحی مختلف بتوانیم طرح های مرتبط و موثر را اجرا کنیم.
وی اضافه کرد: در یک سال اخیر نقشه جامع مطالعات تفصیلی سنواتی استان در ۱۲۸ حوضه به مساحت ٢ میلیون هکتار و نقشه جامع مطالعات طراحی سنواتی در ۷۳ حوزه به مساحت ١.٧ میلیون هکتار از اراضی استان انجام شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان ادامه داد: تفسیر عکس هوایی به مساحت حدود ۹۰ هزار هکتار از اراضی استان از دیگر طرح هایی بود که در یک سال اخیر با هدف اجرای طرح های آبخیزداری در سال های آینده انجام شده است.
یاری خاطرنشان کرد: در این مدت همچنین ٢ هزار و ۵٠٠ مورد اطلاعات درباره مطالعات سنواتی و آتی استان در سامانه جامع آمار و اطلاعات سازمان منابع طبیعی با هدف تجمیع و ایجاد بانک اطلاعاتی وارد و ثبت شده است.
وی با بیان اینکه کمبود اعتبار، چالش اصلی در اجرای طرح های آبخیزداری به شمار میرود تصریح کرد: تخصیص بودجه بویژه از منابع ملی در تکمیل پروژه ها و اجرای طرحها در نقاط مختلف استان نقش بسزایی دارد و امیدواریم در سال جاری بتوانیم اعتبار خوبی در این زمینه جذب کنیم.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان یکی از نتیجه های اصلی اجرای طرح های مرتبط را کنترل، مهار و استفاده از سیلاب ها و عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه منابع آبی استان محدود است اجرای طرح های آبخیزداری تغذیه سفرههای آب زیرزمینی را به همراه خواهد داشت و تخریب اراضی کشاورزی، منازل مسکونی و جاده ها به حداقل می رسد.
به گزارش ایرنا، آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامهریزی مستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثر منفی در منابع آبوخاک است که میتواند بصورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل ۳۲ درصد) در برگرفته است.
نظر شما