مریم میرزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای حمایت از این پویش و جذب دانشجویان برای اهدا خون با روسای دانشگاههای استان مکاتبات لازم انجام شده چرا که اکنون سن اهداکنندگان افزایش یافته و احتمال خون گیری از آنها کاهش یافته و لذا باید برای جذب جوانان فرهنگ سازی صورت بگیرد تا در آینده با کاهش ذخایر خونی مواجه نشویم.
وی با بیان اینکه امسال ۵۰ هزار کرمانشاهی برای اهدا خون مراجعه کرده اند و ۴۰ هزار نفر موفق به اهدا خون شده اند، گفت: نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد افزایش خون گیری داشتیم و به برکت حضور اهداکنندگان تا به امروز به صورت کامل پاسخگوی نیاز مراکز درمانی بوده ایم و مشکلی نداشتیم.
میرزاده با اشاره به اینکه ذخایر خونی استان امروز بیش از هشت روز است و مشکلی برای تامین فرآورده های خونی نداریم، افزود: اما در فصل سرد سال ممکن است با کاهش اهداکنندگان مواجه شویم و از طرفی با علم به اینکه پلاکت فقط سه روز قابلیت نگهداری دارد لذا این نگرانی برای کمبود ذخایر خونی وجود دارد.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با یادآوری اینکه اهدا خون زمان و مکان مشخصی ندارد و باید به یک فرهنگ در بین مردم خصوصا جوانان تبدیل شود، افزود: امروز متاسفانه فقط پنج درصد از بانوان اهداکننده خون هستند چراکه باورهای غلط، حساسیت آنها را برای اهدا خون افزایش داده در حالیکه در وهله اول سلامت اهداکننده خون برای ما اهمیت دارد و عملیات خون گیری از بانوان هم با دقت و ظرافت خاصی انجام می شود.
میرزاده با بیان اینکه در هیچ کدام از شهرستان های استان هم مشکلی برای دریافت خون اهداکنندگان نداریم گفت: به فراخور استقبالی که مردم شهرستان ها از اهدای خون دارند، تیم های سیار سازمان انتقال خون به صورت دوره ای در شهرستان ها حاضر شده و عملیات خون گیری را انجام می دهند.
استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ هزار و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا، ۲۶ بیمارستان و مرکز درمانی دارد.