مریم میرزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲ درصد افزایش خونگیری داشتیم که ۶ درصد خانمها و حدود ۹۴ درصد نیز آقایان بودند.
وی در خصوص وضعیت بانک خون استان نیز گفت: خوشبختانه وضعیت ذخایر خونی مطلوبی داریم اما با توجه به ایام نوروز و احتمال وقوع تصادفات بنا بر احتیاط در این ایام فرخوان اهدا خون صادر کردیم که خوشبختانه مشکل خاصی هم پیش نیامد و توانستیم ۱۰۰ درصد پاسخگوی نیازهای خونی استان باشیم.
میرزاده در خصوص روزه داری و اهدا خون تاکید کرد: بارها اعلام کرده ایم که روزه داری مانع اهدا خون نیست و در این ایام همکاران ما تا ساعت ۱۰ شب آماده خون گیری از داوطلبان پس از افطار بودند و این آمادگی در شب های قدر تا ساعت ۱۱ شب نیز وجود داشت.
وی در ادامه بزرگترین چالش خونی استان را گروه های خونی منفی اعلام کرد و گفت: گروه خونی او منفی(O-) چون یک دهنده همگانی است بیشتر نیاز است چرا که این گروه خونی را برای بیمارانی که قادر به تعیین گروه خونی او نباشیم می توان استفاده کرد.
به گفته میرزاده، فراوانی گروه های خونی منفی در میان مردمان اورامانات بیشتر از سایر نقاط استان است.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در خصوص کیفیت تجهیزات خون گیری به خصوص پلاکت گیری استفاده شده در کرمانشاه نیز گفت: در استان ما بالای ۱۸ سال است که پلاکت گیری انجام می شود و در این زمینه کرمانشاه جزو استان های فعال در غرب کشور محسوب می شود و تمام تجهیزات استفاده شده نیز کاملا به روز است و با وجود استفاده از ست های یک بار مصرف وارداتی مشکلی از نظر تامین تجهیزات خوشبختانه وجود ندارد.
میرزاده در خصوص نیازمندی های تجهیزاتی سازمان انتقال خون کرمانشاه نیز گفت: ما فقط یک ساختمان داریم و به یک ساختمان دیگر نیز نیاز داریم که این موضوع را بارها به مسوولان گفته ایم.
وی همچنین در خصوص برنامه های در درست اقدام این سازمان بیان کرد: امسال یک دستگاه گروه بندی اتوماسیون راه اندازی خواهیم کرد ضمن اینکه تمرکز ما بیشتر بر جذب جوانان زیر ۳۵ سال خواهد بود چرا که هم اکنون میانگین سنی داوطلبان ما ۳۵ تا ۵۵ سال است که در سال های آینده جمعیت آنها کاهش خواهد یافت.
میرزاده بر جذب خانم های داوطلب تاکید کرد و دلیل آن را کمتر بودن رفتارهای پرخطر در بانوان دانست، به گفته وی خانم ها سلامت خونی بالاتری دارند ضمن اینکه می توانند مشوق اهدای عضو برای سایر اعضای خانواده باشند و در زمینه اهدا خون فرهنگ سازی بهتری داشته باشند.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در خصوص پایش سلامت خون های اهدایی به خصوص از نظر هپاتیت، HIV و زگیل تناسلی نیز گفت: ما آزمایشات لازم را انجام می دهیم اما واقعیت این است که نمی توان سلامت خون اهدایی را ۱۰۰ درصد تایید کرد چرا که ممکن است ویروس به تازگی وارد بدن فردی شود و هنوز غیر فعال باشد برای همین آزمایشات آن را تشخیص نمی دهد.
میرزاده در خصوص راهکار حل این موضوع نیز گفت: آزمایشات NAT در مرکز می تواند ویروس های هپاتیت و HIV را در کمترین فاصله ورود به بدن بیمار تشخیص دهد که هم اکنون این امکان تنها در سازمان مرکزی تهران وجود دارد.
نظر شما