به گزارش خبرنگار ایرنا، بند دال تبصره ۱۶ قانون بودجه کشور مربوط به پرداخت تسهیلات خوداشتغالی و ایجاد مشاغل خانگی و پایدار با هدف فقرزدایی و توانمندسازی افراد است.
علیاصغر جلالی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سمنان در جذب تسهیلات تبصره ۱۶ در بخش عشایری جزو استانهای برتر کشور مربوط به تسهیلات سال ۱۴۰۱ معرفی شد.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان ادامه داد: پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ به عشایران استان مربوط به سال گذشته تا حدود چهار ماه پیش ادامه داشت و اکنون پرداخت تسهیلات تا ابلاغ اعتبارات ۱۴۰۲ متوقف است.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد از درآمد عشایر از محل دامداری و دامپروری حاصل می شود و تامین نقدینگی به حفظ و ماندگاری عشایر، تامین امنیت غذایی و اشتغالزایی کمک میکند، افزود: اعتبارات تبصره ۱۶ مربوط به بخش عشایری استان سمنان ۲۳۰ میلیارد ریال در سال گذشته بود که با پیگیریها این میزان به ۲۵۰ میلیارد ریال رسید و به بیش از ۲۳۰ نفر پرداخت شد.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان اظهار کرد: تسهیلات تبصره ۱۶ با هدف تثبیت اشتغال عشایر در حوزه دامپروری با تامین نقدینگی و افزایش تولید گوشت قرمز، بهبود معیشت عشایر، رونق گردشگری و صنایع دستی عشایری پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: گرانی نهاده و کمبود نقدینگی طی سالهای گذشته عشایر را دچار خسارتهای زیادی کرد، اکنون در دولت سیزدهم حمایت از عشایر با اهتمام ویژه پیگیری میشود.
جلالی اضافه کرد: افراد برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۶ از سهمیه ۱۴۰۲ شناسایی شدند و با ابلاغ اعتبار، در مرحله بعد متقاضیان به بانکهای عامل معرفی خواهند شد.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: عشایر سربازان بیادعا در عرصه تولید هستند که بدون استفاده از خدمات و امکانات شهری در دل طبیعت برای رزق حلال و تامین امنیت غذایی کشور تلاش میکنند و پرداخت تسهیلات برای این قشر نقشی مهم در رونق تولید و بهبود معیشت آنان دارد.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، یک و هفت صدم درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند.