کرمان- ایرنا- انتقادها از نحوه اجرای خط فیبرنوری در شهر کرمان که از هفته گذشته در دستور کار برخی اعضای شورای اسلامی این شهر قرار گرفته بود، این هفته شدیدتر شد و حتی مطرح می‌شود به جای تجهیزات مخصوص، از لوله آب در آن به کار رفته است.

به گزارش ایرنا یکی از عضو شورای اسلامی کرمان گفت: به نظر می‌آید پیمانکارانی که اکنون در حال اجرای پروژه فیبر نوری در سطح شهر هستند ملاحظه هیچ امری را در ارتباط با شهر و مردم ندارند و فقط گویا به فکر منافع خود و اجرای هرچه سریع‌تر کار هستند.

اجرای شبکه فیبرنوری در تفاهم وزارت ارتباطات با شهرداری ها از چندی قبل کلید خورده و شهر کرمان هم به این پروژه مهم و زیرساختی پیوسته که انتظار می رود با اجرای آن دسترسی شهروندان و کسب و کارها به اینترنت بهتر هم از نظر کیفیت و هم قیمت میسر شود.

اما نحوه اجرای پروژه فیبر نوری در شهر کرمان یکی از پُرچالش ترین موضوعات یکصدو بیست و پنجمین نشست علنی شورای این شهر طی روز دوشنبه ۲۰ آذرماه بود؛ پروژه‌ای در اجرای نهضت ملی فیبر منازل و کسب و کارها، کرمان به عنوان یکی از شهرهای پیشرو کشور مرداد امسال به طور رسمی به آن پیوست تا با پیمانکاری شرکت "های وب" (طرف قرارداد وزارت ارتباطات) به گفته مسئولان تا قبل از ۲۲ بهمن در این شهر به افتتاح برسد و شاهد تحولات بسیار خوبی برای کسب و کارها و مشاغل خانگی باشیم.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

آنطور که برخی اعضای شورای اسلامی شهر کرمان معتقدند با وجود همه برکاتی که پروژه فیبر نوری در حوزه سرعت اینترنت و بهبود کسب و کارهای مجازی و خانگی قرار است به وجود آورد اما این روزها در کرمان در روند اجرای این پروژه مردم با مشکلاتی مواجه شده‌اند، مشکلاتی که اعضای شورا هفته گذشته نیز در نشست علنی شورا اشاره‌ای گذرا به آن داشتند و امروز هم به صورت مفصل به آن پرداختند.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان شروع‌کننده انتقاد از نحوه اجرای پروژه فیبر نوری در نشست این هفته شورا بود و گفت: قرارداد ما با شرکت "های وب" در زمینه فیبر نوری، قراردادی چالشی از ابتدا بود و در نهایت شورا به علت اینکه مردم از دستاوردهای جدید در حوزه ارتباطات محروم نشوند با این قرارداد موافقت کرد.

حسین چناریان بیان کرد: در نتیجه حفاری‌های شرکت های وب برای اجرای پروژه فیبر نوری، شهر به هم ریخته است و اجراکنندگان پروژه از هر جا که خواستند حفاری را انجام داده‌اند.

وی بیان کرد: در قرارداد با شرکت های وب مشخص شده بود که این شرکت مسئولیت جمع آوری این حفاری‌ها و آسفالت فضای تخریب شده را برعهده دارد اما شهرداری اکنون این اقدام را انجام می‌دهد.

رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان تاکید کرد: حداقل باید از گوشه خیابان حفاری را انجام می‌دادند نه اینکه از وسط خیابان، خیابانی که ۲۰ روز پیش آسفالت شده این کار انجام شود؛ اکنون باید بروید و گوشه های کار را ببینید که چه وضعیتی پیدا کرده است.

شهردار کرمان امروز در نشست علنی شورا حضور نداشت و پاسخ چناریان را رامین امیر مداح معاون مالی و اقتصادی شهرداری کرمان داد و خطاب به رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری گفت: با توجه به نزدیک بودن به سالگرد شهید سلیمانی، خود شهرداری اصرار داشت که شرکت های وب سرعت اجرا پروژه فیبر نوری را بالا ببرد.

وی ادامه داد: روزهای نخست شرکت‌ "های وب" اجرای پروژه فیبر نوری را از نزدیک جداول شروع کرد اما خیلی از تاسیسات زیر بود و باوجود اینکه با دستگاه‌های اجرایی هماهنگ کرده و نقشه‌ها را گرفته بودیم اما بعضی از این تاسیسات در نقشه‌های اجرایی ابلاغ شده نبودند، از این رو مجبور شدند از جداول فاصله بگیرند.

نایب رییس شورا هم گفت: با توجه به توضیحی که معاون شهردار ارائه کرد، شرکت "های وب" عملکرد خوبی را در کرمان از خود به جای نگذاشته است؛ اینکه به طور مارپیچی خیابان را بشکافند و آسفالت را خراب کنند توجیه ندارد؛ این مساله(پروژه فیبر نوری) در عین حال که نعمتی خوب برای مردم از جهت فناوری و ارتباطات است، اکنون در روند اجرا به شدت مردم را نیز اذیت کرده است.

محمدرضا کُمساری ادامه داد: شرکت های وب متعهد بود از میکرو دایکت (اﯾﺠﺎد ﯾﮏ ﻣﺴﯿﺮ ﻣﺴﺘﻘﻞ ﺑﺮای ﻓﯿﺒﺮ) برای اجرای پروژه فیبر نوری استفاده کند اما «بعضا می‌بینیم از لوله آب استفاده کردند».

وی اظهارداشت: در عین حال که از مسئولان بابت اجرای پروژه فیبر نوری تشکر می‌کنیم از شهرداری می خواهیم به صورت جدی مطالبات خود و خساراتی که وارد شده است را پیگیری کند.

ادامه نشست شورا با موضوع قانون درآمدهای پایدار

اما قانون درآمدهای پایدار هم از دیگر موضوعات این نشست بود که طبق این قانون شهرداری ها و دهیاری ها می توانند در چارچوب قوانین و مقررات از انواع ابزارهای تأمین منابع مالی و روش‌های اجرایی مناسب برای اجرای طرح های مصوب شهری و روستایی و طرح‌های سرمایه گذاری و مشارکتی با پیش بینی تضامین کافی استفاده کنند.

رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای کرمان ضمن طرح این قانون با اشاره به اینکه سه ماهه آخر سال شهرداری و شورا درگیر مسائل لوایح درآمدی و بودجه شهرداری می‌شوند، افزود: با توجه به قانون درآمدهای پایدار انتظار می‌رفت شهرداری در حوزه زیرساخت‌های استفاده از این قانون تحرک و برنامه‌ داشته باشد اما آنچه می‌بینیم اتفاق خاصی رخ نداده است.

چناریان ادامه داد: در حالی که دستاوردهای جدید در قانون درآمدهای پایدار می‌توانست زمینه مناسبی برای ایجاد درآمدهای جدید برای شهرداری باشند، بلاتکلیف مانده‌اند.

وی گفت: هیچ اثر و تحرک جدیدی از شهرداری نمی‌بینیم؛ مردم هم به نوعی در این‌باره گرفتار هستند، به طور مثال مردم در موضوع ساخت‌وساز و کسب مجوزها دچار مشکل شده‌اند و نمی‌دانند به کجا مراجعه کنند، در صورتی که در قانون آمده مسئولیت مربوط به ساخت و سازها در حریم شهر برعهده‌ شهرداری است.

رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای کرمان با اشاره به اینکه فضای تبلیغاتی درون شهر می‌تواند بحث جدید و بروزی برای ایجاد درآمد در شهرداری باشد، تصریح کرد: اصلا فضای شهر در اختیار ما نیست؛ پمپ بنزین‌ها در حال کسب درآمد برای خودشان هستند، تمام مغازه‌ها از تابلوهای ساحلی و پارچه‌ای استفاده می‌کنند و بی‌انضباطی فوق‌العاده‌ای در شهر ایجاد کرده اند که به نظر، هیچ اراده‌ای بر مدیریت فضای شهری در حوزه انضباط بخشی، کسب درآمد و ارائه خدمات وجود ندارد.

وی تاکید کرد: باید در حوزه درآمدهای پایدار کارگروهی در شهرداری تاسیس می‌کردیم اما هیچ اقدامی را شاهد نبودیم.

امیرمداح معاون مالی و اقتصادی شهرداری کرمان نیز در جواب چناریان گفت: درباره قانون درآمدهای پایدار ، مسائل درست است و یکسری شاخص‌ها در این قانون دیده شده بود که می‌توانست یکسری درآمدها به شهرداری بیافزاید.

وی ادامه داد: متاسفانه در مورد قانون درآمدهای پایدار یکسری از مواردی به ابلاغ دستورالعمل‌ها از طریق وزارت کشور محدود شده بود که به دست شهرداری‌ها نرسید.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری کرمان با اشاره به اینکه در بحث تابلوهای شهری ایرادهایی وجود دارد، بیان کرد: اما در مورد این تابلوها کارهای خوب و ساماندهی‌هایی نیز در سطح شهر انجام شده است و اکثر این تابلوها تعیین تکلیف شده‌اند.

ساماندهی گلزار شهدا و مراسم سالگرد شهید سلیمانی نیازمند اعتبارت ملی

این روزها که در آستانه چهارمین سالگرد شهید سلیمانی هستیم موضوع برگزاری این مراسم سالگرد و زیرساخت‌های موردنیاز آن هم در نشست شورا مطرح شد.

نایب رییس شورا با تشکر از عوامل شهرداری و کار تیمی که در زمینه تامین زیر ساخت‌ها صورت گرفته از ضرورت اختصاص منابع ملی به این زیرساخت‌ها گفت. کُمساری با اشاره به اینکه وقتی کرمان را به عنوان پایتخت و جهانشهر مقاومت معرفی می‌کنیم جا دارد نگاهی ملی به این مساله شود، ادامه داد: در سطح ملی قول دادند اعتبار ویژه‌ای را برای سالگرد در شهر کرمان و محدوده گلزار شهدا در نظر بگیرند اما می‌توان گفت میزان قابل توجهی از هزینه‌های عمرانی این اتفاقات توسط شهرداری تامین می‌شود.

دیگر موارد شورا

موافقت اعضای شورا با تقاضای مساعدت اورژانس کرمان از شهرداری برای در اختیار قراردادن زمین محل‌های مورد نیاز پایگاه اورژانس در این شهر نیز از دستور کارهای این نشست شورا بود که مورد موافقت شورا قرار گرفت.

برچسب‌ها