احمد فرهادی بابادی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر ۱۱ شهر استان بدون کتابخانه است که برای تعدادی از این شهرها مجوز ماده ۲۳ صادر شده که با ابلاغ مصوبات سفر و تخصیص اعتبار، فرایند احداث کتابخانه در این شهرها آغاز میشود.
وی ادامه داد: همچنین به روزرسانی، تجهیز، بهسازی و بازسازی فضای داخلی دیگر کتابخانههای استان نیز جزو مصوبات سفر رییسجمهور است که در دستورکار قرار گرفته است.
فرهادی با بیان اینکه نهاد کتابخانههای عمومی استان تاکنون موفق به فعال کردن کتابخانههای سیار در سطح استان نشده است، گفت: فرایند راهاندازی کتابخانه سیار در شهرستانهایی که دارای جمعیت پراکنده روستایی و عشایری هستند نیز در دستور کار قرار دارد که در صورت تامین خودرو که برای این منظور کمک خیرین، هلدینگها و شرکتهای اقتصادی استان را خواستاریم، تامین تجهیزات و نیرو در اسرع وقت آماده و تامین میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری ایجاد کتابخانه مرکزی شهرستان شهرکرد را از دیگر مصوبات دور دوم سفر رییسجمهور به استان عنوان کرد و گفت: این کتابخانه قرار است در محدوده مصلای شهرکرد احداث و تکمیل شود که برای اجرای آن منتظر ابلاغ مصوبات و تخصیص بودجه هستیم.
فرهادی یادآور شد: برای احداث کتابخانه مرکزی شهرستان شهرکرد ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده که باید طی ۲ سال جذب این طرح شود.
وی پیگیری طرح کتابخانه مرکزی استان را از دیگر موضوعات مهم این حوزه برشمرد و گفت: قرار است کتابخانه مرکزی استان در مساحتی به اندازه ۱۰ هزار مترمربع با ارائه ۸۰ خدمت راهاندازی شود که با جذب بخشی از مصوبات فرهنگی دور دوم سفر رییسجمهور، مطالعه طرح، تهیه نقشهها و برآورد هزینهها را مشخص و برای دریافت مجوز ماده ۲۳ به استان ارائه میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سند برنامه ششم توسعه به ازای هر نفر ۶ مترمربع سرانه کتابخانه در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: این در حالی است که در حال حاضر سرانه کتابخانه برای هر فرد در استان سه مترمربع است که برای جبران این کاستی چندین طرح کتابخانه در استان در دست اجراست.
فرهادی افزود: احداث کتابخانه در شهرک منظریه با ۲ هزار مترمربع زیربنا، احداث کتابخانه ناشنوایان در خیابان سعدی که تاکنون از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار شده است، راهاندازی کتابخانههای سیار، احداق کتابخانه مرکزی استان و شهرستان شهرکرد از جمله این طرحها به شمار میرود.
به گزارش ایرنا، هماکنون ۶۲ باب کتابخانه و پیشخوان کتاب با زیربنای بیش از ۲۵ هزار متر مربع در استان فعال است که از این تعداد ۱۰ باب کتابخانه در مناطق روستایی و مابقی در شهرها فعال هستند.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است و بیش از سالانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار جلد کتاب از کتابخانههای عمومی استان امانت داده میشود که سرانه امانت کتاب در استان نیم کتاب به ازای هر فرد است.
۴۰ هزار نفر در این استان عضو کتابخانههای عمومی استان هستند.