تهران- ایرنا- رییس اتحادیه قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی تهران با بیان اینکه با توجه به نزدیکی شب یلدا هیچ بحث کمبودی در مواد اولیه و شیرینی نداریم، گفت: در شب یلدا نظارت بر کیفیت و عملکرد قنادی‌ها افزایش می‌یابد.

«علی بهره‌مند» امروز (یکشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت قیمت شیرینی در آیین شب یلدا، افزود: با توجه آزادسازی نرخ کالاهای اساسی و افزایش قیمت سایر مواد اولیه تولید کیک و شیرینی، هیچ قیمت‌گذاری دستوری برای شیرینی نداریم، اما مردم می‌توانند هرگونه گران فروشی شب یلدا را گزارش کنند.

رییس اتحادیه قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی تهران اظهار داشت: شیرینی فروشی‌های درجه یک و دو و سه بر اساس متریال مورد استفاده و عرضه و تقاضا قیمت ها را تعیین می‌کنند.

وی اضافه کرد: تمامی قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌های کشور تحت نظارت و بازرسی بهداشتی و قیمتی مستمر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بازرگانی، اصناف کشور و اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان کشور قرار دارند.

به گفته بهره‌مند، بحث نظارت برعهده واحدهای نظارتی و سازمان صمت استان تهران است، اما طبق روال همیشه در ایام خاص نظارت‌های بازرسان اتحادیه قنادان نیز در بحث کیفیت و عملکرد تشدید می‌شود.

رییس اتحادیه قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی تهران براین باور است که قیمت شیرینی بر اساس کیفیت و رتبه‌بندی توسط قنادی‌ها تعیین می‌شود اما انتظار می‌رود قنادان محصول باکیفیت را با قیمت‌های مناسب به دست مردم برسانند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون در مجموع بیش از ۳۵ هزار واحد قنادی و شیرینی فروشی دارای پروانه در سراسر کشور فعال‌اند که از این تعداد حدود ۲ هزار واحد پروانه‌دار در تهران فعالیت دارند.

بهره‌مند توصیه کرد: هموطنان شیرینی شب یلدا خود را از قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌هایی که پروانه فعالیت دارند، خریداری کنند.

رییس اتحادیه قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی تهران بیان کرد: در صورتی که شهروندان در خصوص کیفیت و قیمت محصولات عرضه‌ شده در قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌های تهران شکایتی داشته باشند، می‌توانند با شماره تلفن ۶۶۹۴۴۴۱۱ و ۶۶۹۴۴۴۹۹ با اتحادیه قنادان مربوطه تماس بگیرند.

به گزارش ایرنا، بررسی‌های میدانی از قنادی‌های سطح شهر نشان می‌دهد امسال قیمت هر کیلوگرم شیرینی تر و خامه‌ای بر حسب کیفیت بین ۱۴۰ تا ۱۸۵ هزار تومان، شیرینی دانمارکی، زبان و پاپیونی بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ هزار تومان، کیک یزدی بین ۸۰ تا ۱۱۰ هزار تومان و کیک یلدایی بین ۱۵۰ تا ۲۱۰ هزار تومان در شیرینی فروشی‌های درجه یک و دو به فروش می‌رسد.

سال گذشته برحسب کیفیت و درجه‌بندی قیمت هر کیلوگرم شیرینی تر بین ۱۲۰ تا ۱۳۵ هزار تومان، شیرینی دانمارکی بین ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان، کیک یزدی بین ۷۰ تا ۸۵ هزار تومان، نارگیلی و گردویی بین از ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تومان، کشمشی و زبان بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان بوده است.