یاسوج- ایرنا- استاندار کهگیلویه وبویراحمدبا قدردانی از ابتکار و اهتمام ویژه آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان مبنی بر راه اندازی ستادی در قالب استان های زاگرس نشین برای عبور از چالش های تاریخی گفت: آب و پدیده گردو غبار و احیای جنگل ها از مهمترین دغدغه های مشترک این استانهاست.

سید علی احمدزاده سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: استان های زاگرس نشین ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارند و همه این استان ها عمد مراکز تولید انرژی اند به گونه ای که نفت و یا گاز دارند.

او گفت: کهگیلویه و بویراحمد در این خطه از استان های نفت خیز و دارای گاز عظیم است، شهرستان های گچساران، بهمئی و بویراحمد مراکز عظیم نفت و گاز اند و توسعه میدان گازی مختار به دنا و مارگون هم خواهد رسید.

وی تاکید کرد: از آن طرف هم استان های ایلام و کرمانشاه و حتی شمال خوزستان و بخشی از چهارمحال و بختیاری جزو استان هایی هستند که معدن نفت و گاز کشور به حساب می آیند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: استان هایی که رسما از طرف دولت در نشست استان های زاگرس نشین دعوت شده اند منابع عظیم آب کشور را دارند.

وی ادامه داد: کهگیلویه و بویراحمد یک درصد خاک کشور، یک درصد جمعیت کشور اما منشا ۱۰ درصد آب کشور از این استان است.در دیگر استان ها از این آب برای آب شرب، کشاورزی، صنعت و تولید انرژی برق استفاده می شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: استان های زاگرس نشین از سوی دیگر پس از استان های شمالی کشور دارای جنگل های بسیار هستند.

احمدزاده ابراز کرد: استان های زاگرس نشین دارای منابع عظیم معدنی هستند، به طوری که تاکنون بزرگترین معدن فسفات ایران در استان ما است و علاوه بر آن بوکسیت، مس و معادن دیگر وجود دارد.

وی ادامه داد: استان‌های زاگرس نشین برغم دارا بودن ظرفیت‌های متعدد، آسیب‌ها و چالش های متعددی هم دارند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سالهاست که پدیده شوم گرد و غبار از کشورهای حوزه خلیج فارس وارد کشور می شود و مانع عظیم عبور این پدیده به سمت مرکز کشور کوه های زاگرس و جنگل های آن است که به عنوان یک فیلتر عمل می کند.

احمدزاده تاکید کرد: عبور این پدیده بر جنگل های انبوه بلوط کوه های زاگرس و دنا تاثیر گذاشته و گرد و خاک پشت آنها جمع شده و به آنها آسیب وارد کرده است و آفت پروانه سفید برگ‌خوار بلوط و کرم جوانه خوار تهدیدی جدی برای جنگل‌های این منطقه است.

وی بیان کرد: بحث مشترکی که میان استانداران استان های زاگرس نشین وجود دارد این است که عدم استفاده از منابع خودمان است، در بهره برداری معادن دست برتری نداریم و قوی نیستیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: معدن بوکسیت به عنوان یک معدن استراتژیک در این استان و حتی کشور به حساب می آید اما از این استان خارج می شود و به استان های دوردست می رود و فرآوری و تولید مواد قابل استفاده اش در استان های دیگر است و سهم استان تنها انفجارها، حمل و بقیه موارد است.

وی تصریح کرد: نفت و گاز یک معدن به حساب نمی آید و درصدی با به استان ما اختصاص یابد که این درصد هیچ گاه به طور واقعی دیده نمی شود و آمار دقیق صادرات نفت استان نامشخص است و مبلغی که برنامه و بودجه به استان می دهد مطابق با صادرات نفت استان نیست و بهره آنچنانی از معادن نداریم.

احمدزاده گفت: ۲۰ درصد درآمد معادن هر استان در آن استان هزینه می‌شود که ما مطالبه می کنیم که استان در زمینه نفت و گاز هم مورد توجه قرار گیرد و به عنوان معدن دیده شود در حالی که از حوزه نفت و گاز تنها سه درصد سهم استان است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سهم سه درصد نفت و گاز برای استان کم برخورداری همچون کهگیلویه وبویراحمد رقم ناچیزی بوده و می خواهیم نگاه ویژه‌ای به این استان شود که در جلسات مختلف این مورد را از رئیس جمهور که توجه ویژه‌ای به این استان دارد مطرح کردیم و باز هم خواستار توجه به این مسئله هستیم.

وی ادامه داد: پس از سفر رئیس جمهور به چهارمحال و بختیاری آقای حیدری استاندار این استان برخی از مسائل و معضلات استان های زاگرس نشین را مطرح کرد و رئیس جمهور دستور داد به مشکلات استان های زاگرس نشین توجه شود.

احمدزاده اضافه کرد: معاون اجرایی رئیس جمهور و وزیر کشور به این موضوع ورود کردند و نشست‌هایی در نهاد ریاست جمهوری به منظور رسیدگی و رفع مشکلات استان های زاگرس نشین تشکیل و همچنین کارگروه عملیاتی خیلی خوبی به ریاست احمد وحیدی در وزارت کشور تشکیل شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: موضوع اشتغال و سرمایه گذاری و اینکه هلدینگ ها و قطب‌های سرمایه‌گذاری دولتی، نهادها و شرکت های وابسته به دولت که در این استان ها سرمایه گذاری کنند از طرف دیگر به یک دیدگاه جدید تبدیل شده است.

وی ادامه داد: ما پیش از این مطالبه مستمر داشتیم و در سفر رئیس جمهور هم از رئیس جمهور خواستیم بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ در استان سرمایه‌گذاری کنند هیچ بانکی که پروژه بزرگی در استان تعریف کرده باشد نداریم.

احمدزاده ابراز کرد: این موضوع را از رئیس جمهور مطالبه کردیم و در حال حاضر نگرش جدیدی با دستور رئیس جمهور ایجاد شده و دستگاه ها و شرکت ها درصدد سرمایه‌گذاری هستند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: منابع آب استان های زاگرس نشین از این استان ها خارج و به استان های دیگر وارد می شود و موضوع حق آبه‌های استان های زاگرس نشین را دنبال می‌کنیم که این حق آبه به استان های تولید کننده آب داده شود.

وی ادامه داد: در تدارک پیشنهاد بورس آب به رئیس جمهور هستیم و در بازار بورس عرضه شود و تا استان های زاگرس‌نشین و محروم بتوانند از این فرصت بهره‌ ببرند.

احمدزاده تاکید کرد: در وزارت کشور به موضوع حق‌آبه استان‌های زاگرس نشین پرداخته شده و معاون اجرایی رئیس جمهور نیز جلسه خوبی در این خصوص برگزار کردند، آقای منصوری و هم وحیدی پای کار هستند و دیدگاه رئیس جمهور به استان های زاگرس نشین مسبوق به سابقه نیست و امیداست با دستور رئیس جمهور گشایشی برای استان‌های زاگرس نشین حاصل شود.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد از معاون اجرایی رئیس جمهور، وزیر کشور و همه کسانی که مصمم به رفع مشکلات و دغدغه‌های استان‌های زاگرس نشین هستند، قدردانی کرد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور دستور تشکیل ستادی برای پیگیری و رفع مشکلات استان های زاگرس نشین را داده بود که این ستاد به ریاست معاون اجرایی رئیس جمهور و با حضور ۶ استان حوزه زاگرس نشین برگزار شد.

استان ۷۰۰ هزار نفری کهگیلویه وبویراحمد به لحاظ موقعیت جغرافیایی در زاگرس مرکزی واقع شده است؛ این خطه زرخیز با وجود ظرفیت های متنوع به ویژه در زمینه آب، کشاورزی، نفت و گاز و گردشگری و داشتن ۸۷۵ هزار هکتار جنگل و خدمات ارزنده و نظام در بخش های مختلف اما همچنان از محرومیت های تاریخی رنج می برد.