تهران-ایرنا- ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه درباره نشست اخیر اتحادیه اروپا گفت: بسته جدید تحریم‌های ضد روسی، مانند همه تحریم‌های قبلی، آسیب بیشتری به اتحادیه اروپا وارد خواهد کرد.

به گزارش شنبه شب ایرنا از "خبرگزاری تاس", سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: برخی تصمیمات و مذاکرات در شرایطی انجام می‌شوند که همه کشورهای مربوطه در آن‌ها حضور ندارند و اعتبار آن‌ها مشخص نیست و آشکارا سیاسی هستند.

وی ادامه داد: مذاکرات الحاق اوکراین و مولداوی به اتحادیه اروپا که نه تنها معیارهای ابتدایی اتحادیه اروپا را برآورده نمی‌کنند، بلکه مستقیماً با آن‌ها در تضاد هستند از جمله این تصمیم‌ها هستند. بسته تحریم‌های جدید علیه روسیه، که مانند همه موارد قبلی، به خود اتحادیه اروپا آسیب بیشتری وارد خواهد کرد.

به گزارش ایرنا, روز پنجشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۲ سران اتحادیه اروپا با وجود مخالفت مجارستان، با آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در این اتحادیه موافقت کردند. شارل میشل رئیس شورای اروپا که ریاست جلسه سران این اتحادیه را برعهده داشت، این تصمیم را «پیام روشن امید به مردم و قاره» اروپا توصیف کرد. ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز با استقبال از این تصمیم، آن را پیروزی برای اوکراین و اروپا خواند.

آغاز مذاکرات عضویت یک کشور در اتحادیه اروپا مستلزم رای موافق همه اعضای این اتحادیه است. مجارستان تنها مخالف عضویت اوکراین در اتحادیه اروپاست و وتوی این کشور می‌توانست اوکراین را ناکام کند.

پولیتیکو نوشت که اولاف شولتس صدراعظم آلمان به ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان توصیه کرد که جلسه پنجشنبه را ترک کند تا سایر رهبران بتوانند بدون تهدید وتوی مجارستان و با اتفاق آرا به آغاز مذاکرات عضویت اوکراین رای بدهند.

اوکراین پس از آغاز عملیات نظامی روسیه، درخواست عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا داد. اتحادیه اروپا پیشتر هفت شرط آغاز مذاکرات درباره عضویت اوکراین در این اتحادیه را شامل اصلاحات دادگاه قانون اساسی، اصلاحات قوه قضائیه، مبارزه با فساد مالی، مبارزه با پولشویی، اصلاحات ضد الیگارشی، اصلاحات رسانه‌ای و تغییر قوانین مربوط به اقلیت‌های ملی اعلام کرده بود.

بنا بر اعلام مقامات اتحادیه اروپا، اوکراین در چهار حوزه اصلاحات ضروری را انجام داده و اصلاحات در حوزه‌های بهبود وضعیت زبان اقلیت‌ها، تخصیص بودجه برای مبارزه با فساد و پیشرفت در شفافیت لابی‌گری باقی مانده است. با این حال کمیسیون اروپا پیشتر به شورای اروپا پیشنهاد کرده بود که مذاکرات عضویت با اوکراین را شروع کند.