دکتر شیرین بخشی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نوجوانان زنجانی با تشکیل پرونده سلامت الکترونیک بهداشت در زمینه سلامت جسمی، روانی و اجتماعی، بیماریهای زمینهای، واکسیناسیون، سوء مصرف مواد مخدر و دخانیات، تغذیه و رشد، بهداشت پوست و مو و سلامت دهان و دندان تحت مراقبت قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: پس از انجام غربالگری، موارد شناسایی شده به پزشک مرکز خدمات جامع سلامت ارجاع میشوند و تحت مراقبت پزشک قرار میگیرند.
این مسوول در ادامه به اجرای برنامه سفیران سلامت دانشآموزی در مدارس اشاره کرد و گفت: سفیران سلامت، دانشآموزان داوطلب و علاقهمندی هستند که برای ارتقای سواد سلامت دانشآموزان در حیطههای جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی و زیستمحیطی، تلاش میکنند.
بخشی افزود:حضور و مشارکت فعال در کلاسهای آموزشی، همکاری در برگزاری پویشهای سلامتمحور در طول سال تحصیلی، آموزش و جلب مشارکت سایر دانشآموزان مدرسه در انجام فعالیتهای بهداشتی از جمله وظایف سفیران سلامت دانشآموزان است.
وی، تهیه و ارائه مطالب آموزشی و علمی، همکاری در نظارت بر وضعیت پایگاه تغذیه سالم، مشارکت در تیمهای امداد و نجات و دادرس و نظارت بر نظافت محیط داخل مدرسه را از جمله وظایف سفیران سلامت ذکر کرد.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی زنجان برنامه ارتقای سلامت دهان و دندان دانش آموزان مقطع ابتدایی را نیز از دیگر برنامه های علوم پزشکی زنجان اعلام کرد.
وی اظهار داشت:انجام معاینات دهان و دندان و ثبت در سامانه سیب، شناسایی افراد نیازمند خدمات دندانپزشکی و ارجاع به نزدیکترین واحد دندانپزشکی و انجام وارنیش فلورایدتراپی طی ۲ نوبت در هر سال تحصیلی و ثبت در سامانه سیب از جمله اقدامات آموزشی و پیشگیرانهای است که در این برنامه انجام میشود.
بخشی خاطر نشان کرد: همچنین برنامههای آموزشی دیگری در خصوص بیماریهای غیرواگیر از قبیل آسم برای دانشآموزان، اولیا، مدیران و معلمان و پیشگیری از پوکی استخوان به ویژه در مدارس دخترانه مقطع متوسطه ارائه می شود.