به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، از این تعداد ۳۷۳ هزار و ۷۹۳ نفر با احتمال ابتلا به پرفشاری خون و ۲۳۶ هزار و ۹۲۰ نفر با احتمال دیابت شناسایی شدند.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰۹ هزار و ۴۴۰ نفر در این پویش غربالگری شدند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۷۲۹ نفر با احتمال پرفشاری خون و ۸ هزار و ۶۶۰ نفر با احتمال دیابت شناسایی شدند.
منظور از «احتمال دیابت» قند خون ۱۲۶ به بالا و منظور از «احتمال پرفشاری خون»، عدد ۱۴۰ روی ۹۰ میلیمتر جیوه (۱۴ روی ۹) به بالاست.
پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان ۱۴۰۲ شروع شده و تا ۱۵ دیماه ادامه خواهد داشت.
حسین فرشیدی معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرای پویش ملی سلامت را گامی در جهت ارتقای سواد سلامت جامعه دانست و در این ارتباط گفت: در این پویش، دو عامل خطر مهم در افزایش احتمال به بیماری هاق قلبی و عروقی و مغزی انتخاب شد تا آگاهی افراد نسبت به دو بیماری پرفشاری خون و دیابت افزایش یابد و تحت مراقبت و درمان قرار گیرند.
به گفته وی، پویش ملی سلامت، ۱۵ دی ماه متوقف نمی شود بلکه کار اصلی وزارت بهداشت این است که بیماران شناسایی شده در این پویش را تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی قرار دهد.
به گفته فرشیدی، حدود ۷ درصد از جمعیت غربالگری شده در پویش ملی سلامت، در مرحله پیش دیابت و ۲ درصد نیز مبتلا به دیابت هستند که شناختی از بیماری خود ندارند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: پرفشاری خون در بیش از ۹۵ از موارد، علائمی ندارد و بی علامتی، شایع ترین علامت این بیماری است. سنجش فشارخون باید بخشی از خدمات بهداشتی و درمانی به بیماران باشد. مرگ و میر و عوارض ناشی از پرفشاری خون و دیابت در کشور، چشمگیر است.
دکتر فرشیدی بر اهمیت مستندسازی از پویش ملی سلامت تاکید کرد و گفت: نمونه های شاخصی در این پویش بدست آمده که افراد زیادی از بیماری خود آگاهی پیدا کرده اند و انعکاس این نمونه ها در جامعه می تواند در افزایش مشارکت سایر افراد در این پویش نیز موثر باشد.