به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، حجتالاسلام حمید شهریاری امروز- چهارشنبه- ۲۹ آذرماه- در مراسم ناصر الاقصی برای بزرگداشت دکتر حسن بیتمز معاون حزب سعادت ترکیه در دانشگاه مذاهب از چند نوع جهاد در قرآن و روایات سخن گفت و افزود: یکی جهاد ابتدایی است که بدون حضور امام معصوم جایز نیست و حضرت امام خمینی (ره) معتقد بودند در زمان غیبت نمیتوان حمله کرد.
وی از جهاد دفاعی به عنوان دومین نوع جهاد در آموزه های دینی یاد کرد و گفت: جهاد دفاعی یعنی همه وظیفه دارند و دفاع از کشور واجب است و اکنون مردم فلسطین در حال دفاع از خود هستند.
شهریاری افزود: هدف اصلی اسراییل کوچاندن مردم فلسطین و اخراج آنان از سرزمین مادری شأن است. ما طرفدار صلح هستیم اما صلحی که عادلانه باشد. حتی اگر در جهان اسلام هم جنگی رخ داد و گروهی به گروهی دیگر از مسلمانان ظلم کرد باید به عدالت رفتار کرد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی سومین نوع جهاد را مبارزه با نفس دانست و با اشاره به آیه ۵۲ سوره فرقان از جهاد تبیین یاد کرد و مرحوم حسن بیتمز را شهید تبیین دانست. چرا که با سخنان خود در مجلس ترکیه علیه اسراییل سخن گفت و وظیفه خود را انجام داد و اگرچه بر اثر حمله قلبی درگذشت ولی او شهید جهاد تبیین است.
شهریاری از خیانت سران برخی کشورهای اسلامی در ادامه روابط خود با رژیم صهیونسیتی تاکید کرد: کمترین کار این است که کشورهای اسلامی سفیران خود را از اسراییل فراخوان کنند و این کمترین درخواست مسلمانان کشورهای اسلامی است.
حسن بیتمز، نماینده مردم استان کجاعلی در مجلس ترکیه به هنگام سخنرانی درباره مجازات الهی برای اسرائیل، دچار حمله قلبی و نقش زمین شد و پس از انتقال به بیمارستان درگذشت. وی قبل از بیهوش شدن به نیروهای صهیونیستی گفته بود «شما از خشم خدا در امان نخواهید بود».
بیتمز، تنها نماینده ای بود که در ماه های اخیر انتقادهای تندی علیه مواضع حزب عدالت و توسعه ترکیه مقابل رژیم صهیونیستی داشت. او بارها گفتار سیاسی حزب حاکم ترکیه در مسائل فلسطین را نمایشی و فاقد عمل خوانده بود. بیتمز، پیشتر عضو حزب رفاه و حزب فضیلت به رهبری مرحوم نجم الدین اربکان نخست وزیر پیشین ترکیه بود.
وحدت جهان اسلام در سایه طوفان الاقصی
حسین رویوران معاون سیاسی جمعیت حمایت از فلسطین در سخنانی به ابعاد اجتماعی طوفان الاقصی به ویژه نقش حماسه مردم فلسطین در تقویت تئوری امت-دولت و وحدت جهان اسلام اشاره کرد و گفت: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی با وجود این که کنفرانس های وحدت اسلامی برگزار شده و کتاب هایی دراین زمینه نوشته شده اما حرکت جوامع در تئوری امت دولت جدی نبود. وحدت جهان اسلام بدون یک حادثه بزرگ مثل طوفان الاقصی ممکن نبود و اینک تحول قابل توجهی در جهان اسلام برای وحدت امت اسلامی شکل گرفته است.
این کارشناس مسائل منطقه یکی از ویژگی های طوفان الاقصی را مقابله با جریان نفاق دانست و گفت: بسیاری از کشورها در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی به صورت مشخص موضع نمی گیرند و در واقع با کلمات بازی می کنند و لذا عریان سازی جریان نفاق در جهان اسلام ضرورت دارد.
رویوران افزود: اینک یک صحنه تقابل دولت ها و ملت ها در موضع گیری کشورهای اسلامی بوجود آمده که این صحنه تقابل در آینده به نفع وحدت امت اسلامی نتیجه خواهد داد. حدود یک سال پیش شعار «وحدت عرصه ها» از سوی جنبش حماس مطرح شد؛ به این معنا که اگر جنگی صورت گیرد، سایر کشورهای اسلامی به یاری فلسطین خواهند آمد.
وی ادامه داد: بسیاری از کارشناسان تحقق چنین شعاری را عملی نمی دانستند درحالی که با آغاز طوفان الاقصی محور مقاومت نشان داد که پای این شعار ایستاده و حزب الله لبنان در نخستین روز بعد از طوفان الاقصی بدون اعلام جنگ به حمایت از جنبش حماس و مردم فلسطین برخاست به گونه ای که هر روز شهید می دهد.
معاون جمعیت حمایت از فلسطین افزود: انصارالله در یمن با وجود جنگ هشت ساله به طوفان الاقصی ورود پیدا کرد؛ به گونه ای که جهان غرب برای مقابله با انصار الله به دنبال تشکیل یک اتحاد هستند. مقاومت اسلامی در عراق نیز کار بزرگی انجام داد و تاکنون حدود ۸۰ بار به اهداف آمریکا در این کشور حمله کرده است . این وحدت و حمایت کشورهای مسلمان از آرمان های فلسطین می تواند پایه اول وحدت در آینده باشد.
رویوران افزود: آنچه در غرب به عنوان بیداری انسانی رخ داده، باعث شده تلاش مستمر در اطلاع رسانی و سازماندهی جمعیت ۱۰ هزار نفری در انگلستان به ۸۰۰ هزار نفر برسد و غرب را دچار چالش کرده است.
وی افزود: وزیر کشور انگلیس گفته است این تظاهرات نفرت پراکنی است و روز بعد، نخست وزیر او را وادار به استعفا کرد. چون انتخابات نزدیک است و نباید چنین توهینی به مردم انگلیس صورت می گرفت. تظاهرات در کشورهای اروپایی ادامه دارد و اگرچه در گذشته شاهد تظاهرات گسترده نبودیم ولی هر هفته در آمریکا تظاهرات ضد اسراییلی برگزار می شود به گونه ای که در واشنگتن بیش از ۳۵۰ هزار نفر در تظاهرات شرکت کردند.
رویوران افزود: ۷۱ درصد از اعضای حزب دموکرات آمریکا اعلام کرده اند حمایت از اسراییل در انتخابات ریاست جمهوری به نفع بایدن نیست. اسرائیل نیز تا امروز به هیچیک از اهداف خود نرسیده و اگرچه جنایت می کند و بی گناهان را می کشد ولی این جنایت ها شاخص پیروزی نیست.
سید مجتبی ابطحی دبیر کل کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین و دستیار ویژه وزیر کشور در امور فلسطین نیز در این مراسم به تبیین تاثیرات طوفان الاقصی در منطقه غرب آسیا پرداخت.