تهران- ایرنا- الجزایر، بحرین، کویت، مراکش و فلسطین پنج کشور عربی هستند که به تازگی برای پیوستن به ائتلاف بریکس ابراز تمایل کرده‌اند.

به گزارش گروه اقتصادی ایرنا از وبگاه Watcher. Guru، بریکس در ماه اوت (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور) سال جاری در پانزدهمین نشست سران این بلوک اقتصادی در ژوهانسبورگ، از چهار کشور عربی برای پیوستن به این بلوک اقتصادی دعوت کرد؛ این کشورها عبارت‌اند از عربستان سعودی، امارات، مصر و اتیوپی. در کنار این کشورها از ایران، و آرژانتین نیز برای پیوستن به این بلوک اقتصادی دعوت شد.

آرژانتین اولین کشوری است که عضویت بریکس را رد کرد؛ زیرا خاویر مایلی (Javier Milei) رئیس‌جمهور جدید این کشور، تمایلی به عضویت در این ائتلاف ندارد.

علاوه بر این، بریکس به دنبال کاهش استفاده از دلار آمریکا و در نتیجه کاستن از سلطه جهانی آن است.

پس از پذیرش اعضای جدید از سوی بریکس، در حال حاضر، پنج کشور عربی جدید به دنبال پیوستن به ائتلاف اقتصادی بریکس هستند.

کشورهای عربی به دنبال پایان دادن به وابستگی به دلار آمریکا و ترویج ارزهای محلی خود برای تجارت جهانی هستند.

الجزایر، بحرین، کویت، مراکش و فلسطین پنج کشور عربی هستند که به تازگی برای پیوستن به ائتلاف بریکس ابراز تمایل کرده‌اند.

آنیل سوکلال (Anil Sooklal)، سفیر آفریقای جنوبی، تأیید کرد که به جز این پنج کشور عربی، ۲۰ کشور دیگر نیز مایل به پیوستن به ائتلاف بریکس هستند.

سوکلال به خبرگزاری اِی‌اِن‌آی (ANI) اظهار کرد: بیش از ۲۰ کشور به طور رسمی به بریکس نزدیک شدند تا در این ائتلاف عضو شوند. پاکستان و نیجریه در میان کشورهایی علاقه‌مند به عضویت در بریکس قرار دارند.

بنابراین، ائتلاف بریکس می‌تواند نفوذ خود را در سراسر جهان عرب، آفریقا، آسیا و کشورهای جهان‌جنوب (جهان سوم) گسترش دهد. این موضوع به غرب و آمریکا فشار وارد می‌کند؛ زیرا اتحاد کشورهای عضو بریکس قادر است صدمه فراوانی به بازارهای سنتی وارد کند.