به گزارش ایرنا، اسدالله عباسی شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان گیلان در سالن جلسات استانداری گفت: با توجه به گزارش های اخذ شده نگرانیهایی در حوزه کم آبی وجود دارد که باید پیش بینی های لازم را داشته باشیم و استان حقابه خود را از استانهای مجاور در حوضه آبریز دریافت کند.
وی با اشاره به سدسازی های انجام شده در بالادست اظهار کرد: وزارت نیرو در پرداخت حقابه استان گیلان مساعدت لازم را داشته باشد و شرکت آب منطقه ای نیز این موارد را به طور جد پیگیری کند تا نیاز استان تامین شود همچنین درخواست داریم وزارت نیرو مجوز سدسازی جدید در این حوضه صادر نکند.
استاندار گیلان گفت: این استان دارای چند سد لاستیکی و ۲ پروژه ناتمام سدسازی پلرود و شفارود است که تاکنون به بهره برداری نرسیده لذا برای تامین آب مورد نیاز متولیان باید شبکه ها و کانال های آبی را لایروبی و بازسازی کرده و اعتبار مورد نیاز بازسازی دائمی سردهنه ها را مورد ارزیابی قرار دهند.
وی اضافه کرد: جهاد کشاورزی، شرکت های آب منطقه ای و آب و فاضلاب سهم اراضی کشاورزی ۲۳۸ هکتاری گیلان از سد سفید رود را مشخص کنند که چه میزان از این آب به روش های سنتی، حفر چاه و انتقال آب به مزارع تامین می شود همچنین جهاد کشاورزی درخصوص شخم زمستانه هشدارهای لازم را برای کشاورزان داشته باشد، مسائل تخصصی را دسته بندی، اطلاع رسانی و مصرف بهینه آب را به صورت فنی درجه بندی کند.
عباسی گفت: باید دست در دست هم برای داشتن سال زراعی خوب در آینده برنامه ریزی کنیم و از همه ظرفیت ها در این زمینه بهره لازم را ببریم.
میزان آلودگی هوا ترافیک شهر رشت بررسی شود
وی در جلسه کارگروه هوای پاک نیز گفت: هوای گیلان در برخی مناطق مانند ترافیک شهر رشت به صورت نامحسوس با مشکلاتی مواجه است و باید میزان آلودگی هوا در ترافیک شهر رشت برای تعیین سطح بررسی و دسته بندی شود.
استاندار گیلان اضافه کرد: بخشی از آلودگی هوای گیلان ناشی از دود خودروها و موتورسیکلت های فرسوده، کارگاه های صنعتی، موتورخانه ها، تجهیزات و امکانات احتراقی است که امکان آلودگی هوا را دارند و این موارد باید بررسی شده و اگر نقصی در این موارد مشاهده می شود برطرف شود.
وی بیان کرد: در سال های گذشته به علت ورود ریزگردها از برخی کشورهای همسایه، دود ناشی از آتش سوزی در جنگل ها و تالاب یا سوزاندن کاه و کلش توسط کشاورزان در برخی روزهای سال هوای گیلان آلوده بود که اکنون این آلایندگی ها با توجه به نظارت های مستمر کاهش یافته است.
عباسی اضافه کرد: جهاد کشاورزی نیز گونههای مختلف گیاهی و میزان جذب دی اکسید کربن و آلودگی های موجود در هوا را شناسایی کرده تا نسبت به غرس این گیاهان در سطح استان اقدامات لازم انجام شود همچنین جهاد کشاورزی درخصوص تعیین میزان سموم و آفات نباتی موجود در محصولات کشاورزی، آبهای سطحی و سموم آزاد شده در هوا را بررسی و دانشگاه علوم پزشکی گزارشی در این زمینه ارائه کند.
وی از فرماندارن و شهردارانی که از تراکم جمعیتی بیشتری برخوردار هستند خواست میزان آلودگی هوا را در ماههای سال آنالیز کرده و میزان آلودگی ها را با آمار و ارقام مشخص و اعلام کنند.
استاندار گیلان گفت: باید با استفاده از روش های عملی، علمی و دانش پایه و با استفاده از نظرات اساتید دانشگاهیان آلاینده ها بررسی و آنالیز شود.