بیرجند - ایرنا - مدیرکل منابع انسانی، پشتیبانی و رفاه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور گفت: براساس استانداردهای بین المللی نگهداری راه‌های کشور،  سالانه ۶۰۰ همت نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا عباس ادیبان چهارشنبه شب در مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری در بیرجند افزود: این در حالی است که سالانه از محل منابع مختلف اعتباری ۴۰ همت (هزار میلیارد تومان) اعتبار داریم که با این اعتبار نگهداری راه‌ها کار سختی است.

وی با اشاره به وجود ۲ هزار و ۷۹۳ کیلومتر آزادراه، ۱۹ هزار و ۸۹۴ کیلومتر بزرگراه، ۲۵ هزار و ۲۷۱ کیلومتر راه اصلی، ۲۷ هزار و ۹۰۱ کیلومتر راه فرعی و ۱۱۶ هزار کیلومتر راه روستایی در سطح کشور گفت: ارزش تخمینی این میزان راه در حال حاضر هفت هزار همت است.

مدیرکل منابع انسانی، پشتیبانی، رفاه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه بخش حمل و نقل از محدود شغل‌هایی است که جان، مال و خانواده افراد درگیر شغلشان است افزود: ۲۶ آذر ۱۳۶۲ یکی از روزهای سرنوشت‌ساز صنعت حمل و نقل در کشور است زیرا در بحبوحه جنگ تحمیلی، حدود ۱۰۰ کشتی حامل کالا در بنادر جنوبی کشور، منتظر تخلیه بار بودند و با فرمان تاریخی امام خمینی (ره) کامیون داران کشور در یک بسیج عمومی صحنه‌های کم نظیر از فداکاری، ایثار و تلاش شبانه‌روزی را برای تخلیه بنادر به ثبت رساندند.

ادیبان گفت: خصوصیاتی که پس از آن نیز در تمامی این سال‌ها با همه فراز و فرودهای اقتصادی در ایران، فعالان حمل و نقل و رانندگان شریف کشور، آنها را حفظ کرده و همراه دولت و ملت بوده‌اند.

وی بیان کرد: راهداران نیز سرباز خدمت مقدم سازمان حمل و نقل و راهداری کشور هستند و سالانه شاهد مصدومیت تعداد زیادی از این بزرگواران هستیم.

مدیرکل منابع انسانی، پشتیبانی و رفاه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با اشاره به اینکه همه اعتبارات اتمام درآمد از محل افزایش عوارض حمل و نقل در زمینه بهسازی راه‌های کشور هزینه می‌شود، افزود: به عنوان مثال در هشت ماه ابتدای امسال درآمد استان از محل عوارض راه‌ها ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده در حالی که در این مدت ۱۲ هزار میلیارد ریال در راه‌های استان هزینه شده است.

ادیبان گفت: سال گذشته هدف ما در زمینه روکش آسفالت تقویتی سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر بود که تحقق آن چهار هزار و ۲۱۲ کیلومتر بوده‌ و رشد ۱۲۰ درصدی داشته است.

وی بیان کرد: در سال جاری هدف ما اجرای چهار هزار کیلومتر روکش آسفالت تقویتی بوده که در ۶ ماه نخست امسال چهار هزار و ۷۱۰ کیلومتر اجرا شده و ۱۱۸ تحقق عملکرد در نیمه نخست امسال داشتیم.

ادیبان افزود: در سال جاری چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر تعهد لکه گیری داشته‌ایم که در ۶ ماه نخست امسال ۶ هزار و ۲۲۷ کیلومتر محقق شده‌ است.

وی با اشاره به روکش آسفالت حفاظتی در راه‌های استان گفت: سال ۱۴۰۱ سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر هدف گذاری داشته‌ایم که سه هزار و ۲۵۰ کیلومتر اجرا و ۹۴ درصد تعهد سازمان محقق شده‌ است.

مدیرکل منابع انسانی، پشتیبانی و رفاه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور افزود: در سال جاری هم چهار هزار کیلومتر روکش آسفالت حفاظتی در برنامه داشتیم که در ۶ ماه ابتدایی امسال ۶ هزار و ۲۶۰ کیلومتر محقق شده‌است.

ادیبان با اشاره به نوسازی ماشین آلات مختلف حمل و نقل جاده‌ای کشور، خاطرنشان کرد: در زمینه راه‌ روستای هم در سال جاری ساخت ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه را در برنامه داشتیم که تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر آن ساخته شده‌است.

وی عنوان کرد: واقعا رانندگان و بخش حمل و نقل عمومی استان در اربعین حسینی سنگ تمام گذاشتند و ایثار و از خود گذشتگی آنان قابل تقدیر است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی هم گفت: هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری بزرگداشت تلاش و خدمات تمامی همکاران و بازوان اجرایی ما و بخش خصوصی است.

اسدالله جلال‌زاده افزود: در یک سال گذشته ۹۶۰ کیلومتر روکش آسفالت در محورهای استان انجام شده است.

وی با تقدیر از رانندگانی که در ایام اربعین برای خدمت‌رسانی به زائران حسینی سنگ تمام گذاشتند، گفت: ۱۷۶ کامیون در این ایام خدمات‌رسانی کردند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی به کمبود ناوگان حمل و نقل در استان اشاره کرد و افزود: ۲۸۰ کارت هوشمند در ناوگان مسافری استان داریم که فقط ۱۴۰ مورد قابلیت خروج از استان دارند ولی ۲۰۵ سرویس در سالروز شهادت امام رضا (ع) فقط از مشهد به بیرجند آمده که همت بی‌نظیری است.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است اما از نظر سطح خدمات‌دهی نخستین استان کشور هستیم.