محمود قلیزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اجرای سازههای آبخیز علاوه بر ذخیرهسازی آب منجر به مهار سیلاب و فرسایش خاک در استان شده و تلاش داریم با تامین اعتبارات لازم سازههای آبخیز را در نقاط سیلخیز استان احداث کنیم.
وی اختصاص اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرحهای آبخیز استان را ضروری دانست و گفت: مقرر است در دور دوم سفر رئیسجمهور به استان اردبیل سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای جبران خسارتهای سیلاب و همچنین تکمیل طرحهای آبخیزداری استان تصویب و تخصیص شود که در صورت تامین و تصویب این میزان اعتبار، حوضههای آبخیز خسارتدیده از سیلاب و تکمیل طرحهای آبخیز مرمت خواهد شد.
قلیزاده با بیان اینکه برای اجرا و تکمیل طرحهای در دست اجرای آبخیزداری ۲ هزار میلیارد ریال نیاز است، اظهار کرد: در سالهای اخیر بیش از ۹۰۰ سازه مکانیکی آبخیزداری در این استان اجرا شده است.
پنج طرح منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل آماده افتتاح است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه در دهه فجر امسال پنج طرح آبخیزداری با اعتبار بیش از ۶۵ میلیارد ریال در استان افتتاح میشود، افزود: این طرحها شامل اجرای عملیات آبخیزداری، مدیریت روان آبهای سطحی و کنترل سیلاب بوده که در شهرستانهای سرعین، کوثر، گرمی، اصلاندوز و اردبیل اجرا شده است.
وی ادامه داد: این طرحها با هدف کنترل سیل و رسوب، تقویت پوشش گیاهی، تقویت آب چشمهها و قنوات، کاهش اثرات خشکسالی و تقویت سفره آبهای زیرزمینی اجرایی شده که با افتتاح آنها ۴۵۰ نفر از مزایای این طرحها در پنج روستای استان بهره مند خواهند شد.
قلیزاده با تاکید بر لزوم همکاری و تعامل بیش از پیش مردم با مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: امیدواریم با مشارکت مردم در اجرای این طرحها گام بلندی در راستای ارتقای سطح منابع طبیعی و آبخیزداری برداریم.
استان اردبیل ۹۰۲ هزار هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میانبند و همچنین ۶۹ هزار هکتار جنگل دارد.