غلامحسین تیموری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: سوسک سرخرطومی حنایی به عنوان یکی از خطرناکترین آفتهای درختان نخل نام برده میشود که برای زندگی، لانه سازی و پرورش لارو به طور معمول از تنه درخت برای رشد و تکثیر خود استفاده میکند.
وی با اشاره به اینکه سوسک سرخرطومی حنایی به عنوان یکی از خطرناک ترین آفت های درخت خرماست، افزود: در جریان ردیابی هفت میلیون و ۵۶۳ هزار و ۸۴۱ اصله نخل خرما، ۵۹ هزار و ۷۴۶ اصله آلوده به سوسک سرخرطومی حنایی تشخیص داده شده که تیمار ۵۹ هزار و ۴۷۸ اصله درخت خرما انجام و ۲۸۶ اصله نخل نیز بدلیل میزان بالای خسارت وارده شده امحا شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: آفت سرخرطومی خرما علاوهبر خسارت مستقیم که از بابت تغذیه لارو آفت از تنه درخت و آوندهای آن انجام میشود عامل ورود عوامل قارچی و باکتریایی به داخل تنه بوده که در نهایت در صورت عدم مبارزه به موقع باعث مرگ درخت میشود.
وی به همه کشاورزان نخل کار توصیه کرد: با توجه به پراکندگی درختان آلوده در سطح نخلستانها باید تمامی درختان آلوده توسط کارشناسان ماهر مورد بازبینی قرار گیرد.
تیموری خاطر نشان کرد: مبارزه شیمیایی با قرصهای فسفید آمونیوم واستفاده از فرمون سوسک راههای مبارزه با این آفت است.
وی بیان کرد: این حشره خطرناک با ایجاد حفرهها و راهروهای متعدد فضای کافی برای رشد کلنی درحال گسترش در درختان نخل بوجود میآورد و میزان رشد و باردهی درخت را تحت تاثیر قرارمیدهد و در نهایت در صورت مبارزه نکردن منجر به مرگ درخت خرما میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: خسارت اصلی این آفت در مرحله لاروی سوسک حنایی وارد می شود بطوریکه این حشره نابالغ با تغذیه از دستههای آوندی درخت نخل کانالهایی در جهت مختلف بالا و پایین ایجاد کرده و در اثر تغذیه، درختان حالت تشنگی از خود نشان میدهند.
وی اظهار کرد: بتدریج حشره کامل شده و از طریق زخمهای موجود بر روی تنه درختان خرما وارد درخت میشوند و شروع به تخمریزی کرده که تعداد زیاد تخمها، شرایط مناسب دمایی ومبارزه نکردن به موقع میتواند منجر به گستردگی این آفت شود.