به گزارش خبرنگار ایرنا، احمدرضا مُدبرنیا، روز شنبه در جمع خبرنگاران در اداره کُل امور مالیاتی اصفهان اظهار داشت: بطورکلی ۹۸ درصد از بودجه استان از محل مالیات تامین میشود.
وی با بیاناینکه ۹ درصد از فروش یا ارائه خدمت مشمول ارزش افزوده است، گفت: ۷۷ هزار میلیارد ریال درآمد مالیات بر ارزش افزوده در ۹ ماه امسال به حساب شهرداریها، دهیاریها، فرمانداریها و اداره کل عشایر استان واریز شد.
مدیرکل امور مالیاتی اصفهان اضافه کرد: میزان وصولی ۹ ماه سالجاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته، ۲۹ درصد رشد داشت که این موضوع در راستای تامین درآمدهای پایدار برای مدیریت خدمات شهری حائز اهمیت است.
به گفته وی، برای عملکرد سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد از اظهارنامههای مالیاتی را رسیدگی خواهیم کرد در صورتی که در سالهای گذشته کُل اظهارنامههای مالیاتی مورد حسابرسی قرار میگرفت.
مُدبرنیا با بیان معافیت اشخاص حقیقی کشاورز از پرداخت مالیات ادامه داد: حدود ۴۰ درصد از مُودیان استان که امسال از تسهیلات تبصره «ماده ۱۰۰» استفاده کردهاند از پرداخت مالیات معاف شدند.
وی با اشاره به اینکه فرار مالیاتی آثار زیانباری بر روی اقتصاد دارد، بیان کرد: سازمان امور مالیاتی در راستای مبارزه با فرار مالیاتی، اجرای پایانههای فروشگاهی و سامانه مُودیان را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با بیان اینکه مالیات وقتی متناسب با درآمد اشخاص گرفته شود عدالت مالیاتی هم محقق میشود، خاطرنشان کرد: بیشک اگر بطورکامل این قانون به اجرا درآید تحول بزرگی در زمینه مالیات روی خواهد داد.
مُدبرنیا با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۳۰ هزار مُودی مالیاتی جدید فاقد پرونده مالیاتی شناسایی شدند، خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم با اجرای این قانون، تعداد زیادی مُودی مالیاتی جدید در سطح کشور و به تبع آن استان شناسایی شدند.
وی با بیان اینکه هدف اصلی ما تحقق عدالت مالیاتی است و میخواهیم از مرحله مالیات سِتانی سُنتی به هوشمندسازی مالیاتی برسیم، بیان کرد: بر اساس ماده چهارم قانون پایانه های فروشگاهی، اصل بر صحت اطلاعات مُودیان مالیاتی است مگرآنکه خلاف آن ثابت شود.
مُدبرنیا با اشاره به اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مُودیان اظهار داشت: بنابر مصوبه جدید ابلاغی از ابتدای دی سالجاری کلیه اشخاص حقوقی موظفند صورتحساب خود را بصورت الکترونیکی در سامانه مُودیان صادر کنند و اشخاص حقیقی نیز بصورت طبقهبندی و پلکانی تعیین تکلیف خواهند شد.
وی تصریح کرد: اشخاص حقیقی که در سال ۱۴۰۲ میزان فروش آنها بیشتر از ۱۸۰ میلیارد ریال باشد مشمول خواهند بود و باید از طریق سامانه مُودیان، صورتحساب الکترونیکی صادر کنند.
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به نحوه ارائه صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان از طریق سامانه my.tax.gov.ir گفت: ارائه صورتحساب توسط مُودیان از طریق کارپوشه مودی در سامانه مودیان و یا استفاده از خدمات شرکتهای مُعتمد سازمان امور مالیاتی کشور انجام میشود.
وی با اشاره به ضمانت اجرایی قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مُؤدیان افزود: طبق ماده ۲۲ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، مُؤدیانی که به سامانه امور مالیاتی متصل نشده و صورتحسابهای الکترونیک را ارسال نکرده باشند معادل ۱۰ درصد از کل فروش خارج از سامانه، جریمه میشوند.