به گزارش ایرنا، رییس جمهور در روز دوم سفر به گلستان علاوه بر حضور در جمع مردم مراوهتپه به صورت هوایی از روند طرح ناتمام و در دست پیگیری ساخت سد چایلی بازدید کرد.
یکی از مشکلات تکمیلنشدن این طرح، منتقلنشدن ساکنان چند روستای بالادست سد به مکان جدید بود که اجرای این طرح به دلایلی از جمله تامین نشدن اعتبار سالهاست معطل مانده است.
درخواست «آخوند یوسف غراوی» امام جمعه اهل سنت مراوهتپه در حضور رییس جمهور برای حل این مشکل، سبب نشست مسوولان بنیاد مسکن استان با اهالی روستاهای «خوجهگلدی، سوزش، ساریقمیش، قره آقاشلی، شورجه و قربان پیکار» شد تا چارهای برای حل مشکل ۲۰ ساله این سکونتگاهها پیدا شود.
این روستاهای مرزی که حدود چهار هزار نفر جمعیت دارند، از سال ۱۳۸۴ با آغاز عملیات اجرایی ساخت سد چایلی، در طرح کوچ قرار داده شدند و قرار بود در ازای اختصاص زمین به محل اسکان جدید منتقل شوند.
طی این سالها نه تنها سد ساخته نشد و اقدامی برای جابجایی اهالی صورت نگرفت بلکه بهدلیل قرارداشتن در طرح جابجایی، خدماتی مانند مجوز ساخت و ساز جدید و انشعابات آب، برق و گاز به ساکنان داده نشد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان که به همراه معاونان خود و فرماندار مراوهتپه با بزرگان و تنی چند از اهالی ۶ روستای واقع در سد چایلی روستای «ساری قمیش» دیدار کرد بود، گفت: این اداره کل آمادگی دارد زمین و تسهیلات قرضالحسنه موردنیاز برای جابجایی و ساخت خانه اهالی این روستاها را تامین کند.
سید محمد حسینی افزود: مذاکره برای اجرای این اقدام مهم و مورد تاکید رییس جمهور و استاندار گلستان با شرکتهای وابسته به وزارت نیرو انجام داده است.
مطالعات احداث سد خاکی چایلی با حجم آب قابل تنظیم ۲۲۸ میلیون متر مکعب بین سالهای ۸۵ تا ۸۸ انجام شد اما عملیات اجرایی آن با وقفه پنج ساله درسال ۹۲ آغاز شد و تاکنون فقط ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کنترل سیلابهای فصلی و جلوگیری از خسارت مالی و جانی به مردم، تقویت سفرههای زیرزمینی، تامین آب مورد نیاز حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی مراوهتپه از اهداف ساخت سد چایلی است.