اصفهان_ایرانا_ مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: ۷۷ درصد منابع آلاینده در مناطق ۱۵ گانه شهر اصفهان براساس سهم میانگین ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، ناشی از منابع متحرک است.

به گزارش ایرنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده شامگاه سه‌شنبه در قرارگاه مقابله با آلودگی هوای اصفهان که با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور برگزار شد، اظهار کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته میانگین ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون در شهر اصفهان سالانه ۳۷ میکروگرم است و این در حالی که استاندارد تعریف شده از سوی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰ میلادی برای این ذرات خطرناک به طور متوسط پنج میکروگرم در سال است که مقایسه این ۲ آمار نشان می‌دهد، میانگین ذرات کشنده در هوای اصفهان بیش از هفت برابر استاندارد جهانی است.

وی افزود: نتایج سهم‌بندی منابع آلاینده ثابت و متحرک در سال ۹۹ نشان می‌دهد که منابع آلاینده متحرک همچون خودروها و موتورسیکلت‌ها در تولید آلایندگی زیاد است به نحوی که سهم منابع متحرک در انتشار ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون به عنوان مهمترین شاخص برای سلامت شهروندان در مناطق ۱۵ گانه شهر اصفهان ۷۷ درصد است.

مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست استان اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر ۱۹۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده در شهر اصفهان وجود دارد که در تولید این ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون نقش زیادی دارند.

وی ادامه داد: ۷۰ درصد از سرمایه و جمعیت اصفهان در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان واقع که فعالیت ۳۰۵ واحد تولید آجر بخشی از آن است.

لاهیجان‌زاده گفت: استان اصفهان از نظر اقلیمی کمترین میزان بارش، سکون ترین شهر از نظر میزان وزش باد با بیشترین روز آلوده در طول سال را دارد، چنانکه در ۸۰ درصد طول سال، اصفهان روزهایی بدون وزش باد را طی می‌کند که این مساله با افزایش حجم آلایندگی‌های محیط زیستی موجب کمترین روز سالم در اصفهان شده است.

وی با اشاره به ذوب آهن اصفهان بیان داشت: در خصوص ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون، در میان منابع ثابت، ۴۳ درصد آلودگی هوای اصفهان ناشی از کارخانه ذوب آهن است که این آلودگی در شهرهای کوچک اطراف این کارخانه از جمله لنجان بسیار محسوس است.

مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست استان اصفهان در این نشست خواستار خروج خودروهای فرسوده از جمله تاکسی‌های فرسوده و نیز نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و موتور برقی از محل تخصیص اعتبارات دولتی وزرات کشور شد.

بارگذاری های جدید صنایع بدون هماهنگی و خارج از ظرفیت استان رخ می دهد

شاهین شیرانی رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست گفت: آلودگی هوای اصفهان از جنین تا فرد کهنسال را تحت تاثیر قرار می دهد و اکنون مقالات علمی ثابت کرده است که بسیاری از بیماری‌ها بر اثر آلودگی هوا رخ می‌دهد.

وی بیان داشت: شیوع انواع سرطان در اصفهان بخصوص در نواحی شهرستان لنجان و مبارکه نشان از تاثیرپذیری سلامت است و هر جا آلودگی هوا زیادتر است میزان بیماری سرطان نیز بیشتر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: خسارت اقتصادی برآورد شده ناشی از مرگ بر اثر آلودگی هوا در سال ۱۴۰۱ به طور میانگین برابر ۳۵/۲۹ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی تاکید کرد: استان اصفهان ظرفیت بیشتری برای تولید آلودگی ندارد و به هر نحوی باید جلوی سوخت مازوت گرفته شود.

شیرانی گفت: در کلان شهر اصفهان شاهد بارگذاری و طرح توسعه‌ای جدید در برخی از صنایع هستیم در صورتی که بدون هماهنگی با استان نباید اجازه توسعه داده شود.

شهرداری برای نوسازی ناوگان تاکسی نیاز به تسهیلات بانکی دارد

محمد نورصالحی رییس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این نشست با اشاره به مصوبات سال گذشته هیات دولت گفت: خط دوم قطار شهری اصفهان از محروم ترین نقطه اصفهان به طول ۲۰ کیلومتر به مرکز شهر وصل می‌شود که با کمک‌های مالی دولت، بهره برداری از ۸ کیلومتر این مسیر در سال آینده هدفگذاری شده است.

نورصالحی گفت: ۴۰۰ دستگاه اتوبوس توسط شهرداری اصفهان خریداری شده اما ۲۰۰ دستگاه آن تحویل و ۲۰۰ دستگاه دیگر که هنوز تحویل نشده در صورتی که اگر مابقی اتوبوس ها تحویل شود شهروندن با سرفاصله کمتر از اتوبوس‌های شهر استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه میزان اوراق مشارکت اصفهان کمترین میزان در کشور بوده است، بیان داشت: چهار رام قطار خریداری شده اصفهان به ارزش ۲۳ میلیون یورو در گمرک مانده است که انتظار حمایت دولت برای وارد کردن این رام های قطار را داریم.

نورصالحی خواستار تخصیص تسهیلات بانکی و قرض الحسنه‌ای برای نوسازی ناوگان تاکسی‌های فرسوده از طریق استفاده از امتیاز منابع مالی صنایع بزرگ شد.

محیط زیست نیاز به امکانات ماهواره‌ای رصد و پایش آلودگی دارد

مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: سازمان محیط زیست که وظیفه رصد و پایش آلودگی هوا را بر عهده دارد از امکانات و ابزار لازم بهره‌مند نیست و رصد ۹ هزار واحد صنعتی در ۳۵ شهرک نیاز به امکانات رصد و پایش دارد.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود؛ پایش آلایندگی با استفاده از ابزار، تصاویر و تحلیل به همراه تصاویر ماهواره ای به عنوان پایلوت در قالب یک پروژه اجرایی برای اصفهان با کمک شرکت‌های دانش بنیان اجرایی شود.