ارومیه - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی گفت: در سال زراعی جاری بیش از ۲۲ هزار و ۸۰۰ تن بذر اصلاح شده گندم و جو در استان جهت کشت های پاییزه شده است.

مهدیه فلاح روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه این میزان توزیع بذر گواهی شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افزایش داشته است، افزود: در حال حاضر ۹ شرکت تولید کننده بذر گندم و جو در استان فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه بخشی از بذر مورد نیاز برای کشت گندم نیز در اختیار خود کشاورزان قرار دارد که آنها را ذخیره سازی و نگهداری کرده اند، گفت: مشکلی از حیث تولید و تامین بذر محصولات استراتژیک مانند گندم و جو در استان وجود ندارد.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: شرکتهای تولید کننده بذر گندم و جو در این استان در زمینه تولید ارقام مختلف گندم آبی شامل پیشگام، میهن، حیدری، سیمین، زرینه و حیران، ارقام گندم دیم شامل باران، واران، هشترود، هما، صدرا، جام و آذر ۲، ارقام جو آبی شامل بهمن و جلگه، مهتاب و آذران و ارقام جو دیم شامل سهند، آردا و آرتان فعالیت می کنند.

فلاح اضافه کرد: بذر به عنوان پایه مهم تولید در محصولات زراعی به ویژه گندم و جو نقش مهمی در افزایش تولید دارد و یکی از نهاده های مهم و تاثیر گذار در جهت رسیدن به خودکفایی در تولید گندم محسوب می شود.

وی با بیان اینکه از مجموع ۴۱۸ هزار هکتار از اراضی دیم استان ۳۵۰هزار هکتار تحت پوشش طرح جهش تولید در دیم زارها هستندگفت: تا کنون ۶۳ درصد سطح ابلاغی محقق و زیر کشت قرار گرفته است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی گفت: در راستای توسعه مشارکت کشاورزان در این زمینه ۶۳۰ کلاس ترویجی برای ۱۰ هزار و ۵۰۰ بهره بردار برگزار شده است‌ که‌ موجب جذب مشارکت آنان در این امر شده است.

فلاح اضافه کرد: برنامه ابلاغی در این زمینه برای هر یک از محصولات دیم از جمله گندم، جو، نخود، عدس، نباتات علوفه ای، دانه های روغنی، و گیاهان دارویی نیز در دست اقدام است.

وی با اشاره به تسهیلات ارائه شده و ادوات کشاورزی دنباله بند مورد استفاده برای تحقق این طرح اظهار کرد: ۵۰۰ دستگاه ادوات مختص دیمزارها به مبلغ ۶۶۸ میلیارد ریال تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار داده شده است و در حال جذب به عاملیت بانک ملی هست .

در آذربایجان غربی استانی با ۸۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی ( زراعی و باغی) سالانه بیش از ۶.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی برداشت می شود.