موسی میرزایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: زندهگیری سگها در سطح شهر بیرجند برعهده شهرداری است که سه تیم زندهگیر و هر تیم متشکل از ۲ نفر مجهز به قلاب و داروی بیهوشی به طور ۲۴ ساعت فعال هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۹۰۰ قلاده سگ در پناهگاه شهرداری بیرجند نگهداری میشود اظهار کرد: طبق دستورالعملها سه اقدام بعد از زندهگیری سگها می توان انجام داد و اگر فردی متقاضی این سگها باشد باید تعهد محضری دهد که حیوان بعد از تحویل، رها نخواهد شد.
معاون خدمات امور شهری شهرداری بیرجند گفت: به این ترتیب متقاضی با پرداخت هزینه عقیمسازی میتواند آن را تحویل بگیرد اما چون معمولا سگهای بلاصاحب بدون نژاد هستند متقاضی هم کم است لذا خروجی متناسب با ورودی نیست.
وی افزود: روش دوم عقیمسازی و رهاسازی است که باید خارج از مناطق حفاظت شده محیط زیست باشد اما هنوز چنین مکانی مشخص نشده است.
میرزایی عنوان کرد: مرگ با ترحم نیز راهکاری است که باید کارگروه استانی، مدت زمانی را برای نگهداری سگها مشخص کند و پس از آن اگر رهاسازی نشود و متقاضی نداشت از طریق مرگ با ترحم معدوم شود که چون حامیان حیوانات نسبت به این مساله اعتراض دارند این روش هم فعلا انجام نمیشود.
وی تاکید کرد: نگهداری، عقیمسازی، واکسیناسیون و غذارسانی اصولی به سگهای بلاصاحب از جمله اموری است که در این پناهگاه به پیمانکار بخش خصوصی سپرده شده است.
معاون خدمات امور شهری شهرداری بیرجند با بیان اینکه قرصهای ضد انگل و کنه نیز از دیگر اقدامات درمانی و بهداشتی در این پناهگاه است عنوان کرد: سه روز در هفته، غذارسانی به سگها انجام میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت این پناهگاه سه هزار مترمربع بوده که اکنون به ۱۲ هزار مترمربع افزایش یافته است گفت: شهروندان در صورت مشاهده سگهای بلاصاحب در محیطهای شهری با سامانه ۱۳۷ شهرداری تماس بگیرند تا تیمهای گشت نسبت به زندهگیری این سگها اقدام کنند.