به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی پور عصر پنجشنبه در بازدید از نمایشگاه گل نرگس واقع در روستای کلاگرمحله شهرستان جویبار، افزود: با شکل گیری اتحادیه ها و شرکت های تعاونی کشاورزی علاوه بر کاهش هزینه های تولید، مشکلات بازاریابی، صادرات و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی نیز مرتفع می شود.
وی ظرفیت تولیدات کشاورزی مازندران را بی نظیر توصیف کرد و تاکید کرد : کشاورزی مازندران نقش محوری در قدرت امنیت ملی دارد، بنابراین تولید کنندگان همواره مورد حمایت دولت هستند.
استاندار مازندران تصریح کرد: حمایت دولت به کشاورزان فقط در قالب شکل گیری اتحادیه ها و شرکت های تعاونی کشاورزی است.
حسینی پور تولید گل و گیاه را از فعالیت های مهم کشاورزی مازندران دانست و گفت: تولید کنندگان گل نرگس نیز برای برخورداری از کمک دولت باید شرکت تعاونی گل نرگس را تشکیل و راه اندازی کنند.
مازندران رتبه سوم تولید گل نرگس را در کشور در اختیار دارد. استان های تهران، گیلان، گلستان و خراسان بازارهای گل نرگس مازندران هستند.
کشت گل نرگس برای بسیاری از کشاورزان مازندران کشت مکمل و یا دوم محسوب می شود، بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی، کشاورزان نرگس کار علاوه بر فروش شاخه گل، از راه فروش پیاز گل هم سالانه درآمد کسب می کنند.
سالانه بیش از ۲۰۰ تن پیاز گل نرگس هم در مازندران تولید و روانه بازار می شود، هم اکنون حدود ۵۰۰ بهره بردار در مازندران به کشت گل نرگس اشتغال دارند و هر سال ۲۵ هزار نفر هم در مراحل مختلف تولید این محصول از کاشت تا برداشت فعال هستند.
گل نرگسی که در مازندران کشت می شود به علت رطوبت بالا از نوع درشت است و ماندگاری بیشتری در مقایسه با سایر ارقام دارد.
گیاه شناسان تاکنون ۶۰ گونه گونه گل نرگس را در ۶ رنگ مختلف در جهان شناسائی کرده اند که چهار گونه آن در استان های مازندران، خوزستان و فارس در ایران کشت می شوند.
مازندران حدود ۱۰۰هکتار نرگسزار دارد و شهرستان جویبار با ۷۵ هکتار کانون کشت این گل زمستانی در مازندران است.