رونق اشتغال فصلی در مازندران با آغاز برداشت گلِ نرگس

ساری- ایرنا- همزمان با برداشت گل نرگس و عرضه این شاخه گل‌های خوشبو و زیبا در مراکز خرید، بازار روزها و خیابان‌ها به ویژه سر چهار راه های شهرهای مازندران، بازار این گیاه بومی استان رونق گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نخستین برداشت گل نرگس از سطح ۱۰۰ هکتاری مازندران از نرگس زارهای جویبار که بخشی از نیاز گلفروشی های کشور را تامین می کند، شروع شد.

طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران شهرستان جویبار کانون کشت گل نرگس در استان است و بر اساس برآوردهای رسمی ۷۰ درصد سطح زیر کشت این گل در جویبار واقع است، قائمشهر و ساری هم ۲ شهرستان دیگر مازندران هستند که کاشت گل نرگس در آنجا رواج دارد.

کشت گل نرگس در مازندران از ماه تیر آغاز می شود و تا اواسط مرداد ادامه می یابد و برداشت آن متناسب با شرایط آب و هوائی از نیمه دوم آذر تا اسفند هم به درازا می کشد.

ظرفیت‌های فراوان استان مازندران در بخش‌های مختلف کشاورزی، ‌دامداری و شیلات در تمامی فصول سال برای کارگران روزمزد منبع درآمد به همراه دارد، این روز ها علاوه بر این که کارگران فصلی مشغول چیدن انواع مرکبات به خصوص پرتقال هستند، با آغاز برداشت گل نرگس شرایط کارگری و دست فروشان رونق بیشتری گرفته است.

میوه چینی، سبزی چینی، نشای برنج، وجین مزارع و ده‌ها شغل دیگر کارگری در مازندران، بیشتر وابسته به وجود کارگران فصلی به ویژه زنان است که در تمامی مناطق استان در تمامی فصل سال کم و بیش قابل مشاهده هستند.

رونق اشتغال فصلی در مازندران با آغاز برداشت گلِ نرگس

جشنواره گل نرگس مازندران در ایستگاه هفتم

مدیر جهاد کشاورزی جویبار با بیان این که امسال نیز همانند سال گذشته حدود ۷۰ هکتار از زمین های کم بازده این شهرستان زری کشت گل نرگس رفته است، گفت: هفتیمن جشنواره گل نرگس اول دی ماه امسال همزمان با اوج برداشت این گیاه زمستانی در روستای «کردکلا» بخش گیلخواران برگزار می شود.

عبدالله رحیمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، از آغاز برداشت گل نرگس خبر داد و افزود: این روزها بسیاری از کارگران فصلی از نقاط مختلف استان برای چیدن گل نرگس و مرکبات به این شهرستان می آیند.

وی وضعیت رویش و گل دهی گل های نرگس را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: تنها راه اقتصادی کردن این گیاه این است که تولیدکنندگان باید ساختار منسجم اتحادیه‌ای و تعاونی را شکل دهند و به سمت فرآوری این محصول بروند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار با بیان این نکته که کشت گل نرگس در اراضی کم بازده انجام شده است، ادامه داد: این فرصت مناسبی است تا حداکثر درآمد پایدار برای کشاورزان ایجاد شود.

مازندران رتبه سوم تولید گل نرگس را در کشور در اختیار دارد. استان های تهران، گیلان، گلستان و خراسان بازارهای گل نرگس مازندران هستند.

کشت گل نرگس برای بسیاری از کشاورزان مازندران کشت مکمل و یا دوم محسوب می شود، بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی، کشاورزان نرگس کار علاوه بر فروش شاخه گل، از راه فروش پیاز گل هم سالانه درآمد کسب می کنند.

سالانه بیش از ۲۰۰ تن پیاز گل نرگس هم در مازندران تولید و روانه بازار می شود، هم اکنون حدود ۵۰۰ بهره بردار در مازندران به کشت گل نرگس اشتغال دارند و هر سال ۲۵ هزار نفر هم در مراحل مختلف تولید این محصول از کاشت تا برداشت فعال هستند.

گل نرگسی که در مازندران کشت می شود به علت رطوبت بالا از نوع درشت است و ماندگاری بیشتری در مقایسه با سایر ارقام دارد.

گیاه شناسان تاکنون ۶۰ گونه گونه گل نرگس را در ۶ رنگ مختلف در جهان شناسائی کرده اند که چهار گونه آن در استان های مازندران، خوزستان و فارس در ایران کشت می شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha