مشهد - ایرنا - تولیت آستان قدس رضوی گفت: کمک و همکاری در جهت کاهش و رفع آسیب‌های اجتماعی از اولویت‌های آستان قدس است بطوریکه اگر نیاز باشد برخی از فعالیت‌های دیگر خود را برای پرداختن بهتر به این موضوع کم کرده یا متوقف می‎‌کنیم.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، پنجشنبه در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری با موضوع جوانی جمعیت با بیان اینکه از نگرانی‌ها و دغدغه‌های جدی رهبر معظم انقلاب موضوع آسیب‌های اجتماعی است، افزود: شاید وجود آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق موضوعی عادی در جوامع بشری بشمار رود، اما این امر قبیح به هیچ وجه شایسته و در شأن نظام مقدس اسلامی نبوده و بویژه در شهر و استانی که متبرک به وجود مقدس امام رضا(ع) است، بسیار مذموم‌تر است.

وی ادامه داد: از درون طلاق بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از قبیل اعتیاد، فساد، فقر و غیره می‌تواند ایجاد شود و کودکان طلاق بیشتر در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند، لذا نمی‌توانیم نسبت به این پدیده بی تفاوت باشیم.

تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: زمانی در جامعه‌ ایرانی طلاق به عنوان امری بسیار قبیح و زشت شناخته می‌شد اما متأسفانه امروزه در حال تبدیل شدن به امری عادی است.

به گفته وی، فرهنگ قبیح دانستن طلاق باید دوباره در جامعه احیا شود و این امر نیازمند بهره‌گیری از منابع مختلف فرهنگی همچون منبرها، کتاب‌، فعالیت رسانه‌ای، هنری، فیلم، سریال و است.

وی گفت: رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما می‌توانند با تولید آثار هنری، فیلم و سریال‌های مرتبط و ارائه الگوهای موفق فرهنگی و اجتماعی، در فرهنگ سازی و ارتقای سطح دانش اجتماعی و حفظ کیان خانواده‌ها بسیار مؤثر باشند.

حجت الاسلام مروی گفت: در خراسان رضوی نهایت همصدایی، همدلی و اعتماد بین بخش‌‎های مختلف وجود دارد، این وفاق بهترین فرصت و شرایط را برای همکاری و هم افزایی بین بخشی در جهت خدمت بهتر به مردم ایجاد کرده است.

وی افزود: در خصوص اقدامات برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، همانگونه که در پایتخت این مهم بر عهده قوه مجریه و وزارت کشور گذاشته شده است، اگر این سلسله مراتب به استان‌ها ادامه یابد به صورت قانونی و ساختاری، محوریت باید با استانداری باشد، لذا آستان قدس خود را موظف به همکاری کامل با استانداری خراسان رضوی در این مقوله می‌داند و قطعا سایر بخش‌ها و ارگان‌های استان نیز همین نگاه را خواهند داشت.

استاندار خراسان رضوی نیز اظهار کرد: اگر ازدواجی صحیح شکل بگیرد، قطعا پایه‌های زندگی مشترک مستحکم‌تر خواهد بود؛ لذا توجه به مقدمات ازدواج و انتخاب صحیح و با شناخت زوجین در کاهش طلاق‌ها بسیار مهم است.

یعقوبعلی نظری با بیان اینکه زوجین همچنین نیازمند آموزش‌های ضمن ازدواج هستند، افزود: باید به زوجین «آموزش‌های حین زندگی» داده شود و این آموزش‌های قطعاً می‎تواند به حفظ، تحکیم و تعمیق زندگی مشترک بسیار کمک کند.

توانمندسازی خانواده‌ها و زوج‌های جوان با هدف استفاده از ظرفیت‌ها و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بویژه کاهش طلاق از موضوعات این تفاهم‌نامه است.

حضور زوجین در برگزاری کارگاه‌های توجیهی و علمی مرتبط با طرح، کمک به بومی‌سازی محتواها و سرفصل‌ها، تولید محتوا برای بروشورها، رسانه‌ها و کلاس‌های آموزشی، معرفی اساتید و مربیان با تجربه و با صلاحیت، برگزاری کارگاه‌های آموزشی تکمیلی، پشتیبانی سه ساله از زوجین بر اساس مدل مصوب حمایت از زوجین نیازمند برای دریافت خدمات آموزشی و پشتیبانی به صورت رایگان یا با تخفیف برخی از مفاد این تفاهم نامه است.

این تفاهم نامه بین آستان قدس رضوی، استانداری خراسان رضوی، دادگستری، شهرداری، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حرم مطهر امام رضا(ع) به امضا رسید.