سید علی احمد زاده شامگاه جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اجرای این طرح تمام روستاهای کمربندی باشت از شبکه آب آشامیدنی سالم برخوردار و تنش آبی باشت این مناطق برای نخستین بار در دولت سیزدهم برای دوره ۸۰ساله حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه کمربندی باشت دچار تنش آبی است بیان کرد: مطالعات برای رفع تنش آبی این منطقه انجام شده و در این زمینه هفت حلقه چای حفر و تا هفته آینده پیمانکار آن مشخص خواهد شد.
احمد زاده با بیان اینکه برای طرح آبرسانی باشت را بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است اظهار کرد: در زمینه خدمات رسانی روستاها اقدامات چشمگیری در زمینه آب، برق، بهسازی جاده روستاها و گاز انجام شده است.
باشت به کارگاه عمرانی تبدیل شده است
وی تصریح کرد: هم اکنون سه پیمانکار برای ساخت جاده در منطقه کم برخوردار پیچاب در حال فعالیت می باشد و در زمینه راه های روستایی در دولت سیزدهم خدمات ارزنده ای در این منطقه انجام شده است.
احمد زاده بیان کرد: آبرسانی به دشت خان احمد در قالب فاز دوم طرح تامین آب امامزاده و خان احمد به مساحت سه هزارو ۱۰۰ هکتار در دست اجراست که با بهره برداری از این طرح مشکل آ ب کشاورزی بخشی از این شهرستان برطرف خواهد شد.
وی اظهار کرد: هم اکنون ساخت بیواتانول و کنجاله تخمیری باشت در دست اجراست که در صورت رفع مشکلات و راهاندازی طرح ۲۵۰ نفر شغل ایجاد خواهد شد.
احمد زاده با بیان اینکه کوه دهک باشت یکی از مناطق خوش آب و هوا است گفت: این منطقه هم اکنون با مشکل آب مواجه هستند و به دلیل تنش آبی الگوی کشت خود را تغییر دادند.
وی بیان کرد: با وجود زمین های کشاورزی متعدد در این منطقه می طلبد برای رفع مشکل این روستا اقدامات لازم صورت گیرد.
احمد زاده ابراز کرد: روستای کوه دهک آب آشامیدنی ندارد ولی در سفر اخیر هیئت دولت یک حلقه چاه پدافند غیرعامل در منطقه مورد بررسی قرار گرفت، کارهای مطالعاتی آن انجام گرفته است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: سرعت بخشی به عملیات اجرایی تکمیل طرح های نیمه تمام عمرانی به ویژه در مناطق روستایی و محروم از برنامه های اصلی دولت سیزدهم است.
وی تصریح کرد: عملیات اجرایی بهسازی و آسفالت کوه دهک به طول ۳.۲ کیلومتر و با ۴۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری در دولت سیزدهم انجام شد.
احمد زاده اظهار کرد: طرح برق رسانی به کوه دهک برای بیش از ۱۳ خانوار و با اعتبار بیش از ۲۲ میلیاردو ۲۵۰ میلیون ریال از طرح در دی ماه ۱۴۰۰ اغاز و در اوایل سال ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: برای اجرای این طرح ۶.۵ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۸۰۰ متر شبکه فشار ضعیف انجام و سه دستگاه ترانسفورماتور نصب شد.
نرخ بیکاری در دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد چهار درصد کاهش یافت
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در ابتدای استقرار دولت سیزدهم نرخ بیکاری در این استان۱۱.۲ درصد بوده که هم اکنون به هفت درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری دراین استان بالاست گفت: استخدام ها در دستگاه های دولتی باید به وسیله آزمون برگزار شود .
احمد زاده ابراز کرد: با افتتاح و کلنگ زنی چندین پروژه بزرگ و کوچک در سفر پیش روی رئیس جمهور به استان شاهد تحولات عظیم به خصوص در ایجاد اشتغال و تولید خواهیم بود.
اسم روستای پشت کوه باشت به دلیل خدمات ارزنده دولت تغییر یافت
احمد زاده ابراز کرد: منطقه پشت کوه باشت به دلیل خدمات ارزنده دولت آباد شده و اسم این منطقه به گلستان تغییر نام یافته است.
وی ادامه داد: مهمترین مشکل این منطقه جاده، فرسوده بودن مدارس، سنگ فرش معابر، تامین آب آشامیدنی ، ره اندازی مرکز خدمات جامعه سلامت، برق، زیر ساخت های مخابراتی و ... است که باید در اولویت کاری مدیران مربوطه قرار گیرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در دهه ۷۰ زمان مسئولیتم در فرمانداری گچساران جاده این منطقه تا جهاد آباد ساخته شد و از آن زمان تاکنون هیچ تغییری نکرده و با توجه به جمعیت و ۲ هزار نفری این منطقه ساخت و تعریض این جاده لازم است که باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
احمد زاده تصریح کرد: با توجه به اینکه درآمد بیشتر این منطقه از کشاورزی تامین و هم اکنون پمپاژ های آب این منطقه دچار مشکل است و در صورت برطرف نشدن این موضوع درختان این منطقه خشک خواهند شد.
وی ادامه داد: آب آشامیدنی مردم این منطقه از یک حلقه چاه آبرفتی تامین می شود که با توجه به افزایش غلظت املاح موجود در آن می طلبد امور آب برای رفع این معضل چاره اندیشی کند.
احمد زاده با اشاره به تنش آبی در برخی روستاهای این منطقه ابراز کرد: با توجه به اینکه تعداد روستاهای این منطقه از ۱۶ روستا به ۲۲ روستا رسیده هم اکنون با برخی از مشکلات از جمله برق و آب مواجه هستند.
وی اظهار کرد: مدارس این منطقه هم اکنون فرسوده است و نیاز به تامین اعتبار برای بازسازی دارد و با توجه به اینکه این منطقه خوش آب و هوا یکی از مهمترین قطب های گردشگری استان می باشد نیاز است سنگ فرش معابر این منطقه در اولویت کاری متولیان امر قرار گیرد.
شهرستان باشت دارای۱۲۰ روستا دارد که از این تعداد ۱۱ روستا دارای جمعیتی بیش از ۵۰ خانوار و ۴۴ روستا دارای جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار است.
۵۲درصد از جمعیت ۲۲ هزار نفری باشت در روستاها زندگی می کنند.