به گزارش ایرنا، رییس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول در این آیین در سالن شهید احمد سوداگر مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول گفت: ۲ کتاب رونمایی شده در این آیین به همت پژوهشگر دفاع مقدس منوچهر مهدی پور جمع آوری و به کمک موسسه فرهنگی ثارالله و اداره آموزش و پرورش به چاپ رسیدند.
سرهنگ هادی سعادت زاده افزود: ۲۰ عنوان کتاب پیرامون شهدای دزفول و نقش دستگاههای این شهرستان در دوران دفاع مقدس از ابتدای سال جاری تاکنون چاپ و رونمایی شده است.
وی با تاکید بر لزوم همکاری دستگاههای شهرستان برای تدوین نقش آن ادارات در دوران دفاع مقدس ادامه داد: اداره تربیت بدنی تاکنون چهار کتاب پیرامون شهدای ورزشکار و آموزش و پرورش کتابی پیرامون شهدای دختر دانش آموز این شهرستان به چاپ رسانده اند.
۴۰ هزار عمل جراحی دوران دفاع مقدس در دزفول انجام شد
سرهنگ سعادت زاده اظهارکرد: امسال ۲ مسابقه کتابخوانی با محوریت شهید کمیلی و برادران صبور در دزفول برگزار شده است که اختتامیه مسابقه کتابخوانی شهدای صبور به زودی برگزار میشود.
وی با اشاره به نقش کادر درمان دزفول در دوران دفاع مقدس ادامه داد: ۴۰ هزار عمل در دوران دفاع مقدس در مراکز درمانی شهرستان دزفول انجام شده که نشان از نقش و جایگاه دانشگاه علوم پزشکی دزفول در دوران دفع مقدس است.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول با بیان اینکه تدوین عملکرد این دانشگاه در جنگ تحمیلی در دستور کار است، گفت: عملکرد سپاه پاسداران دزفول و همچنین کمیته انقلاب این شهرستان در دوران دفاع مقدس نهایی شده است و به زودی رونمایی میشود.
برگزاری ۸۰ یادواره شهدا در مدارس دزفول برنامهریزی شده است
مدیر آموزش و پرورش دزفول نیز با بیان اینکه ۱۱۴ دختر شهیده در دزفول وجود دارد، گفت: آموزش و پرروش دزفول با ۷۶۰ شهید بیشترین شهدای دانش آموز کشور را دارد.
امیر ظاهرطحان ادامه داد: هیچ کشور غربی در برابر به خاک و خون کشیدن دختران دانش آموز بی گناه دزفول در دفاع مقدس دم بر نیاورد.
وی افزود: دشمن در اغتشاشات سال گذشته نشان داد که برای دختران این آب و خاک برنامه دارد به همین دلیل تدوین کتاب پیرامون شهدای دختر دانش آموز در آشنایی دانش آموزان با شهدا نقش موثری دارد.
مدیر آموزش و پرورش دزفول بیان کرد: ۸۰ یادواره در مدارس دزفول برنامه ریزی شده که تاکنون ۴۰ یادواره با حضور مادران و پدران شهدا برگزار شده است.
برخی دستگاههای دزفول به مسوولیت خود در قبال شهدا عمل نمیکنند
پژوهشگر و نویسنده کتابهای دفاع مقدس دزفول نیز در این آیین با بیان اینکه ۱۷۴ شهید پاسدار رسمی در دزفول مدفون هستند، گفت: دزفول در دوران دفاع مقدس، ۲ هزار و ۶۳۹ شهید تقدیم انقلاب کرده است.
منوچهر مهدی پور با تاکید بر اینکه همه شهدا شاخص هستند، افزود: شهدا ستارگان راهنمایی هستند که راه سعادت را نشان میدهند.
وی با انتقاد از همراهی نکردن دستگاهها برای چاپ کتاب پیرامون شهدا ادامه داد: برخی دستگاههای دزفول به مسوولیت خود در قبال شهدا عمل نمیکنند.
به گزارش ایرنا، کتابهای «پاسداران شهید سرزمین نور» و «دختران بهشت» دختران شهید دانش آموز دزفول ۲ کتاب به قلم پژوهشگر دفاع مقدس منوچهر مهدی پور است که در این آیین رونمایی شدند. مهدی پور پیش از این ۱۵ کتاب با محوریت شهدای دزفول به نگارش درآورده است.
به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد.
اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد، ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما در هشت سال جنگ هم نتوانست مقاومت و پایداری مردم دزفول در هم شکند.
به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد.
همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.