وحیدرضا فریدونی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال جاری برای دومین سال پیاپی، کشت قراردادی گندم در استان اجرا می شود که گندمکاران با درج مشخصات خود در سامانه کشت، قرارداد خود را به ثبت می رسانند.
مدیرکل غله خراسان رضوی گفت: طرح کشت قراردادی گندم با هدف ایجاد الگوی پایدار کشت، نیل به خودکفایی در تولید گندم و همچنین حمایت از گندمکاران با حذف واسطه ها و تولید محصول باکیفیت اجرا میشود.
وی ادامه داد: ثبت این مقدار سطح زیر کشت در سامانه هوشمند کشاورزی قراردادی با همراهی و مشارکت کشاورزان محقق شده است.
فریدونی با اشاره به رتبه چهارم استان خراسان رضوی از نظر سطح زیر کشت گندم در کشور ادامه داد: امسال افزون بر ۱۹۸ هزار هکتار از کشتزارهای گندم استان برای اجرای این طرح حمایتی دولت هدف گذاری شده است که از این بین ۷۵ هزار هکتار به کشت دیم و ۱۲۳ هزار هکتار به کشت آبی اختصاص خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، کشاورزانی که در طرح حمایتی کشت قراردادی گندم مشارکت می کنند علاوه بر برخورداری از یارانه های مربوطه همچون بهره گیری از ۲۰ درصد تخفیف بیمه محصولات، از کمک هزینه کرایه حمل به میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به ازای هر تن محصول نیز بهره مند خواهند شد؛ همچنین امسال برای حفظ رفاه کشاورزان مقرر شده است که پرداخت حق بیمه های صوت گرفته بعد از تحویل محصول به مراکز ذخیره سازی و دریافت هزینه دسترنج آنان، واریز شود.
سال گذشته استان خراسان رضوی با ثبت ۶۹ درصد از اراضی و سطح زیر کشت گندم آبی خود در سامانه کشت قراردادی گندم، توانست عنوان چهارمین استان کشور در اجرای این طرح را از آن خود کند.
در کشت قراردادی بذر، کود، سم و بیمه محصولات کشاورزی توسط طرف قرارداد تامین و پس از برداشت و تحویل محصول، از مطالبات کشاورزان کم میشود.