حسین اسماعیلیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقدام بر اساس مصوبه قرارگاه عملیاتی پایش آب مشهد عملیاتی می شود.
وی اضافه کرد: استان و مشهد، پارسال با خشکسالی شدیدی به لحاظ بارندگی مواجه بود به طوری که میزان بارندگی در سال آبی گذشته ۹۰ میلیمتر گزارش شد که در مقایسه با ۲۴۰ میلیمتر بارندگی منطقه در شرایط نرمال و دوره آماری، کاهش بسیار شدیدی داشت.
اسماعیلیان افزود: با همراهی مردم و مشارکت تمامی دستگاه ها، سازمان ها و نیز اجرای طرح ها و اقدامات اضطراری متعدد، توانستیم تابستان امسال را بدون کمترین مشکلی سپری کنیم.
مدیرعامل عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به تداوم خشکسالی و کاهش بارندگی از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه) تاکنون، اظهار کرد: با وجود پیش بینی پاییزی پربارش برای شهرستان مشهد، همچنان شاهد تداوم خشسالی و کاهش بارندگی در استان هستیم و میزان بارندگی پاییز امسال تنها ۱۸ میلیمتر بود که نسبت به دوره آماری درازمدت بیش از ۶۰ درصد کاهش نشان می دهد.
اسماعیلیان گفت: در سال آبی جاری هیچ ورودی آبی به چهار سد تأمین کننده آب کلانشهر مشهد نداشته ایم و اکنون ذخیره کل سدها به حدود پنج درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: حتی اگر بارندگی زمستان جاری هم به صورت نرمال صورت گیرد، به دلیل خشکسالی های پیاپی و افت شدید منابع آب، کماکان با شرایط بحرانی رو به رو خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: با ادامه دار شدن خشکسالی، سال سختی را پیش رو خواهیم داشت لذا برنامه ریزی سخت و فشرده و نیز همراهی ویژه جامعه و شهروندان ضروری است.
سدهای تامین کننده آب مشهد شامل سدهای "دوستی، طُرُق، اَرداک و کاردِه" است که به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالی در شرایط بسیار نامناسبی قرار دارند.
بر اساس اعلام سازمان های حوزه آب، ۱۰۰ درصد وسعت مشهد در وضعیت بسیار شدید خشکسالی قرار دارد.