تهران- ایرنا- وزیر علوم، در پیامی به مناسبت هجدهمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان تاکید کرد: آرمان او «ما می‌توانیم» بود و همه همت خود را فروتنانه بدان امید که مرجعیت علمی و سیادت تمدنی ایران اسلامی، شکوهی روزافزون داشته باشد، به میان آورد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، محمدعلی‌زلفی‌گل در این پیام نوشت: دکتر سعید کاظمی آشتیانی فرزند برومندی بود که به درک دین و دانش، درهای رستگاری و رهایی را به روی خویش گشود. گزیده‌مردی مؤمن که با جانی جویا از جبهه‌های جنگ قد کشید و در جهاد دانش ثمر داد. آرمان او «ما می‌توانیم» بود و همه همت خود را فروتنانه بدان امید که مرجعیت علمی و سیادت تمدنی ایران اسلامی، شکوهی روزافزون داشته باشد، به میان آورد.

در ادامه این پیام آمده است: دانشمندی جهادگر که مقام معظم رهبری، او را به‌عنوان الگوی جهاد علمی و از نادره رویش‌های پربرکت انقلاب اسلامی تمجید و تحسین کردند و تکثیر پشتکار و پرهیزگاری مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی را در این روزگار از آرزوهای خود برشمردند. کارنامه متعالی مدیریت او در مناصب علمی و مسئولیت‌های خطیری که بر عهده داشت، آبروی نظام دانشگاهی ماست که بسیار ناممکن‌های ممکن‌شده در این روزگار، باقی‌الصالحات ایثارگری‌ها و ارزش‌افزوده باورمندی‌های او به اعجاز علم و عزت ایمان محسوب می‌شود.

زلفی گل در بخش دیگری از این پیام تصریح کرد: پیدایش «پژوهشگاه رویان» که پایگاه علم و امیدواری امروز ایران اسلامی‌ست، شناسنامه کاری و کرامت آن فقیدِ سعید است که نام او را در سلک «و السابقون السابقون، اولئک المقربون» ثبت و ضبط کرده است.

وزیر علوم در پایان این پیام افزود: در سالروز غیبت آن دانشمند عزیز که مقارن با سالروز شهادت یگانه‌مرد میدان مقاومت؛ شهید حاج قاسم سلیمانی است، آرزومندم هر دو فرزند فقید این مرزوبوم در جوار رحمت حضرت حق، متنعّم و مستفیض باشند که مصداق این شاخه نور از کتاب‌الله‌اند: بل هو آیات بینات فی صدور الذین اوتوا العلم و ما یجحد بآیاتنا الا الظالمون...

به گزارش ایرنا، پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی خرداد ماه ۱۳۷۰ با مدیریت دکتر کاظمی رسما فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون هزاران زوج نابارور با بهره مندی از خدمات این مرکز پیشرفته درمان ناباروری صاحب فرزند شده اند. کاظمی در همین دهه و هم زمان با مدیریت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران و پژوهشکده رویان در دانشگاه تربیت مدرس به ادامه تحصیل در رشته علوم تشریح با گرایش جنین شناسی پرداخت و در سال ۱۳۷۶ با رتبه ممتاز موفق به اخذ درجه دکتری شد.

دانش فراوان، هوش سرشار، توان مدیریتی بالا از یک سو و تعهد، اخلاص و ایمان همیشگی او به خداوند متعال از سویی دیگر سبب شد تا در دوران حیات کوتاهش در دو حوزه مدیریتش موفقیت‌های چشمگیری همچون گسترش روش های پیشرفته درمان ناباروری، تولید و تکثیر و انجماد سلول های بنیادی جنینی و همانند سازی (کلونینیگ) حیوانات را رقم بزند. کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و سلول‌های بنیادی در ایران بود.

 مراسم بزرگداشت هجدهمین سالروز درگذشت زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی روز پنجشنبه ۱۴ دی‌ماه ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ در قطعه ۲۵، سالن همایش گلزار شهدای سازمان بهشت‌زهرا(س) برگزار می‌شود و در ادامه با حضور مسئولان کشوری و لشکری از یادمان این جهادگر فقید در قطعه ۱۶ بهشت‌زهرا تهران(س) رونمایی خواهد شد.