مراسم بزرگداشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی دانشمند تراز انقلاب برگزار شد

شهر ری - ایرنا - مراسم بزرگداشت هجدهمین سالگرد جهادگر علمی کشورمان و دانشمند تراز انقلاب ، زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان و سلول های بنیادی در ایران در بهشت زهرا(س) برگزار شد.

به گزارش ایرنا ، هجدهمین بزرگداشت سالگرد جهادگر زنده یاد دکتر دکتر کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و سلول های بنیادی در ایران روز پنجشنبه با حضور دکتر عبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان ، حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی و دکتر سید علی یزدی خواه نماینده مردم تهران ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی ،معاونین و جمعی از دانشجویان جهاد دانشگاهی در سالن همایش شهدای بهشت زهرا (س) برگزار شد.

مراسم بزرگداشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی دانشمند تراز انقلاب برگزار شد

۱۴ دی‌ماه امسال هم‌زمان با هجدهمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی مراسم بزرگداشتی برای این جهادگر فقید برگزار و از بنای یادمانش در قطعه ۱۶ بهشت‌زهرا (س) تهران رونمایی می‌شود.

عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در این مراسم اظهار داشت: بسیاری از کارهایی که زمان دکتر کاظمی آشتیانی آغاز شده به کارآزمایی بالینی رسیده و امید است با مجوزهایی که از مجموعه های علمی و دستگاههای ذی ربط ، اقدامات شروع شود و نتایج موثرتری را شاهد باشیم و نام جهاد دانشگاهی را با تلاش زنده یاد آشتیانی را سرافراز تر کنیم .

وی با اشاره به تجربیات دکتر کاظمی آشتیانی خاطرنشان کرد: از تجربه دکتر کاظمی پژوهشی بود که روی مدل حیوانی انجام شد که یک کار علمی جدید بود و تحقیقات روی مدل حیوانی از آنجا شروع کرد.

شاهوردی ادامه داد: همچنین بحث‌های علوم اعصاب کار جدیدی است که در حال انجام است. امید است نتیجه کار دانشمندان جوان رویان را به‌شکل فرهنگی ترویج دهیم و به نسل‌های بعدی منتقل کنیم.

دکتر کاظمی آشتیانی یک دانشمند تراز انقلاب

مراسم بزرگداشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی دانشمند تراز انقلاب برگزار شد

دکتر سید علی یزدی خواه نماینده مردم تهران ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این دانشمند عزیزمان مظهر وحدت بین ایمان و عمل و تخصص و کار جهادی است.

وی افزود: دوستانی که مرتبط با ایشان بودند و آشنایی دارند می گویند ایشان در همان سالها از عمق وجود کار علمی می‌کرد ما امروز می بنیم که چگونه خمیر مایه های ایمانی را با کارهای طاقت فرسای تخصصی کنار کار جهادی و شبانه روزی خودشان عجین می‌کردند و خروجی های بسیار ارزشمندی را می‌گرفتند.

یزدی خواه ادامه داد: کارآمدی انسان مسلمان و الگوهای اینجا جلوه گر می‌شود و او را یک دانشمند تراز انقلاب و جامعه مهدوی باید نام ببریم . باید بگوییم که این الگو و مرد شریف کسی جز مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی نیست و درود می‌فرستیم به روح پاک دانشمند عزیز و انشالله تداوم راه شان را دوستان عزیز در جهاد دانشگاهی و جوامع علمی و دانشگاهی رویان تداوم بخشند.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از برگزیدگان پویش سعید ایران تقدیر و برندگان مسابقه ادبی و هنری در سه رشته دل نوشته، مسابقه پیامکی و نقاشی معرفی شدند.

در بخش دل نوشته رتبه اول را الهه عباس زاده از پژوهشگاه رویان کسب کرد. در بخش نقاشی شیوا شهبازی رتبه اول را کسب کرد و در بخش مسابقه پیامکی رتبه اول به محمد یحیایی اهدا شد .

یادگارهای طلایی

زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی بر این باور بود که امروز مؤثریم و فردا اثر؛ آثار و یادگارهای طلایی که امروز و در آستانه هجدهمین سالگرد بنیان‌گذار پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و سلول‌های بنیادی در ایران همچنان می‌درخشند.

کاظمی آشتیانی بنیان‌گذار پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و سلول‌های بنیادی در ایران از فرزندان صالح انقلاب است که علاوه بر خدمات ماندگاری که در این نهاد داشت، توانست نقشی راهبردی و منحصربه‌فرد در تولید سلول‌های بنیادی، شبیه‌سازی و درمان ناباروری در سطح کشور و به اهتزاز درآوردن پرچم ایران در عرصه‌های علمی بین‌المللی ایفا کند.

جهادگری که همواره مورد تحسین مقام معظم رهبری قرارگرفته است

او ازجمله دانشمندانی است که در بُرهه‌های مختلف زمانی مورد تحسین مقام معظم رهبری قرارگرفته است. آخرین سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این رابطه به ۸ آذرماه ۱۴۰۲ برمی‌گردد که رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از بسیجیان سراسر کشور، شهید فخری‌زاده و مرحوم کاظمی آشتیانی را دو بسیجی عرصه علم و دانش خواندند که مرزهای علم را در کشور جابجا کردند.

جهاد سعید؛ از تولد تا ورود به جهاددانشگاهی
این جهادگر فقید که رهبر انقلاب اسلامی به ویژگی‌های متمایزش اشاره می‌نمایند در نخستین روز از فروردین‌ماه ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد. آثار نبوغ از همان سنین نوجوانی و جوانی در وی قابل‌مشاهده بود. به‌طوری‌که در همان سن ۱۸ سالگی هم‌زمان با ورود به دانشگاه، در هنرستان «پیام امید» به تدریس ادبیات و بینش اسلامی پرداخت.

دوران جوانی و شکل‌گیری شخصیت او با مبارزات انقلاب اسلامی مصادف شد. او که از سال ۱۳۵۸ در رشته فیزیوتراپی دانشکده علوم توان‌بخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران درس می‌خواند با شروع انقلاب فرهنگی و جنگ تحمیلی در سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲، مستمر به جبهه رفت‌وآمد داشت تا اینکه پس از ۱۱ سال در سال ۱۳۶۹ با اخذ مدرک کارشناسی ارشد رشته فیزیوتراپی از دانشکده علوم توان‌بخشی فارغ‌التحصیل شود.

پس از سپری کردن موفقیت‌آمیز این دوره، مسئولیت جهاددانشگاهی دانشکده علوم توان‌بخشی به او واگذار شد و تا سال ۱۳۶۵ در این مسئولیت حضور داشت تا اینکه بعد از ادغام جهاد این دانشکده با جهاددانشگاهی مرکز علوم پزشکی ایران، کاظمیِ جوان مسئول بخش تحقیقات جهاددانشگاهی علوم پزشکی ایران را بر عهده گرفت.

سال ۱۳۸۴ دکتر تازه به ۴۴ سالگی پا گذاشته بود، اما هنوز خیلی از آرزوهایش در نوبت بودند تا زمان وقوعشان برسد؛ اما تقدیر رقم خورده بود و دیگر عدد و رقم معنی نداشت. گویی قرار بود مردی که سیمین را دیده، در آرزوی دیدن «رویانا» بماند و بارویان خداحافظی کند. دکتر ۱۴ دی ۱۳۸۴ در بهت و ناباروری دوستان و همکارانش از دنیا رفت.

اما علی‌رغم همه فشارهای روحی نبودن دکتر، تلاش‌ها متوقف نشد. شبیه‌سازی حیوانات ادامه پیدا کرد و بالاخره «رویانا» ۸ مهرماه ۱۳۸۵ به دنیا آمد و «اولین گوسفند شبیه‌سازی‌شده خاورمیانه» لقب گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha