شهرکرد- ایرنا- رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۱۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان انجام شده است و مشکلی در خصوص تامین مرغ در استان وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز چهارشنبه در نشست مهار تورم چهارمحال و بختیاری که با حضور استاندار و معاون وزیر صمت برگزار شد، افزود:در آذرماه سالجاری یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار و در دی‌ماه تاکنون ۶۳۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شده است و تا پایان‌ماه به بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه خواهد رسید.

به گفته وی، در سال گذشته ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان از سوی فعال این بخش محقق شد.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه امسال تاکنون ۲۸ هزار تن آبزیان در استان تولید شده است، گفت: تولیدات آبزیان در سال‌گذشته در استان ۲۴ هزار و ۸۰۰ تن بود.

وی اظهار داشت: به واسطه بارندگی پارسال در استان، تولیدات حوزه کشاورزی استان از ۹۰۰ هزار تن در سال‌گذشته به یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار تن در سال زراعی ۱۴۰۲ رسیده است.

برزگر افزود: تولیدات بخش دام، طیور قیمت گوشت قرمز و سفید و لبنیات به دلیل آزاد سازی نرخ ارز افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی برای افرایش تولیدات در سالجاری ۲.۵ درصد بود، گفت: با توجه به اقدامات مطلوب حوزه کشاورزی، افزایش تولیدات در سالجاری به بیش از پنج درصد خواهد رسید.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: در بخش نهاده‌های دامی به غیر از کنجاله سویا که مدتی در تابستان دچار مشکل شده بود، هیچ مشکل دیگری در حوزه تامین نهاده‌های دامی در استان وجود نداشت.

به گفته وی، پارسال ۳۰ هزار تن کود شیمیایی در استان مصرف شد که این میزان در سالجاری تاکنون بیش از ۲۶ هزار و ۵۰۰ است و تا پایان اسفندماه مصرف کود شیمیایی به بالای ۳۳ هزار تن خواهد رسید.

برزگر با اشاره به تولید بیش از حد نیاز استان در حوزه سیب‌زمینی و حبوبات که به خارج از استان صادر می‌شود، افزود: هم‌اکنون ذخایر برنج در استان مطلوب و قابل قبول است و در بحث علوفه خودکفا هستیم.

وی اظهار داشت: متوسط تولید و سرانه تولید به ازای هر نفر۳۰۰ کیلوگرم بیشتر از سرانه کشور است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تامین میوه شب عید در استان گفت: ۴۶ غرفه برای توزیع میوه نوروزی پیش‌بینی و تاکنون بیش از ۱۵۰ تن سیب درختی خریداری و به استان حمل شده است ۵۰ تن دیگر نیز درحال حمل است و قرارداد خرید ۳۰۰ تن پرتقال نیز منعقد شده است.

وی به کم‌بودن زیرساخت‌های حوزه بازرگانی در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاری در این بخش از محل بخش دولتی و غیردولتی ضعیف است و نیازمند تقویت و سرمایه‌گذاری جدی است.

به گفته وی، برای تکمیل و راه‌اندازی سردخانه پنج هزار تنی نافچ از محل فروش اموال ۹۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده است تا باراه‌اندازی این طرح، ظرفیت ذخایر سردخانه استان افزایش یابد.

وی به فعال کردن کمیته قیمت‌گذاری گوشت اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون ۳۶ کاروانسرا در شهرکرد و بروجن فعال است و با فعال شدن میدان عرصه دام دست دلال‌ها و واسطه‌ها کوتاه خواهد شد و برای راه‌اندازی میدان عرصه دام مکان‌یابی انجام شده است.

به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.

از مجموع زمین‌های چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی استان است.

چهارمحال و بختیاری دارای 12 شهرستان با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر است.