سجاد اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: در بحران کمبود شیرخشک معمولی (رگولار) حدود یک میلیون قوطی شیرخشک وارد کشور شد و اکنون با توجه به افزایش حجم تولید داخلی این محصول، دیگر مجوز جدید واردات صادر نمی کنیم.
وی اظهار داشت: در آذرماه ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قوطی شیرخشک در داروخانه های کشور توزیع شد و اکنون وضعیت مطلوبی از لحاظ تولید و ذخیره این محصول داریم و دیگر کمبود احساس نخواهد شد.
اسماعیلی با بیان اینکه با پیگیرهای فراوان سازمان غذا و دارو و با دستور معاون اول رئیس جمهور، از ۲۴ تیرماه امسال بانک مرکزی ارز را برای شیرخشک تخصیص داد در حالی که ثبت سفارش شیرخشک چهارماه به تعویق افتاده بود، تصریح کرد: از آنجایی که بحث کمبود شیر خشک از اواخر شهریورماه بوجود آمد، سازمان غذا و دارو به صورت دوفوریتی واردات شیرخشک را در دستور کار قرار داد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: اکنون با توجه به افزایش ظرفیت تولید شیرخشک در کشور و انجام واردات آن، شیرخشک با ثبت کد ملی در سامانه تیتک توزیع میشود و بازرسیهای سازمان غذا و دارو برای اعمال آن در سامانه از سوی داروخانه ها وجود دارد.
به گفته اسماعیلی، مصرف کننده از طریق ثبت کدملی و استعلام از سامانه بیمه سلامت مجاز است ۱۲ قوطی شیرخشک برای کودک زیر ۲ سال از داروخانه بدون هیچ افزایش قیمت دریافت کند.
به گزارش ایرنا، شیرخشک جزو محصولات راهبردی در تغذیه کودکان به شمار میرود که مشمول ارز یارانهای است و دولت با هدف تضمین تغذیه کودکان محروم از شیرمادر، آن را در سبد محصولات مورد حمایت خود قرار داده است. با این وجود در ماههای گذشته به دلیل ناهماهنگی در تخصیص ارز واردات مواد اولیه، این محصول با کمبود در بازار روبرو شد و حتی خریداران برخی نشانهای تجاری که همواره در بازار مصرف وجود داشتند، با دست خالی باز میگشتند که در نهایت با تدبیر دولت، نه تنها این مشکل حل شد، بلکه بازار شیرخشک که به دلیل تخصیص یارانه مستعد سوءاستفاده قاچاقچیان بود، تحت کنترل و نظارت درآمد.