به گزارش ایرنا، تلاش های یک جوان با دانش آموخته کارگردانی برای احیای جنگل های زاگرس و ترسیم یک رؤیا حرکتی زیست محیطی است که در سایهسار درختان تناور بلوط در روستایی به نام اَلگِن شکل گرفت و هم اکنون شکوفا شده است.
این جوان تهران و زندگی شهری را رها کرده و به زادگاه خود روستای اَلگِن، در استان کهگیلویه و بویراحمد بازگشته تا رویای احیای جنگلهای زاگرس را محقق کند. جنگلهای زاگرس به دلیل چرای دامها، که جوانه های درختان را میخورند و همچنین به دلیل خشکسالی و آتشسوزی سالهای زیادی است که در حال تخریب هسند.
این جوان خوش ذوق برای تحقق این کار "بنیاد اَلگِن" را راه انداخت و تلاش دارد تا در راه ترسیم رؤیای خود ضمن تأسیس مدرسه طبیعت و آگاهی بخشی عمومی نسبت به ضرورت حفاظت از زیست بوم زاگرس، به احیا و مرمت ساختاهای معماری روستا شامل خانهها، قلعهها و دیگر ابنیه ، توانمندسازی کودکان و زنان، احیای سنتهای فرهنگی و اجتماعی و رونق اقتصاد روستا بپردازد.
حالا با مشارکت مردم و ارائه آموزش های لازم رویای این جوان بعد از گذشت چهار سال فعالیت در روستای الگن ریشه دوانیده است ریشهای به وسعت سرزمین زاگرس و تنومندی بلوط هایی که اینک بر پهنای منطقه حفاظت شده قد علم کرده و می درخشند.
روستای گردشگری و تاریخی الگن در فاصله ۷۰ کیلومتری مرکز شهرستان کهگیلویه و از توابع بخش چاروسا است که با ۷۰ خانوار جمعیت در این سالهای اخیر محل رفت و آمد گروههای متخصص و فعالان محیط زیست بوده است.
سعید انصاری در این رابطه به خبرنگار ایرنا می گوید: بنیاد اَلگِن با ارائه آموزش های لازم زمینه زیست مسئولانه را برای همه خانوارهای اَلگِن برای مراقبت و مشارکت از زیست بوم و جنگلهای منطقه فراهم کرده است.
وی چشم انداز بنیاد اَلگِن را ۲۰ ساله دانست و گفت: تعدادی خانه های اشتقیاق برای اقامت طبیعت دوستان در بافت تاریخی روستا احداث شده است.
انصاری با اشاره به اینکه حضور گردشگران و طبیعت دوستا در روستای اَلگِن توریستی نیست تصریح کرد: هدف بنیاد اَلگِن به اشتراک گذاشتن سبک زندگی روستایی و مشارکت گردشگران در ارائه کارهای داوطلبانه برای احیای جنگلهای زاگرس است.
مردمان روستای اَلگِن در جنوب کهگیلویه و بویراحمد به این باور رسیده اند که همه موجودات از حیات وحش گرفته تا انسان سهم یکسانی از حق زندگی دارند به همین دلیل نه تنها حاضر نیستند به محیط طبیعی اطراف خود آسیب برسانند بلکه برای احیای آن دست بکار شده اند.
پویش ملی جنگلکاری با هدف حضور و مشارکت مردم در حفظ و توسعه منابع طبیعی و احیای پهنه سبز زاگرس در بخش زیادی از مراتع و مناطق جنگلی کهگیلویه وبویراحمد با کاشت بذر بلوط آغاز شد.
اهداف بنیاد اَلگِن
گسترش و مراقبت از جنگلهای بلوط و سایر گونههای جنگلی سازگار با اقلیم تا رسیدن به نقطه امن رویش با ایجاد منطقه قرق مراقبت از گونههای جانوری، جلوگیری از شکار پرندگان و کمک به احیا و زادآوری ایمن،آموزش به اهالی بومی برای ارتقای کیفیت زیست مسئولانه و ایجاد آگاهی موثر برای مراقبت از زیستگاه، تبدیل الگن به دهکده سبز و عاری از پسماندهای پلاستیکی و تفکیک زبالههای خشک و تر و تغییر تدریجی اقتصاد دامپروری محور به گردشگری مسئولانه از اهدافی است که بنیاد اَلگِن به جد دنبال می کند.
رئیس بنیاد اَلگِن در این رابطه با اشاره به نقش مهم جنگل در توسعه محیط زیست پایدار گفت: یکی از اهداف مهم و بلند مدت بنیاد اَلگِن احیای جنگلهای بلوط در حوزه های مختلف بخصوص روستای محل تولدم اَلگِن است.
سعید انصاری افزود: با برنامه ریزی های انجام شده احیای یکهزار هکتار از جنگلهای بلوط در روستای اَلگِن با همکاری و مشارکت خوب مردم روستا طی چهار سال انجام شده است.
وی با اشاره به نقش مهم جنگلهای بلوط در توسعه همه جانبه از محیط زیست پایدار تا ترویج زندگی سنتی روستایی افزود: احیای یک هزار هکتار از جنگل های بلوط نزدیک روستای اَلگِن از طریق قرق و حفاظت با مشارکت اهالی روستا در حال احیا است.
انصاری اضافه کرد: پویش احیای درختان بلوط علاوه بر استقبال خوب مردم تاکنون پای طبیعت دوستان زیادی را نیز به این منطقه باز کرده است.
وی افزود: این پویش احیای بلوط باعث شده اهالی روستا از کوچک تا بزرگ نسبت به حفاظت از طبیعت مسئول باشند و هر کدام در توسعه این طرح دیگری را تشویق می کند.
انصاری تصریح کرد: این پویش بیش از چهار سال است که در روستا اجرا و مردم می توانند با کاشت درخت به نام خود یک شناسنامه از بنیاد دریافت کنند.
وی اظهارداشت: بخش زیادی از بذر بلوط های احیا شده از سوی کودکان روستا کاشته شده تا انگیزه صیانت از جنگلهای بلوط برای نسلهای آینده بیشتر شود.
سایر اقدام های تشکل مردمی اَلگِن
رییس بنیاد اَلگِن بیان داشت: این تشکل مردمی با آموزش های غیرمستقیم برای احیای گونه های گیاهی ،مراقبت از گونه های جانوری،تلاش برای مدیریت پسماند و رونق گردشگری در این روستا اقدام کرده است.
انصاریان تاکید می کند: روش کار بنیاد اَلگِن به این صورت است که با اعلام یک شماره حساب و فراخوان جذب کمک های مردمی هزینه های خود را تامین می کند.
وی بیان کرد: مخارج احیای طبیعت،حفاظت از جنگل های ایجاد شده و سایر فعالیت مردمی است.
انصاریان اضافه کرد: با برنامه های پیش بینی شده اَلگِن در آینده نه چندان دور به دهکده سبز و عاری از پسماندهای پلاستیکی تبدیل خواهد شد که برای تحقق این مهم زیرساختهای آماده شده و اجازه ورود زباله به طبیعت داده نمیشود.
وی عنوان کرد: نصب سطل های زباله و پیش بینی مکانی برای دفن زباله ها بخشی از اقدام های پیش بینی شده به منظور مدیریت پسماند در این روستاست.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه افزود: با مشارکت بنیاد الگن در یکصد هکتار از منطقه حفاظت شده روستای الگن بذر بادام و بلوط کشت شد.
علی کریمی بیان کرد: این طرح در زمینه پروژه مردمی کاشت یک میلیارد درخت در روستای الگن کهگیلویه که سرمشقی برای حفاظت از بلوط زاگرش شده است اجرایی شد.
وی افزود: با همکاری بنیاد مردمی روستای الگن در کاشت و حفاظت از جنگلها، طبیعت این روستا دوباره احیا و انواع حیوانات وحشی، پرندگان، خزندگان و حشرات مشاهده می شود.
کریمی با دعوت از تشکلهای مردم نهاد برای مشارکت بیشتر در حفاظت از منابع طبیعی افزود: رسالت همه مسئولان و مردم حفظ طبیعت برای جامعه کنونی وآیندگان است.